Julkaistu 09.11.2018 2          

Turun ja Kaunasin välinen lentoyhteys avattiin tänään

Turun apulaiskaupunginjohtaja Jarko Virtanen ja Turun lentoaseman päällikö Juha Aaltonen vihkivät uuden Turku-Kaunas -reitin käyttöön. Kuva: Hannu Waher.

Wizz Airin operoimat suorat lennot Turusta Liettuan Kaunasiin käynnistyivät tänään. Uuden reittiyhteyden ensimmäinen lento nousi Turun kentältä klo 9.50. Uutta reittiä lennetään kahdesti viikossa, lähdöt ovat Turusta aina maanantaisin ja perjantaisin.

Turun apulaiskaupunginjohtaja Jarkko Virtanen ja Turun lentoaseman päällikkö Juha Aaltonen katkaisivat kentällä juhlavasti nauhan reitin aloittamisen kunniaksi.

- Koska uuden yhteyden avaus on aina merkittävää koko lentoaseman kehitykselle ja toiminnalle, Finnavia ja Turun kaupunki halusivat tarjota kaikille ensimmäisen vuoron matkustajille kakkukahvit terminaalissa, iloitsi Juha Aaltonen.

Turun alueella toimiva Naantalin Matkakauppa on reagoinut uuteen yhteyteen ripeästi ja tarjoaa jo valmiiksi räätälöityjä matkapaketteja Kaunasiin matkaaville.

Kaunas tarjoaa elämyksiä matkailijoille

Kaunas on yli 310 000 asukkaallaan Liettuan toiseksi suurin kaupunki ja maan entinen pääkaupunki. Se sijaitsee Liettuan keskiosassa, maan kahden suurimman joen Niemenin ja Nerisin yhtymäkohdassa ja Via Baltican varrella. Matkaa maan nykyiseen pääkaupunkiin Vilnaan on noin 100 kilometriä. Kaunas tulee olemaan Euroopan kulttuuripääkaupunki vuonna 2022.

Kaunasia kutsutaan usein "opiskelijoiden kaupungiksi", sillä yli 25 000 henkeä opiskelee kaupungin yliopistossa. Kaupungissa sijaitsee muun muassa Baltian maiden suurin teknillinen yliopisto, jossa opiskelee lähes 12 000 opiskelijaa. Kaunas on myös vanha Hansakaupunki, josta löytyy merkintä arabialaisesta kartasta jo 1140-luvulta. Historiallinen vanha kaupunki on yksi sen lukuisista nähtävyyksistä.

Turusta pääsee joustavasti maailmalle

Turun lentoaseman kasvu on tällä hetkellä vakaalla ja kestävällä tasolla. Kuluvan vuoden aikana matkustajamäärät ovat kasvaneet 11 prosenttia ja uusi yhteys tulee kasvattamaan niittä entisestään. Turun lentokenttä onkin Suomen toiseksi vilkkain lentokenttä, kun tarkastellaan kansainvälisten matkustajien määrää.

Turusta voi tällä hetkellä lentää joustavasti lukuisiin kohteisiin maailmassa. Tukholman, Riian ja Helsingin kenttien kautta aukeaa kattava jatkoyhteysverkosto, ja suoria yhteyksiä on niiden lisäksi Gdanskin ja Kaunasin kentille.

Turun kentän vahvuuksiin kuuluu ehdottomasti ruuhkattomuus sekä se, että kentän läpikulkuajat ovat erittäin nopeat, jolloin matkalle lähtö on vaivatonta ja stressitöntä. Lentoasema on käyttäjiään lähellä, jolloin matkustajat välttyvät pitkältä, usein pimeässä ja huonoissa keliolosuhteissa tapahtuvasta siirtymäajosta Helsinki-Vantaalle.

- Matkalle lähtijän kannattaa aina ennen matkalle lähtöään tarkistaa Turun kentän tarjoamat vaihtoehdot, sillä Turku on usein koko matkaketjua ajatellen huokein ja mukavin vaihtoehto, korostaa Turun apulaiskaupunginjohtaja Jarkko Virtanen.


Kommentit

Kari 09.11.2018 klo 12:11

Lisää vaan liikennettä ja yhteyksiä maailmalle suoraan Turusta, niin ei tarvitse aina Helsinkiin saakka mennä! Toivottavasti matkustajia riittää maakunnassa.


Kari 09.11.2018 klo 12:11

Myös yhteyslentojen esim. Turku-Helsinki pitää olla kilpailukykyiset muiden liikennevälineiden kanssa (juna, bussi, oma auto). Wizzairin hinnat ovat kohdallaan :)


Lisää kommenttisi täyttämällä allaoleva lomake kokonaisuudessaan.

Toimistotuote Blue Sign Oy

Toimistotuote Blue Sign Oy

Kilpikaiverrus, Käyntikortit, Leimasimia, Mainostekstiilit, Nimineulat, Polttoleimasimet, Tarroja

Yhteistyökumppaneiden blogit

Kokouspalvelut

FresCo Ravintolat Oy - Korkki

Linnankatu 43, Turku

www.frescoravintolat.fi

R 75, KP 5-24 (75). Kokouspalvelu: videoneuvottelulaitteet, AV-laitteet. Juhlapalvelu. Lounas arkisin klo 10:45-13:30. Tervetuloa tutustumaan uuteen ravintolaamme! Lue verkkosivuiltamme lisää toiminnastamme ja tutustu myös Raumalla sijaitseviin toimipaikkoihimme, www. frescoravintolat.fi

Lue uusin näköislehtemme

04/2019Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti
to 11.04.2019


Seuraa meitä somessa