Julkaistu 12.11.2018 2          

Kohti uutta Linnateatteria

Linnateatterin upea Domino-sali remontoidaan ensi kesänä 350-paikkaiseksi teatteriravintolaksi mahdollisimman pienillä muutoksilla.

Linnateatterin toiminta siirtyy ensi vuonna kokonaan Humalistonkadulle. Vielä kevätkausi eletään välivaiheessa, jossa esityksiä on myös vanhassa Linnankatu 31:n teatteriravintolassa, mutta kesän jälkeen kaikki toiminta on keskitetty kokonaan Dominoon, Humalistonkadun ja Puutarhakadun yhteyteen, toimitusjohtaja Maija Palonheimo kertoo.

Domino-saliin tehdään kesän 2019 aikana remontti, jonka jälkeen se toimii 350 hengen teatteriravintolana.

- Remontti tehdään pintaremonttina Domino-salin vanhaa henkeä kunnioittaen. Lähinnä puramme nykyisen katsomon, ja rakennamme lattialle tasanteet pöytiä varten. Katsojan kokonaisvaltaiseen elämykseen kuuluu, että esityksen yhteydessä voi samassa tilassa nauttia myös ruokaa ja juomaa, kertoo Palonheimo.

- Tuomme sen Linnateatterin ydinjutun eli ravintolan ja teatterin yhdistämisen myös tänne, tuottaja Annukka Vauhkonen huomauttaa.

Monipuoliset palvelut keskellä kaupunkia

Ja jos haluaa aterioida pitkän kaavan mukaan ennen esitystä, Linnateatterin uudet tilat Dominossa tarjoavat siihen mainiot puitteet.

- Keittiö täällä on jopa parempi kuin vanhassa teatteriravintolassamme, vakuuttaa Palonheimo.

- Maalaistentalo ja Domino-sali muodostavat yhdessä kokonaisuuden, jota vuokraamme teatteri- ja konserttiesitysten lisäksi myös monipuoliseen kokouskäyttöön. Kaikki fasiliteetit ovat samassa. Domino-salin lisäksi meiltä löytyvät 130 hengen auditorio, 160 hengen Domino-ravintola, pienempi Kulmaravintola sekä aula, jossa voi järjestää esimerkiksi minimessuja tai cocktail-tilaisuuksia, hän ehdottaa.

Kokousjärjestäjälle on vaivatonta, kun kaikki palvelut löytyvät saman katon alta. Linnateatteriin on myös helppo tulla: rautatieasema, bussit ja Louhi sekä keskustan hotellit ovat lähellä.

Vanhaa ja uutta ohjelmistoa

Jo vuodenvaihteessa Linnateatterin pääsisäänkäynti avautuu Humalistonkadulle, jonne myös lipunmyynti siirtyy. Vähitellen tapahtuvista muutoksista huolimatta Linnateatterin toiminta jatkuu kuitenkin täydellä teholla koko kevätkauden.

Ohjelmistoon voi tutustua helposti uusituilla nettisivuilla.

- Asiakkaiden toivomuksesta ohjelmisto näkyy sivuillamme nyt myös kalenterimuodossa, jossa värikoodi ilmoittaa myös lipputilanteen. Liput voi ostaa netistä ja sieltä voi samalla varata myös tarjoilut. Ruokatilaukset pitäisi tehdä neljä päivää ennakkoon, Annukka Vauhkonen muistuttaa.

Lippuja voi ostaa myös Linnateatterin omasta lippumyymälästä arkisin klo 14-17 tai varata puhelimitse klo 9-17.

Teatterin ohjelmistossa jatkuvat tänä syksynä ensi-iltansa saaneet Uusi Yritys -startup komedia Teatteriravintolassa sekä Appivanhempien ABC - 10 tapaa selvitä Domino-salissa.

Linnateatterin kevätkaudella 2019 nähdään tulevan oman uutuuskomedian lisäksi lähes 30 vierailuesitystä, joista on useita näytöksiä, sekä suosittu Herra Hakkaraisen seitsemän ihmettä, josta on kiertue-esitysten lisäksi useampi esitys myös Domino-salissa.

Jo joulukuussa Domino-salissa kokeillaan myös uutta ohjelmakonseptia.

- Oulun teatterista ideansa saaneessa Seniorisoppakonsertissa 11.12. klo 11 on 60 vuoden ikäraja. Merja Larivaaran, Päivi Nisulan ja Joonatan Perälän konsertissa kuullaan tuttuja joululauluja sekä kahvitellaan edulliseen 18 euron hintaan, Maija Palonheimo mainostaa.

Naisenergiaa tihkuva roadtrip

Linnateatterin uutena tuotantona nähdään ensi keväänä hulvatonta naisenergiaa tihkuva komedia.

- Ensi-iltansa 7.2.2019 saava Moottoritie on kuuma on erityisesti komedianäyttelijänä tunnetun Essi Hellénin ensimmäinen ohjaustyö. Hän on koonnut eri kirjoittajien sketseistä yhtenäisen käsikirjoituksen yhdessä Kalle Lambergin kanssa, Annukka Vauhkonen kertoo.

- Moottoritie on kuuma on roadtrip-komedia, jossa eri sukupolvien naiset ja naisstereotypiat ovat törmäyskurssilla. Ja vaikka ollaan tärkeidenkin asioiden äärellä, naiset osaavat nauraa myös itselleen. Naisasiaa käsitellään hyvällä maulla, mutta pilke silmäkulmassa, Palonheimo ja Vauhkonen luonnehtivat.

Vauhtia ja vaarallisia tilanteita lavalle tuovat koomikko Heli Sutelan esittämä räväkkä viisikymppinen Raakel, Pihla Penttisen nelikymppinen hissukka perheenäiti Sari sekä Raakelin parikymppinen tytär, supertiedostava vegaani Linda, jotka yhdessä kaasuttavat kohti tuntemattomia seikkailuja.

Lindana nähdään räppärinäkin tunnettu Fanni Noroila, ja esityksen miesrooleissa on myös Jaakko Ohtonen.

Moottoritie on kuuma on komedianäyttelijänä tunnetun Essi Hellénin ensimmäinen ohjaustyö.

Linnateatterin tarjoiluissa pyritään käyttämään lähiruokaa niin paljon kuin mahdollista.


Kommentit

Minttu 22.11.2018 klo 18:11

Tuleeko kesälle mitään ulkoilmateatteria? :)


Linnateatteri 23.11.2018 klo 08:11

Kyllä tulee ja kohtahan se kesä sieltä tuleekin !


Lisää kommenttisi täyttämällä allaoleva lomake kokonaisuudessaan.

Kaarinan Autokoulu Oy

Kaarinan Autokoulu Oy

Ammattipätevyyskoulutus, Autokoulu, CE- luokan koulutus

Yhteistyökumppaneiden blogit

Kokouspalvelut

Ravintola Kåren

Hämeenkatu 22, Turku

www.karen.fi

KP 10-200, R. Juhlasali 200 hlö, Ruokasali 70 hlö, Argentinasali 60 hlö, Kabinetit 10 ja 12 hlöä. Langaton internetyhteys, dataprojektori, valkokangas juhlasalissa, äänentoistolaitteet.

Lue uusin näköislehtemme

05/2019Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti
to 16.05.2019


Seuraa meitä somessa