Julkaistu 14.11.2018 0          
NUORTEN YRITTÄJIEN KOLUMNI

Lisää tehokkuutta sovelluksista?

Ongelma, johon olen itse törmännyt, on ollut löytää itselleni sopivat tavat ja työkalut pitää päivittäiset työtehtäväni järjestyksessä sekä visuaalisesti helposti hallittavissa. Olen huomannut kokeilleeni ainakin yli kymmentä eri sovellusta työtehtävieni kirjaamiseen ja suunnitteluun. On tullut kokeiltua kalenterisovelluksia, To-Do listoja, projektinhallintasovelluksia ja niin edelleen. Yrittäjän arkea tehostavia ohjelmistoja on markkinoilla tuhansia. Tärkeintä on löytää sellaiset työkalut, jotka sopivat itsellesi ja niitä on helppo sekä nopea käyttää.

Yksi työkalu, joka on itselleni sopinut, on nimeltään Trello. Trello on ilmainen selaimella käytettävä työkalu, jonka avulla pidät pienet ja vähän isommatkin projektit järjestyksessä. Trellon visuaalisuus tekee tehtävienhallinnasta helppoa ja mukavaa. Trellon logiikka perustuu visuaaliseen tehtävätauluun, jonka tehtäväkortteja voit lajitella ja siirtää aina tehtävän vaiheen mukaan. Vaiheiden avulla seuraat ja hallitset missä vaiheessa mikäkin tehtävä parhaillaan on.

Trellon muistilappumaiset tehtäväkortit pitävät useat tehtävät helposti näkyvillä ja seurattavissa. Trello taulun sarakkeet muodostavat vaiheet, joka kertoo esimerkiksi, onko tehtäväkortti vasta ideat sarakkeessa vaiko onko se parhaillaan työn alla.

Trello on pinnalta yksinkertainen, mutta tehtäväkortit sisältävät kaiken mitä tarvitset saadaksesi asioita tehdyksi. Tiimityöskentely Trellon avulla on helppoa. Voit jakaa Trello tauluja usealle ihmiselle, jotta kaikki pääsevät vuorovaikuttamaan taulun tehtäväkortteihin. Kirjoita tehtäväkortteihin kommentteja saadaksesi palautetta välittömästi. Lataa tiedostoja koneeltasi, Google Drivesta, Dropboxista, ja OneDrivelta. Lisää tarkistuslistoja, nimilappuja ja määräaikoja. Trellon push ja sähköposti -ilmoitukset varmistavat, että tiedät aina milloin jotain tärkeää tapahtuu tai tiimikaveri pyytää huomiotasi.

Rakennan itse työkseni moderneja verkkokauppoja sekä suunnittelen ja toteutan yritysten sähköistä markkinointia. Käytän itse Trelloa suoraan asiakkaideni kanssa. Yhteistyön alkaessa luomme yhteisen Trello taulun, jonne kutsutaan kaikki projektiin liittyvät henkilöt. Trello taulu mahdollistaa läpinäkyvän yhteistyön, jonka avulla kaikki tauluun liitetyt henkilöt näkevät kaikki käynnissä olevat tehtävät ja missä vaiheessa mikäkin tehtävä on. Erillisiin tehtäviin liittyvä kommunikointi helpottuu ja pysyy siististi tallessa oikeassa tehtäväkortissa. Turhanpäiväinen sähköpostiliikenne saadaan pidettyä minimissä. Trellon ilmainen versio on todella kattava ja riittää varsin hyvin peruskäyttäjälle.

Trellon muistilappumaiset tehtäväkortit pitävät useat tehtävät helposti näkyvillä ja seurattavissa.

Trello taulu mahdollistaa läpinäkyvän yhteistyön, jonka avulla kaikki tauluun liitetyt henkilöt näkevät kaikki käynnissä olevat tehtävät ja missä vaiheessa mikäkin tehtävä on.

Jere Virtanen
B2B DIGITAL Oy

Kommentit

Ei kommentteja!

Lisää kommenttisi täyttämällä allaoleva lomake kokonaisuudessaan.

Master Promo Suomi Oy

Master Promo Suomi Oy

Esitetelineet, Mainostaulut, Messut, Promootiopalvelut

Yhteistyökumppaneiden blogit

Kokouspalvelut

FresCo Ravintolat Oy - Aitiopaikka

Valtion virastotalo, Itsenäisyydenaukio 2, Turku

www.frescoravintolat.fi

A 200-250, KP 2-50, R 300, S, terassi Aurajoelle, Maaherran edustustila 50 hengelle Aurajoki-näköaloin. Kokouspalvelu: videoneuvottelulaitteet 10, 20 ja 200 henkilölle, langaton verkko, äänentoistolaitteet, AV-laitteet, hää- ja juhlapalvelut, catering, näyttelytila aulassa, lounas arkisin klo 10:45-13:30. Tule paikan päälle tutustumaan. Lue verkkosivuiltamme lisää toiminnastamme ja tutustu myös Raumalla sijaitseviin toimipaikkoihimme, www.frescoravintolat.fi.

Lue uusin näköislehtemme

05/2019Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti
to 16.05.2019


Seuraa meitä somessa