Julkaistu 03.12.2018 0          
LUKUVINKKI

Ilmastonmuutosta vastaan jätteistä tehdyllä dieselillä

Sataprosenttista tankkiin. Jos ilmastonmuutosta vastaan voi toimia näin pienillä teoilla, ei se ole enää ainakaan hinnasta kiinni, toteaa Jouni Winberg.

On loogista ja luontevaa, että jäteauto kulkee jätteistä tehdyllä dieselillä, toteaa Jouni Winberg tankatessaan sataprosenttisesti uusiutuvista raaka-aineista valmistettua Neste MY dieseliä Turun Orikedolla.

Paraislaiset veljekset Jouni ja Juha Winberg olivat ehtineet ajaa puolitoista vuotta sitten ostamansa jätekuljetusfirma M. E. Sop & Trans Ab:n kahta jäteautoa jonkun aikaa tavallisella dieselillä, kun Neste lanseerasi uuden, 100-prosenttisesti jätteistä valmistetun dieselin.

- Keräämme Paraisten alueelta kotitalouksien polttokelpoista jätettä ja yritysten puhdasta keräyspahvia. Käymme pari kertaa viikossa Turussa Topinojan kaatopaikalla ja kun huomasimme, että täältä Orikedon Neste-asemalta saisi Neste MY dieseliä, niin meiltä oli helppo ratkaisu siirtyä siihen, Winberg kertoo.

- Jos ilmastonmuutosta vastaan voi toimia näin pienillä teoilla, ei se ole enää ainakaan hinnasta kiinni.

Neste MY on Winbergin mukaan kymmenisen senttiä tavallista dieseliä kalliimpaa.

- Onhan tämä jätefirmalle myös imagokysymys, vaikka toistaiseksi emme ole tätä mainostaneet muuten kuin tarroilla auton kyljessä.

Lue koko juttu Varsinais-Suomen Yrittäjä -lehden marraskuun numerosta https://www.y-lehti.fi/lehdet/2018/11/#p=26

anneli.perkio@y-lehti.fi

Kommentit

Ei kommentteja!

Lisää kommenttisi täyttämällä allaoleva lomake kokonaisuudessaan.

Henkilöstökoulutus Interaktiva

Henkilöstökoulutus Interaktiva

Henkilöstökonsultointia, Henkilöstökoulutusta, Koulutuspalveluja, Valmennukset

Yhteistyökumppaneiden blogit

Kokouspalvelut

Viking Line

PL 265, Turku

www.vikingline.fi

Amorella klo 08:45. Kokoustiloja 12 (10-180 hlöä), Auditorio 180 hlöä. Kokoustilojen kapasiteetti yht. n. 400 hlöä. Monitoimitila Panoraama messu- ja näyttelykäyttöön (max 200, istumapaikat 140) Useita ravintoloita, saunaosasto. Viking Grace klo 20:55. Kokoustiloja 11 (6-230 hlöä) Auditorio 230. Kokousosaston kokonaiskapasiteetti yht. n. 400 hlöä. Kuvaa ja ääntä on mahdollista välittää useaan kokoushuoneeseen ja Club Vogueen samanaikaisesti. Useita ravintoloita, Spa osasto. Ryhmille omaa erikoisohjelmaa – kysy lisätietoja.

Lue uusin näköislehtemme

01-02/2019Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti
to 07.02.2019


Seuraa meitä somessa