Julkaistu 03.12.2018 0          
LUKUVINKKI

Ilmastonmuutosta vastaan jätteistä tehdyllä dieselillä

Sataprosenttista tankkiin. Jos ilmastonmuutosta vastaan voi toimia näin pienillä teoilla, ei se ole enää ainakaan hinnasta kiinni, toteaa Jouni Winberg.

On loogista ja luontevaa, että jäteauto kulkee jätteistä tehdyllä dieselillä, toteaa Jouni Winberg tankatessaan sataprosenttisesti uusiutuvista raaka-aineista valmistettua Neste MY dieseliä Turun Orikedolla.

Paraislaiset veljekset Jouni ja Juha Winberg olivat ehtineet ajaa puolitoista vuotta sitten ostamansa jätekuljetusfirma M. E. Sop & Trans Ab:n kahta jäteautoa jonkun aikaa tavallisella dieselillä, kun Neste lanseerasi uuden, 100-prosenttisesti jätteistä valmistetun dieselin.

- Keräämme Paraisten alueelta kotitalouksien polttokelpoista jätettä ja yritysten puhdasta keräyspahvia. Käymme pari kertaa viikossa Turussa Topinojan kaatopaikalla ja kun huomasimme, että täältä Orikedon Neste-asemalta saisi Neste MY dieseliä, niin meiltä oli helppo ratkaisu siirtyä siihen, Winberg kertoo.

- Jos ilmastonmuutosta vastaan voi toimia näin pienillä teoilla, ei se ole enää ainakaan hinnasta kiinni.

Neste MY on Winbergin mukaan kymmenisen senttiä tavallista dieseliä kalliimpaa.

- Onhan tämä jätefirmalle myös imagokysymys, vaikka toistaiseksi emme ole tätä mainostaneet muuten kuin tarroilla auton kyljessä.

Lue koko juttu Varsinais-Suomen Yrittäjä -lehden marraskuun numerosta https://www.y-lehti.fi/lehdet/2018/11/#p=26

anneli.perkio@y-lehti.fi

Kommentit

Ei kommentteja!

Lisää kommenttisi täyttämällä allaoleva lomake kokonaisuudessaan.

Yhteistyökumppaneiden blogit

Kokouspalvelut

BEST WESTERN Hotel Seaport

Matkustajasatama Toinen Poikkikatu 2, Turku

www.hotelseaport.fi

Kokoustilat:Aulakabinetti 12 hlö, kapasiteetti 14 hlö diplomaatti. Tulli ja Konttorikabinetit, kumpaankin tilaan max 10 hlö, tilassa 8-10 hlön ryhmätyöpöytä. Conferens 1+2, max 45 hlöä/tila, kapasiteetti 18 hlö U-muoto, 45 hlö luokkamuoto, 60 hlö teatterimuoto. Kaikissa kokoustiloissa piirtoheitin, fläppitaulu, valkokangas ja datatykki. Conferens-tilassa lisäksi dvd-äänentoistolaitteet, puhelin.

Lue uusin näköislehtemme

05/2019Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti
to 16.05.2019


Seuraa meitä somessa