Julkaistu 06.12.2018 0          
LUKUVINKKI

Autokaupasta päätetään yhä useammin kotisohvalla

Hyvät näkymät. Antti Ala-Nissilä uskoo, että autokaupan hyvin mennyt vuosi jatkaa nousua myös ensi vuonna. Eniten myydään nyt hybridiautoja.

Päätös uuden auton ostamisesta syntyy yhä useammin verkossa. Viimeisten vuosien aikana muutos on näkynyt autokaupoissa siten, että ovesta kävelevä asiakas tietää usein jo tarkasti, mitä on tullut hakemaan.

- Muutos näkyy myös siinä, että asiakkaita tulee ympäri Suomen, hallituksen puheenjohtaja Antti Ala-Nissilä Varsinais-Suomen Auto-Centeristä kertoo.

Tänä vuonna myydään ennusteiden mukaan noin 123 000 uutta autoa. Suomen autokannan uusiutumiseen se ei Ala-Nissilän mukaan vielä riitä, siihen tarvittaisiin noin 150 000 uutta menopeliä. Kauppa käy silti hyvin - V-S Auto-Centerissä kasvua oli viime vuonna 25 prosenttia. Eniten ostetaan hybridiautoja hintaluokassa 20000 - 30000 euroa.

- Uusia dieselhenkilöautoja meillä ei enää tänä vuonna ole myynnissä, vaihtoautoissa niitä toki löytyy. Suomeen tuodaan kyllä paljon käytettyjä dieseleitä ulkomailta, mikä päästömäärien kannalta ei ole hyvä. Sähköautoista puhutaan paljon, mutta niitä ei vielä ole liikenteessä kuin noin 1700 kappaletta, kun autoja kaikkiaan on Suomessa kolmisen miljoonaa. Fasiliteetit eivät vielä ole valmiita sähköautojen laajamittaisempaan tulemiseen, hybridi koetaan vaivattomaksi ja edulliseksi. Hybridien hinnat ovat myös tulleet lähemmäksi bensiinimoottorien hintaa.

Lue koko juttu Varsinais-Suomen Yrittäjä -lehden marraskuun numerosta https://www.y-lehti.fi/lehdet/2018/11/#p=26

pirkko.varjo@y-lehti.fi

Kommentit

Ei kommentteja!

Lisää kommenttisi täyttämällä allaoleva lomake kokonaisuudessaan.

Turun Länsivankkurit Oy

Turun Länsivankkurit Oy

Matkailuajoneuvojen huolto, tarvikkeet ja varaosat, Matkailuajoneuvojen myynti, Matkailuautoja

Yhteistyökumppaneiden blogit

Kokouspalvelut

Liedon Vanhalinna

Vanha Härkätie 111, Lieto

www.abocatering.fi

Viihtyisätja monipuoliset kokous- ja juhlatilat Linnavuoren kartanomiljöössä – historiaa, kulttuuria ja luontoa lähellä. Oheisohjelmaksi opastettuja kierroksia niin museonäyttelyissä kuin ulkoilupoluilla. Tilavuokraus ja tilausravintolapalvelut.

Lue uusin näköislehtemme

01-02/2019Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti
to 07.02.2019


Seuraa meitä somessa