Julkaistu 06.12.2018 0          
LUKUVINKKI

Autokaupasta päätetään yhä useammin kotisohvalla

Hyvät näkymät. Antti Ala-Nissilä uskoo, että autokaupan hyvin mennyt vuosi jatkaa nousua myös ensi vuonna. Eniten myydään nyt hybridiautoja.

Päätös uuden auton ostamisesta syntyy yhä useammin verkossa. Viimeisten vuosien aikana muutos on näkynyt autokaupoissa siten, että ovesta kävelevä asiakas tietää usein jo tarkasti, mitä on tullut hakemaan.

- Muutos näkyy myös siinä, että asiakkaita tulee ympäri Suomen, hallituksen puheenjohtaja Antti Ala-Nissilä Varsinais-Suomen Auto-Centeristä kertoo.

Tänä vuonna myydään ennusteiden mukaan noin 123 000 uutta autoa. Suomen autokannan uusiutumiseen se ei Ala-Nissilän mukaan vielä riitä, siihen tarvittaisiin noin 150 000 uutta menopeliä. Kauppa käy silti hyvin - V-S Auto-Centerissä kasvua oli viime vuonna 25 prosenttia. Eniten ostetaan hybridiautoja hintaluokassa 20000 - 30000 euroa.

- Uusia dieselhenkilöautoja meillä ei enää tänä vuonna ole myynnissä, vaihtoautoissa niitä toki löytyy. Suomeen tuodaan kyllä paljon käytettyjä dieseleitä ulkomailta, mikä päästömäärien kannalta ei ole hyvä. Sähköautoista puhutaan paljon, mutta niitä ei vielä ole liikenteessä kuin noin 1700 kappaletta, kun autoja kaikkiaan on Suomessa kolmisen miljoonaa. Fasiliteetit eivät vielä ole valmiita sähköautojen laajamittaisempaan tulemiseen, hybridi koetaan vaivattomaksi ja edulliseksi. Hybridien hinnat ovat myös tulleet lähemmäksi bensiinimoottorien hintaa.

Lue koko juttu Varsinais-Suomen Yrittäjä -lehden marraskuun numerosta https://www.y-lehti.fi/lehdet/2018/11/#p=26

pirkko.varjo@y-lehti.fi

Kommentit

Ei kommentteja!

Lisää kommenttisi täyttämällä allaoleva lomake kokonaisuudessaan.

Tilitoimisto Kimmo Heikkinen Ky

Tilitoimisto Kimmo Heikkinen Ky

Kirjanpitotoimistoja, Tilitoimistoja

Yhteistyökumppaneiden blogit

Kokouspalvelut

Viking Line

PL 265, Turku

www.vikingline.fi

Amorella klo 08:45. Kokoustiloja 12 (10-180 hlöä), Auditorio 180 hlöä. Kokoustilojen kapasiteetti yht. n. 400 hlöä. Monitoimitila Panoraama messu- ja näyttelykäyttöön (max 200, istumapaikat 140) Useita ravintoloita, saunaosasto. Viking Grace klo 20:55. Kokoustiloja 11 (6-230 hlöä) Auditorio 230. Kokousosaston kokonaiskapasiteetti yht. n. 400 hlöä. Kuvaa ja ääntä on mahdollista välittää useaan kokoushuoneeseen ja Club Vogueen samanaikaisesti. Useita ravintoloita, Spa osasto. Ryhmille omaa erikoisohjelmaa – kysy lisätietoja.

Lue uusin näköislehtemme

05/2019Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti
to 16.05.2019


Seuraa meitä somessa