Julkaistu 06.12.2018 0          
LUKUVINKKI

Autokaupasta päätetään yhä useammin kotisohvalla

Hyvät näkymät. Antti Ala-Nissilä uskoo, että autokaupan hyvin mennyt vuosi jatkaa nousua myös ensi vuonna. Eniten myydään nyt hybridiautoja.

Päätös uuden auton ostamisesta syntyy yhä useammin verkossa. Viimeisten vuosien aikana muutos on näkynyt autokaupoissa siten, että ovesta kävelevä asiakas tietää usein jo tarkasti, mitä on tullut hakemaan.

- Muutos näkyy myös siinä, että asiakkaita tulee ympäri Suomen, hallituksen puheenjohtaja Antti Ala-Nissilä Varsinais-Suomen Auto-Centeristä kertoo.

Tänä vuonna myydään ennusteiden mukaan noin 123 000 uutta autoa. Suomen autokannan uusiutumiseen se ei Ala-Nissilän mukaan vielä riitä, siihen tarvittaisiin noin 150 000 uutta menopeliä. Kauppa käy silti hyvin - V-S Auto-Centerissä kasvua oli viime vuonna 25 prosenttia. Eniten ostetaan hybridiautoja hintaluokassa 20000 - 30000 euroa.

- Uusia dieselhenkilöautoja meillä ei enää tänä vuonna ole myynnissä, vaihtoautoissa niitä toki löytyy. Suomeen tuodaan kyllä paljon käytettyjä dieseleitä ulkomailta, mikä päästömäärien kannalta ei ole hyvä. Sähköautoista puhutaan paljon, mutta niitä ei vielä ole liikenteessä kuin noin 1700 kappaletta, kun autoja kaikkiaan on Suomessa kolmisen miljoonaa. Fasiliteetit eivät vielä ole valmiita sähköautojen laajamittaisempaan tulemiseen, hybridi koetaan vaivattomaksi ja edulliseksi. Hybridien hinnat ovat myös tulleet lähemmäksi bensiinimoottorien hintaa.

Lue koko juttu Varsinais-Suomen Yrittäjä -lehden marraskuun numerosta https://www.y-lehti.fi/lehdet/2018/11/#p=26

pirkko.varjo@y-lehti.fi

Kommentit

Ei kommentteja!

Lisää kommenttisi täyttämällä allaoleva lomake kokonaisuudessaan.

Amandum

Amandum

Coaching, Hypnoterapiaa, Psykologipalveluja, Työnohjaus

Yhteistyökumppaneiden blogit

Kokouspalvelut

M Kitchen & Cafe

Itäinen Rantakatu 4-6, Turku

http://mbakery.fi/mkitchencafe/

M Kitchen & Cafe on ainutlaatuinen ravintola, kahvila, kokous- ja juhlatila sekä viikonlopun the brunssipaikka Turun jokirannassa museo Aboa Vetus & Ars Novan tiloissa. Ravintolamme sijaitsee turkulaisen museon Aboa Vetus & Ars Novan aulatilassa, jossa moderni ilmeemme yhdistyy historialliseen rakennukseen ja vanhan Turun raunioihin. Ravintolatilaamme kuuluu lisäksi kesäaikana käytettävissä oleva sisäpihan terassialue, jollaista toista et kaupungista löydä. Ravintolamme tarjoilee lounasta arkisin klo 11-14 ja olemme auki joka päivä klo 11-19. Viikonloppuisin löydät meiltä erittäin suositut brunssimme klo 11-15 lauantaina ja sunnuntaina. Ravintolatilassamme on mahdollista järjestää yksityistilaisuuksia aukioloaikojen ulkopuolella. Aamutilaisuudet ennen klo 11 ovat suosittuja ja ravintolamme on myös suosittu paikka varata iltakäyttöön esimerkiksi karonkajuhlaan tai häätilaisuutta varten. Ravintolatilan lisäksi saman katon alta löytyy myös kaksi kokoustilaa, Factory ja Biljardisali, joissa pystyt toteuttamaan erilaiset kokoukset, perhejuhlat ja -tilaisuudet sekä konferenssit aamusta iltaan. Biljardisali on intiimi tila maksimissaan 22 henkilölle ja Factory on puolestaan monitoimitila noin 40 henkilölle, jossa on järjestetty kokouksien lisäksi perhejuhlia.

Lue uusin näköislehtemme

12/2018Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti
to 13.12.2018


Seuraa meitä somessa