Julkaistu 27.11.2018 0          

4H-järjestö haastaa yritykset kesätöiden mahdollistajiksi

Vuosittain tuhannet nuoret työllistyvät 4H:n kautta palkkatyössä tai 4H-yrittäjinä. 4H-järjestö haluaa auttaa yhä useampaa nuorta kesätyökokemusten kartuttamisessa ja haastaa suomalaiset yrittäjät ja yritykset mukaan.

- Kesätyön merkitys nuoren elämässä on suuri. Se voi ratkaista tulevan uravalinnan, muuttaa nuoren koko elämän suunnan. On vastuullinen teko auttaa nuorta työelämän alkumetreillä, pohtii 4H-nuori Susanna Leppähaara.

Onnistunut kesätyökokemus vahvistaa nuoren uskoa selviytymiseen työelämässä. Ensimmäinen työpaikka avaa tietä seuraavalle.

Monin keinoin lisää kesätöitä

4H-kesätyöhaasteeseen voi lähteä mukaan osoitteessa www.4h.fi/annakesätyö. Sivun kautta yritys voi tukea kesäyrittäjyyttä tai nuoren palkkatyötä 4H-yhdistyksen tehtävissä. Jos yrityksessä on tekemätöntä työtä, 4H:n kautta löytyy nuori myös siihen.

4H-yhdistyksessä tehtävä kesätyö voi olla esimerkiksi leirinohjaajana toimimista, piha- ja puutarhatöitä tai jäätelön myyntiä. 4H-yhdistys on nuoren työnantaja ja palkkaus on työehtosopimusten mukainen. 4H-yrittäjänä nuori on itse oma pomonsa ja voi perustaa juuri sellaisen yrityksen, kuin haluaa. Oman kesäkahvilan perustaminen on suosittu tapa tehdä itse itselleen kesätyö.

Neljäntoista kunnan alueella toteutetaan Ysit töihin -hanketta, jossa tavoitteena on saada jokaiselle yhdeksännen luokan päättävälle kesätyö. Uutta nuorten 4Help-työnvälityssovellusta testataan parhaillaan kolmella paikkakunnalla.

Nuorille itseluottamusta ja rohkeutta

Kun työkokemusta on vain vähän tai ei lainkaan, nuoren on erityisen tärkeä huomata, millaista työelämässä tarvittavaa osaamista on kertynyt esimerkiksi harrastuksista.

Paikalliset 4H-yhdistykset kiertävät innostamisen merkeissä nuorten tilaisuuksissa ja kouluissa. Yrittäjyyskasvatusta toteuttavissa tilaisuuksissa nuoria autetaan huomaamaan oma osaamisensa ja he saavat tietoa 4H:n kesätyö- ja kesäyrittäjyysmahdollisuuksista.


Kommentit

Ei kommentteja!

Lisää kommenttisi täyttämällä allaoleva lomake kokonaisuudessaan.

Yhteistyökumppaneiden blogit

Kokouspalvelut

Viking Line

PL 265, Turku

www.vikingline.fi

Amorella klo 08:45. Kokoustiloja 12 (10-180 hlöä), Auditorio 180 hlöä. Kokoustilojen kapasiteetti yht. n. 400 hlöä. Monitoimitila Panoraama messu- ja näyttelykäyttöön (max 200, istumapaikat 140) Useita ravintoloita, saunaosasto. Viking Grace klo 20:55. Kokoustiloja 11 (6-230 hlöä) Auditorio 230. Kokousosaston kokonaiskapasiteetti yht. n. 400 hlöä. Kuvaa ja ääntä on mahdollista välittää useaan kokoushuoneeseen ja Club Vogueen samanaikaisesti. Useita ravintoloita, Spa osasto. Ryhmille omaa erikoisohjelmaa – kysy lisätietoja.

Lue uusin näköislehtemme

01-02/2019Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti
to 07.02.2019


Seuraa meitä somessa