Julkaistu 03.12.2018 0          

Teknisen myynnin osaamista mitattiin kansainvälisessä Turku Sales Competitionissa

Myyntikilpailujen ajatuksena on tarjota opiskelijoille mahdollisuus päästä mahdollisimman lähelle todellista myyntitilannetta. Turun ammattikorkeakoulussa 11. kerran järjestetty Turku Sales Competitionin voitti Jacqueline Piplitsch.

Kolmipäiväiseksi ja kansainväliseksi kasvanut Turku Sales Competition -myyntikilpailu järjestettiin 26. - 28.11.2018 Turun Ammattikorkeakoulun Sepänkadun kampuksella. Kilpailuun osallistui 85 tuomaria ja ostajaa yritysmaailmasta sekä 60 kilpailijaa, joista semifinaaleihin jatkoi 16 ja lopulliseen finaaliin eteni neljä.

Finaalissa oikealle asiakkaalle tuotettaan myivät Turun ammattikorkeakoulun vaihto-opiskelija William Middendrop, voittaja Jacqueline Piplitsch Wiener Neustad University of Applied Sciencesta, Henry J. Keinänen Savonia ammattikorkeakoulusta sekä Tim Schöllkopf Aalenin yliopistosta.

Turku Sales Competitionissa myydään todellista tuotetta ennakkoon kirjoitettujen tilannekuvausten perusteella. Myyntitilanne kestää 20 minuuttia ja sen aikana kilpailijalla on mahdollisuus tehdä tarvekartoitus, vakuuttaa ostajan roolissa oleva asiantuntija ja ”klousata” myyntitapahtuma joko sopimalla jatkosta tai saamalla sopimus aikaiseksi. Myyntitilanteen etenemistä ja myyjän kompetensseja arvioi puolueeton 3-6 hengen tuomaristo. Tämän syksyn Turku Sales Competitionin myytävä tuote oli ADE Oy:n Virtual Reality turvallisuuskoulutus.

– Olin yllättänyt finaalin myyjien korkeasta osaamisesta ja tapahtuman luonteesta, kommentoi finaalin ostajana toiminut ADE Oy:n toimitusjohtaja Pasi Porramo.

Ensin skeptisesti kilpailuun suhtautunut William Middendrop totesi asenteensa muuttuneen kilpailun edetessä.

- Pidin siitä, että säännöt olivat oikeasti tiukat, et saanut poistua huoneesta ja yritysmaailmasta tulleet tuomarit arvioivat myyntiesityksiä aloituksen, tarvekartoituksen, ratkaisun esittämisen, vastaväitteiden käsittelyn ja myyntikeskustelun päättämisen sekä yleisvaikutelman osalta.

Myynnin yliopettaja ja kilpailunjohtaja Timo Holopainen totesi, että myyntikilpailu on paras tapa oppia, miten oikea myyntitilanne toimii oikeassa maailmassa.


Kommentit

Ei kommentteja!

Lisää kommenttisi täyttämällä allaoleva lomake kokonaisuudessaan.

Tilitoimisto Kimmo Heikkinen Ky

Tilitoimisto Kimmo Heikkinen Ky

Kirjanpitotoimistoja, Tilitoimistoja

Yhteistyökumppaneiden blogit

Kokouspalvelut

Naantalin Kylpylä

Matkailijantie 2, Naantali

www.naantalispa.fi

Kokoukset, juhlat, näyttelyt, tyhy-päivät, majoitus- ja ravintolapalvelut, sauna- ja allasparatiisi, oheisohjelmat.

Lue uusin näköislehtemme

01-02/2019Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti
to 07.02.2019


Seuraa meitä somessa