Julkaistu 03.12.2018 0          

Hansakorttelin pienentää hiilijalanjälkeä

Uudistuva Turun Hansakortteli pienentää hiilijalanjälkeään panostamalla energiatehokkuuteen ja tällä hetkellä käynnissä oleva energiatehokkuushanke Assemblinin kanssa on edennyt rivakasti eteenpäin.

Hansakortteli on asettanut tavoitteekseen vähentää energiankulutustaan vuodessa noin 230 kerrostaloasunnon verran.

- Toteutuksella parannetaan sekä asiakkaiden että vuokralaisten viihtyisyyttä korttelissa, kertoo Hansakorttelin kiinteistöpäällikkö Petri Honkasalo.

Assemblin valittiin energiatehokkuushankkeen toteuttajaksi alkuvuodesta 2018. Valintakriteereinä tilaajalla oli aikaisemmat vastaavat hankkeet, saadut tulokset, monipuolinen rakennusautomatiikan sekä kiinteistön modernisoinnin osaaminen. Tällä hetkellä työmaalla työskennellään ilmanvaihdon modernisoinnin ja automaatiojärjestelmän asennustöiden parissa. Assemblinin projektijohtaja Markku Sjöman vastaa Hansakorttelin työmaalla siitä, että pyörät pysyvät pyörimässä.

- Kohde on suuri ja monipuolinen kokonaisuus, joka muuttuu jollei viikoittain niin vähintään kuukausittain. Kauppakeskusympäristössä ei staattista tilannetta jatku pitkään vaan liiketilavuokralaiset vaihtuvat tietyin väliajoin ja esimerkiksi liiketilaremontteja ja -muutoksia suoritetaan jatkuvasti.

Hansakortteli koostuu monesta eri rakennusosasta, jotka ovat alkujaan eri vuosisadoilta ja ajansaatossa osat on yhdistetty yhdeksi suureksi kokonaisuudeksi. Vanhimmat osat on rakennettu alun perin jo 1800-luvulla. Kaikki korttelien tilat ovat kuitenkin jatkuvassa käytössä läpi lukuisten eri hankkeiden aikana ja kauppakeskuksessa liikkuu päivittäin sen aukioloaikana tuhansia ihmisiä.

- Tämä asettaa erilaisten muutoshankkeiden suorittamiselle paljon haasteita ja etenkin turvallisuusasiat ja asiakkaiden viihtyvyys pitää huomioida mahdollisimman hyvin vaikka energiatehokkuushankkeessa valtaosa toimenpiteistä tapahtuu näkymättömissä konehuoneissa ja katolla asiakkaiden näkymättömissä.

Lokakuussa Assemblin työsti kohteessa suurimman rakennusosan eli Antintalon ilmanvaihdon modernisointia sekä automaatiojärjestelmän asennustöitä.


Kommentit

Ei kommentteja!

Lisää kommenttisi täyttämällä allaoleva lomake kokonaisuudessaan.

Palotekninen Insinööritoimisto

Palotekninen Insinööritoimisto

Palotekninen konsultointi ja suunnittelu

Yhteistyökumppaneiden blogit

Kokouspalvelut

Ravintola Kåren

Hämeenkatu 22, Turku

www.karen.fi

KP 10-200, R. Juhlasali 200 hlö, Ruokasali 70 hlö, Argentinasali 60 hlö, Kabinetit 10 ja 12 hlöä. Langaton internetyhteys, dataprojektori, valkokangas juhlasalissa, äänentoistolaitteet.

Lue uusin näköislehtemme

01-02/2019Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti
to 07.02.2019


Seuraa meitä somessa