Julkaistu 05.12.2018 0          

Turun seudusta uudet ilmakuvat

Turun seudun ilmakuvaushanke on valmistunut ja aineisto kokonaisuudessaan julkaistu. Hanke on ennätyksellisen laaja; siihen osallistui kymmenen kuntaa, joiden yhteenlaskettu pinta-ala on lähes 7000 km². Yhteishankkeella saavutettiin kustannustehokkaasti yhtenäinen aineisto suurelta alueelta.

TerraTec Oy voitti Turun seudun ilmakuvaushankkeen kilpailutuksen keväällä 2018. Alue ilmakuvattiin toukokuun lopulla optimaalisissa olosuhteissa, neljänä perättäisenä päivänä. Paikkatietopäällikkö Harri Soini Turun kaupungilta iloitsee yhteistyöstä naapurikuntien kanssa.

- Suomessa ei ole aiemmin kuvattu kuntayhteistyönä näin suurta aluetta. Edellinen seutuilmakuvaus on vuodelta 2015. Nyt meillä on yhtenäinen ilmakuva kymmenen kunnan alueelta.

Ilmakuvia voidaan käyttää maankäytön suunnitteluun, 3D-mallinnukseen sekä stereokartoitukseen. Digitaaliset ortokuvat sopivat hyvin suunnitelmien ja kaavojen visuaalisiksi taustakartoiksi. Rakennusvalvonta pystyy tarkastamaan onko rakentaminen lupaehtojen mukaista, kertoo projektipäällikkö Jan Biström TerraTecilta.

- Erilaisia lausuntoja varten ei tarvitse välttämättä tehdä maastokäyntejä, koska lausuntoon tarvittavat asiat selviävät usein kuvilta.

Aineisto on vapaasti käytettävissä Turun seudun karttapalvelussa ja Turun WMS-rajapintapalvelussa.


Kommentit

Ei kommentteja!

Lisää kommenttisi täyttämällä allaoleva lomake kokonaisuudessaan.

Tammirauman Hunajatila

Tammirauman Hunajatila

Hunajanmyynti, Mehiläistenhoito

Yhteistyökumppaneiden blogit

Kokouspalvelut

FresCo Ravintolat Oy - Aitiopaikka

Valtion virastotalo, Itsenäisyydenaukio 2, Turku

www.frescoravintolat.fi

A 200-250, KP 2-50, R 300, S, terassi Aurajoelle, Maaherran edustustila 50 hengelle Aurajoki-näköaloin. Kokouspalvelu: videoneuvottelulaitteet 10, 20 ja 200 henkilölle, langaton verkko, äänentoistolaitteet, AV-laitteet, hää- ja juhlapalvelut, catering, näyttelytila aulassa, lounas arkisin klo 10:45-13:30. Tule paikan päälle tutustumaan. Lue verkkosivuiltamme lisää toiminnastamme ja tutustu myös Raumalla sijaitseviin toimipaikkoihimme, www.frescoravintolat.fi.

Lue uusin näköislehtemme

05/2019Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti
to 16.05.2019


Seuraa meitä somessa