Julkaistu 05.12.2018 0          

Turun seudusta uudet ilmakuvat

Turun seudun ilmakuvaushanke on valmistunut ja aineisto kokonaisuudessaan julkaistu. Hanke on ennätyksellisen laaja; siihen osallistui kymmenen kuntaa, joiden yhteenlaskettu pinta-ala on lähes 7000 km². Yhteishankkeella saavutettiin kustannustehokkaasti yhtenäinen aineisto suurelta alueelta.

TerraTec Oy voitti Turun seudun ilmakuvaushankkeen kilpailutuksen keväällä 2018. Alue ilmakuvattiin toukokuun lopulla optimaalisissa olosuhteissa, neljänä perättäisenä päivänä. Paikkatietopäällikkö Harri Soini Turun kaupungilta iloitsee yhteistyöstä naapurikuntien kanssa.

- Suomessa ei ole aiemmin kuvattu kuntayhteistyönä näin suurta aluetta. Edellinen seutuilmakuvaus on vuodelta 2015. Nyt meillä on yhtenäinen ilmakuva kymmenen kunnan alueelta.

Ilmakuvia voidaan käyttää maankäytön suunnitteluun, 3D-mallinnukseen sekä stereokartoitukseen. Digitaaliset ortokuvat sopivat hyvin suunnitelmien ja kaavojen visuaalisiksi taustakartoiksi. Rakennusvalvonta pystyy tarkastamaan onko rakentaminen lupaehtojen mukaista, kertoo projektipäällikkö Jan Biström TerraTecilta.

- Erilaisia lausuntoja varten ei tarvitse välttämättä tehdä maastokäyntejä, koska lausuntoon tarvittavat asiat selviävät usein kuvilta.

Aineisto on vapaasti käytettävissä Turun seudun karttapalvelussa ja Turun WMS-rajapintapalvelussa.


Kommentit

Ei kommentteja!

Lisää kommenttisi täyttämällä allaoleva lomake kokonaisuudessaan.

Toimistotuote Blue Sign Oy

Toimistotuote Blue Sign Oy

Kilpikaiverrus, Käyntikortit, Leimasimia, Mainostekstiilit, Nimineulat, Polttoleimasimet, Tarroja

Yhteistyökumppaneiden blogit

Kokouspalvelut

Kultaranta Resort Oy

Särkänsalmentie 178, Naantali

www.kultarantaresort.fi

Kokoukset, yritystilaisuudet, juhlat, aktiviteetit, majoitus. Kaikki samasta paikasta isommallekin ryhmälle.

Lue uusin näköislehtemme

12/2018Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti
to 13.12.2018


Seuraa meitä somessa