Julkaistu 05.12.2018 0          

Uusia rahoitusmahdollisuuksia yrityksille – Pk-yritysaloite laajenee

Hallitus päätti 5.12.2018 kasvattaa pk-yritysaloitteen mukaista takaustoimintaa 35 miljoonalla eurolla. Valtion rahoitusosuuden lisääminen parantaa pk-yritysten rahoitusmahdollisuuksia ja edistää yritysten kasvua ja kansainvälistymistä.

Vuonna 2016 aloitetun toiminnan laajennus mahdollistaa 350 miljoonan euron lainojen myöntämisen kasvaville yrityksille, joilla ei ole tarjota riittäviä vakuuksia pankeille.

– Esitimme lisätystä vuoden toisessa lisätalousarviossa ja nyt sille saatiin vahvistus. Lisärahoitus tuo huomattavan piristysruiskeen yritysrahoitukseen. Rahoituksen vipuvaikutus on kymmenkertainen, kun tällä 35 miljoonaan euron lisäpanostuksella mahdollistetaan arviolta 350 miljoonan euron lainojen myöntäminen kasvaville uusia toimipaikkoja luoville yrityksille, toteaa elinkeinoministeri Mika Lintilä.

Pk-yritysaloite on Suomen valtion, Euroopan komission ja Euroopan investointipankki -ryhmän (Euroopan investointipankki ja Euroopan investointirahasto) yhteinen rahoitusväline. Se on suunniteltu nopeaksi ja tehokkaaksi välineeksi, jonka avulla lisätään luotonantoa, luodaan työpaikkoja ja edistetään kasvua. Nyt tehdyn lisäyksen jälkeen rahoitus on kokonaisuudessaan 75 miljoonaa euroa.

– Takauksia on jo myönnetty lähes 600 kasvua hakevalla pk-yritykselle. Takausinstrumentille on ollut kysyntää ja pilotinomaisena kolmisen vuotta sitten käynnistynyt prosessi on osoittautunut onnistuneeksi, kertoo ministeri Lintilä.


Kommentit

Ei kommentteja!

Lisää kommenttisi täyttämällä allaoleva lomake kokonaisuudessaan.

Turun Kotikaluste Oy

Turun Kotikaluste Oy

Keittiö- ja sisustusliike, Keittiöitä

Yhteistyökumppaneiden blogit

Kokouspalvelut

Ruissalon Kylpylä

Ruissalon puistotie 640, Turku

www.ruissalospa.fi

Kokoukset, juhlat, tyhy-päivät, majoitus- ja ravintolapalvelut, sauna- ja allasosasto, oheisohjelmat.

Lue uusin näköislehtemme

12/2018Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti
to 13.12.2018


Seuraa meitä somessa