Julkaistu 05.12.2018 0          

Uusia rahoitusmahdollisuuksia yrityksille – Pk-yritysaloite laajenee

Hallitus päätti 5.12.2018 kasvattaa pk-yritysaloitteen mukaista takaustoimintaa 35 miljoonalla eurolla. Valtion rahoitusosuuden lisääminen parantaa pk-yritysten rahoitusmahdollisuuksia ja edistää yritysten kasvua ja kansainvälistymistä.

Vuonna 2016 aloitetun toiminnan laajennus mahdollistaa 350 miljoonan euron lainojen myöntämisen kasvaville yrityksille, joilla ei ole tarjota riittäviä vakuuksia pankeille.

– Esitimme lisätystä vuoden toisessa lisätalousarviossa ja nyt sille saatiin vahvistus. Lisärahoitus tuo huomattavan piristysruiskeen yritysrahoitukseen. Rahoituksen vipuvaikutus on kymmenkertainen, kun tällä 35 miljoonaan euron lisäpanostuksella mahdollistetaan arviolta 350 miljoonan euron lainojen myöntäminen kasvaville uusia toimipaikkoja luoville yrityksille, toteaa elinkeinoministeri Mika Lintilä.

Pk-yritysaloite on Suomen valtion, Euroopan komission ja Euroopan investointipankki -ryhmän (Euroopan investointipankki ja Euroopan investointirahasto) yhteinen rahoitusväline. Se on suunniteltu nopeaksi ja tehokkaaksi välineeksi, jonka avulla lisätään luotonantoa, luodaan työpaikkoja ja edistetään kasvua. Nyt tehdyn lisäyksen jälkeen rahoitus on kokonaisuudessaan 75 miljoonaa euroa.

– Takauksia on jo myönnetty lähes 600 kasvua hakevalla pk-yritykselle. Takausinstrumentille on ollut kysyntää ja pilotinomaisena kolmisen vuotta sitten käynnistynyt prosessi on osoittautunut onnistuneeksi, kertoo ministeri Lintilä.


Kommentit

Ei kommentteja!

Lisää kommenttisi täyttämällä allaoleva lomake kokonaisuudessaan.

Maskun apteekki

Maskun apteekki

Apteekkeja, Hygieniatuotteita, Hygieniatuotteita, Jalkojen hoitoa

Yhteistyökumppaneiden blogit

Kokouspalvelut

FresCo Ravintolat Oy - Aitiopaikka

Valtion virastotalo, Itsenäisyydenaukio 2, Turku

www.frescoravintolat.fi

A 200-250, KP 2-50, R 300, S, terassi Aurajoelle, Maaherran edustustila 50 hengelle Aurajoki-näköaloin. Kokouspalvelu: videoneuvottelulaitteet 10, 20 ja 200 henkilölle, langaton verkko, äänentoistolaitteet, AV-laitteet, hää- ja juhlapalvelut, catering, näyttelytila aulassa, lounas arkisin klo 10:45-13:30. Tule paikan päälle tutustumaan. Lue verkkosivuiltamme lisää toiminnastamme ja tutustu myös Raumalla sijaitseviin toimipaikkoihimme, www.frescoravintolat.fi.

Lue uusin näköislehtemme

01-02/2019Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti
to 07.02.2019


Seuraa meitä somessa