Julkaistu 05.12.2018 0          

Uusia rahoitusmahdollisuuksia yrityksille – Pk-yritysaloite laajenee

Hallitus päätti 5.12.2018 kasvattaa pk-yritysaloitteen mukaista takaustoimintaa 35 miljoonalla eurolla. Valtion rahoitusosuuden lisääminen parantaa pk-yritysten rahoitusmahdollisuuksia ja edistää yritysten kasvua ja kansainvälistymistä.

Vuonna 2016 aloitetun toiminnan laajennus mahdollistaa 350 miljoonan euron lainojen myöntämisen kasvaville yrityksille, joilla ei ole tarjota riittäviä vakuuksia pankeille.

– Esitimme lisätystä vuoden toisessa lisätalousarviossa ja nyt sille saatiin vahvistus. Lisärahoitus tuo huomattavan piristysruiskeen yritysrahoitukseen. Rahoituksen vipuvaikutus on kymmenkertainen, kun tällä 35 miljoonaan euron lisäpanostuksella mahdollistetaan arviolta 350 miljoonan euron lainojen myöntäminen kasvaville uusia toimipaikkoja luoville yrityksille, toteaa elinkeinoministeri Mika Lintilä.

Pk-yritysaloite on Suomen valtion, Euroopan komission ja Euroopan investointipankki -ryhmän (Euroopan investointipankki ja Euroopan investointirahasto) yhteinen rahoitusväline. Se on suunniteltu nopeaksi ja tehokkaaksi välineeksi, jonka avulla lisätään luotonantoa, luodaan työpaikkoja ja edistetään kasvua. Nyt tehdyn lisäyksen jälkeen rahoitus on kokonaisuudessaan 75 miljoonaa euroa.

– Takauksia on jo myönnetty lähes 600 kasvua hakevalla pk-yritykselle. Takausinstrumentille on ollut kysyntää ja pilotinomaisena kolmisen vuotta sitten käynnistynyt prosessi on osoittautunut onnistuneeksi, kertoo ministeri Lintilä.


Kommentit

Ei kommentteja!

Lisää kommenttisi täyttämällä allaoleva lomake kokonaisuudessaan.

GP-Asennuspalvelu Oy

GP-Asennuspalvelu Oy

Puusepänliikkeitä, Puusepäntyöt, Ravintolakalusteita, RST-Kalusteet

Yhteistyökumppaneiden blogit

Kokouspalvelut

Viking Line

PL 265, Turku

www.vikingline.fi

Amorella klo 08:45. Kokoustiloja 12 (10-180 hlöä), Auditorio 180 hlöä. Kokoustilojen kapasiteetti yht. n. 400 hlöä. Monitoimitila Panoraama messu- ja näyttelykäyttöön (max 200, istumapaikat 140) Useita ravintoloita, saunaosasto. Viking Grace klo 20:55. Kokoustiloja 11 (6-230 hlöä) Auditorio 230. Kokousosaston kokonaiskapasiteetti yht. n. 400 hlöä. Kuvaa ja ääntä on mahdollista välittää useaan kokoushuoneeseen ja Club Vogueen samanaikaisesti. Useita ravintoloita, Spa osasto. Ryhmille omaa erikoisohjelmaa – kysy lisätietoja.

Lue uusin näköislehtemme

05/2019Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti
to 16.05.2019


Seuraa meitä somessa