Julkaistu 05.12.2018 0          

Turun yliopisto ja Orion kouluttavat lääketutkimuksen tohtoreita

Turun yliopisto ja Orion Oyj ovat solmineet puitesopimuksen, jossa sovitaan yhteisestä tohtorien koulutusohjelmasta. Uuden koulutuspolun nimi on iPhD eli industrial PhD, ja sen tarkoitus on kouluttaa teollisuuden tutkimus- ja tuotekehitykseen erikoistuneita asiantuntijoita.

Uuden koulutuspolun tohtorikoulutettavat suorittavat suurimman osan koulutuksestaan teollisuudessa, mutta ohjelmaan kuuluu myös tutkijakoulutusta ja akateemisia tutkimusjaksoja yliopiston tutkimusryhmissä.

Turun yliopistossa koulutuksesta vastaa lääketutkimuksen tohtoriohjelma, DRDP. Sen tehtävänä on systemaattisen, korkeatasoisen, ohjatun ja kestoltaan hallitun tohtorikoulutuksen järjestäminen. Orion Oyj puolestaan tarjoaa koulutettaville mielenkiintoisia tehtäviä tutkimus- ja tuotekehitysprojekteissaan. Ensimmäiset iPhD linjan opiskelijat on jo rekrytoitu, ja he aloittavat opiskelunsa vuoden 2019 alussa.

– Uuden yhteistyön kautta tohtorikoulutettavat saavat työelämässä arvokasta kokemusta toimimalla akateemisen ja teollisen lääketutkimuksen rajapinnassa, sanoo tohtoriohjelman johtaja, professori Eriika Savontaus Turun yliopistosta.

– Nyt allekirjoitetussa sopimuksessa on luotu edellytykset sille, että nelivuotisen tohtorikoulutuksen aikana jatko-opiskelija voidaan ottaa avoimesti Orionin omien työntekijöiden tapaan mukaan yrityksen tutkimustoimintaan. Näin voidaan luoda aito oppimis- ja kokemusilmapiiri, sanoo professori Antti Haapalinna Orionilta.

– Bioalan tulevaisuus riippuu osaavien ihmisten riittävyydestä. Tällä tavalla olemme mukana kouluttamassa uudenlaisia asiantuntijoita, joilla on jo valmistuessaan kokemusta ja näkökulma sekä akateemisesta että yritysmaailmasta ja jotka kykenevät helpommin toimimaan kummassakin ympäristössä, jatkaa Christer Nordstedt, Orionin tutkimus- ja tuotekehitysjohtaja.


Kommentit

Ei kommentteja!

Lisää kommenttisi täyttämällä allaoleva lomake kokonaisuudessaan.

Autovuokraamo Lempinen St1 Stålarminkatu

Autovuokraamo Lempinen St1 Stålarminkatu

Autojen pesut, Autojen puhdistuspalvelut, Autojen ruosteen estokäsittely, Autovuokrausta, Kahviloita

Yhteistyökumppaneiden blogit

Kokouspalvelut

Ravintola Suomalainen Pohja

Aurakatu 24 A, Turku

www.suomalainenpohja.com

Loistava sijainti, upea miljöö. Erikokoisia kabinetteja kokouksiin 2-60 hlö, yläsali juhlille 170 hlö.

Lue uusin näköislehtemme

12/2018Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti
to 13.12.2018


Seuraa meitä somessa