Julkaistu 13.12.2018 0          
NUORTEN YRITTÄJIEN KOLUMNI

Onko perinteisen kivijalkaliiketoiminnan aikakausi ohi?

Asiakkaat haluavat asioida tutussa kivijalkamyymälässä myös netissä.

Yritykset, jotka tarjoavat hyvien tuotteiden ja palveluiden lisäksi henkilökohtaista palvelua, ovat suuren muutoksen edessä. Asiakkaat eivät enää löydä yritystä kivijalkamyymälän ja lehtimainosten perusteella.

Tänä päivänä asiakkaat ovat hintatietoisia ja haluavat tehdä ostopäätöksen, joka pohjautuu tuotteen tai palveluntarjoajan kilpailutukseen. Verkkokaupat tarjoavat saman tuotteen todennäköisesti halvemmalla, mutta useimmiten peruskuluttaja arvostaa kuitenkin henkilökohtaista palvelua ja välitöntä asiointia myymälässä. Tämä on kilpailuvaltti, jonka kanssa verkkokauppa ei voi kilpailla.

Kivijalka, joka tarjoaa palvelua myös verkossa, on nykyaikainen hybridikauppa, joka on asiakkaan tavoitettavissa myös myymälän aukioloaikojen ulkopuolella. Sitä on nykyaikainen ja henkilökohtainen asiakaspalvelu.

Vanhanaikainen ”näin on aina tehty” -ajattelutapa johtaa yrityksen kuihtumiseen, kun asiakaskunta vaihtuu uuteen sukupolveen. Kuitenkin osa perinteisistä kuluttajakauppaa harjoittavista liikkeistä haalii muiden asiakkaita. Näistä yrityksistä on helppo löytää yhteneväisyyksiä – näkyvyys ja palvelu verkossa. Verkkosivut ovat kivijalkamyymälän pyöröovi, mutta yrittäjä itse päättää kumpaan suuntaan asiakkaansa ohjaa.

Kristian Mäkelä, Digimatkatoimisto Sovellos Oy

Kommentit

Ei kommentteja!

Lisää kommenttisi täyttämällä allaoleva lomake kokonaisuudessaan.

Yhteistyökumppaneiden blogit

Kokouspalvelut

FresCo Ravintolat Oy - Aitiopaikka

Valtion virastotalo, Itsenäisyydenaukio 2, Turku

www.frescoravintolat.fi

A 200-250, KP 2-50, R 300, S, terassi Aurajoelle, Maaherran edustustila 50 hengelle Aurajoki-näköaloin. Kokouspalvelu: videoneuvottelulaitteet 10, 20 ja 200 henkilölle, langaton verkko, äänentoistolaitteet, AV-laitteet, hää- ja juhlapalvelut, catering, näyttelytila aulassa, lounas arkisin klo 10:45-13:30. Tule paikan päälle tutustumaan. Lue verkkosivuiltamme lisää toiminnastamme ja tutustu myös Raumalla sijaitseviin toimipaikkoihimme, www.frescoravintolat.fi.

Lue uusin näköislehtemme

12/2018Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti
to 13.12.2018


Seuraa meitä somessa