Julkaistu 14.01.2019 0          
LUKUVINKKI

Birkkala ponnistaa Suomusjärveltä maailmalle

Laadunvalvontaa. Birkkalan tilan omassa myllyssä jauhetaan pelkästään spelttiä. Simo Larmo varmistaa, että säkkiin päätyy vain ensiluokkaista spelttijauhoa.

Kiikalan-Suomusjärven-Kiskon Yrittäjien palkitsema Vuoden yritys 2018 on suomusjärveläinen Birkkalan tila, jonka historia ulottuu 1870-luvulle. Saksasta tuodun speltin viljely ja tuotteistaminen alkoi jo 1990-luvun alussa. Sukupolvenvaihdoksen myötä Simo Larmo otti ohjat käsiinsä. Vuodesta 2015 tilalla on erikoistuttu luomuspeltin viljelyyn ja siitä jalostettujen tuotteiden valmistukseen.

Keskusliikejakeluun pääseminen toi Birkkalan spelttituotteet kuluttajille tutuksi.

– Mitä pienemmistä myymälöistä tuotteitamme löytyy, sitä paremmin olemme hoitaneet työmme, Simo Larmo toteaa.

Myös suurkeittiöpuoli on saatu haltuun: se toi asiakkaiksi ravintolat, leipomot ja elintarviketeollisuuden. Tällä hetkellä katseet suunnataan ulkomaille.

– Tammikuussa viemme Birkkala Farm -tuotteet Grüne Woche -elintarvikemessuille Saksaan. Verkkokauppa Amazonin kautta myynti on kasvanut tasaisesti myös Englannissa, Italiassa, Espanjassa ja Ranskassa. Vauhti on nyt kova, mutta toimimme hallitusti ja suunnitellusti.

Saksasta saatu palaute on ollut mairittelevaa. Se on kannustanut myös uusien tuotteiden suunnitteluun ja tuotekehitykseen.

– Saksalaiset tietävät, mistä puhuvat. Se on aika kova juttu, jos suomusjärveläisen tilan spelttituotteet ohittavat laadullaan saksalaiset speltit, Larmo myhäilee.

Birkkalan tilan tuotteet ovat parhaillaan kokeilussa neljässä eri myymälässä Kiinassa. Jos speltti puhuttelee sikäläisiä jälleenmyyjiä ja kuluttajat iskevät siihen kiinni, todelliset kiireet alkavat.

Brändiksi kasvaneen Birkkalan tilan tuotteita saa myös kotimaisesta ruokaasuomesta.fi-nettikaupasta. –lk.

Lisää palkittuja yrittäjiä Varsinais-Suomen Yrittäjä -lehden joulukuun numerossa https://www.y-lehti.fi/lehdet/2018/12/#p=32


Kommentit

Ei kommentteja!

Lisää kommenttisi täyttämällä allaoleva lomake kokonaisuudessaan.

Rockfun Promotions & Agency Oy

Rockfun Promotions & Agency Oy

Juontajapalvelut, Konsultointipalveluja, Mainosspiikkaus, Mediatoimistoja, Ohjelmatoimistoja, Promootiopalvelut, Viestintätoimistoja, Äänimainontaa

Kokouspalvelut

Linnateatteri

Humalistonkatu 7, Turku

www.linnateatteri.fi

Muutautumiskykyinen komeljanttari. Linnateatteri on vuodesta 2003 toiminut turkulainen komediaan, musiikkiin ja maistuvaan ruokaan keskittyvä teatteri, jossa ei turhia jäpitetä.

Lue uusin näköislehtemme

03/2021Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti
to 18.03.2021


03-liite/2021Liite
to 18.03.2021


Seuraa meitä somessa