Julkaistu 04.01.2019 0          

Turun AMK:n varainhankinta keräsi lähes 2 miljoonaa euroa

Turun ammattikorkeakoulun varainhankinta eli Osaamisanti keräsi lahjoituksia yhteensä 1,9 miljoonaa euroa.

Etenkin Turun AMK:n yhteistyökumppanit lähtivät Osaamisantiin laajasti mukaan. Suurimpia lahjoittajia ovat Wihuri-konserni ja Teknologiateollisuus ry. Lisäksi mukana on paljon alueen muita yrityksiä ja yksityisiä lahjoittajia. Varainhankintakampanja oli käynnissä vuoden 2018 ajan.

– Olemme todella tyytyväisiä lopputulokseen ja etenkin kumppaneidemme aktiiviseen osallistumiseen. Lahjoitukset ovat sijoituksia inhimilliseen pääomaan ja alueen osaamisen kehittämiseen, kuvaa Turun ammattikorkeakoulun rehtori-toimitusjohtaja Vesa Taatila.

Lahjoitusten ja valtion vastinrahan tuotto tullaan käyttämään oppimisympäristöjen kehittämiseen. Lisäksi varainhankinnan tuotoilla parannetaan tutkimus-, kehitys- ja innovaatioympäristöjä entistä paremmin tulevaisuuden tarpeita vastaavaksi.

Opetus- ja kulttuuriministeriö kohdentaa ammattikorkeakouluille vastinrahoitusta suhteessa niiden vuoden 2018 loppuun mennessä keräämään yksityiseen pääomaan. Yhteensä ammattikorkeakoulujen pääomittamiseen on varattu 24 miljoonaa euroa.

Turun AMK:n varainhankinta jatkuu vuoden 2019 loppuun. Lahjoittaja voi vähentää yli 850 euron lahjoituksen verotuksessa. Tänä vuonna kerätystä lahjoitusrahasta ei makseta valtion vastinrahaa.


Kommentit

Ei kommentteja!

Lisää kommenttisi täyttämällä allaoleva lomake kokonaisuudessaan.

Yhteistyökumppaneiden blogit

Kokouspalvelut

Ravintola Prego

Uimahallintie 2, Kaarina

www.ravintolaprego.fi

KP 60 + 25, R 80, myös kokous-ja catering -palvelut.

Lue uusin näköislehtemme

03/2019Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti
to 14.03.2019


Seuraa meitä somessa