Julkaistu 04.01.2019 0          

Turun AMK:n varainhankinta keräsi lähes 2 miljoonaa euroa

Turun ammattikorkeakoulun varainhankinta eli Osaamisanti keräsi lahjoituksia yhteensä 1,9 miljoonaa euroa.

Etenkin Turun AMK:n yhteistyökumppanit lähtivät Osaamisantiin laajasti mukaan. Suurimpia lahjoittajia ovat Wihuri-konserni ja Teknologiateollisuus ry. Lisäksi mukana on paljon alueen muita yrityksiä ja yksityisiä lahjoittajia. Varainhankintakampanja oli käynnissä vuoden 2018 ajan.

– Olemme todella tyytyväisiä lopputulokseen ja etenkin kumppaneidemme aktiiviseen osallistumiseen. Lahjoitukset ovat sijoituksia inhimilliseen pääomaan ja alueen osaamisen kehittämiseen, kuvaa Turun ammattikorkeakoulun rehtori-toimitusjohtaja Vesa Taatila.

Lahjoitusten ja valtion vastinrahan tuotto tullaan käyttämään oppimisympäristöjen kehittämiseen. Lisäksi varainhankinnan tuotoilla parannetaan tutkimus-, kehitys- ja innovaatioympäristöjä entistä paremmin tulevaisuuden tarpeita vastaavaksi.

Opetus- ja kulttuuriministeriö kohdentaa ammattikorkeakouluille vastinrahoitusta suhteessa niiden vuoden 2018 loppuun mennessä keräämään yksityiseen pääomaan. Yhteensä ammattikorkeakoulujen pääomittamiseen on varattu 24 miljoonaa euroa.

Turun AMK:n varainhankinta jatkuu vuoden 2019 loppuun. Lahjoittaja voi vähentää yli 850 euron lahjoituksen verotuksessa. Tänä vuonna kerätystä lahjoitusrahasta ei makseta valtion vastinrahaa.


Kommentit

Ei kommentteja!

Lisää kommenttisi täyttämällä allaoleva lomake kokonaisuudessaan.

Uotila & Laine Oy

Uotila & Laine Oy

Kirjanpitotoimistoja, Tilitoimistoja, Verokonsultointi

Yhteistyökumppaneiden blogit

Kokouspalvelut

Liedon Vanhalinna

Vanha Härkätie 111, Lieto

www.abocatering.fi

Viihtyisätja monipuoliset kokous- ja juhlatilat Linnavuoren kartanomiljöössä – historiaa, kulttuuria ja luontoa lähellä. Oheisohjelmaksi opastettuja kierroksia niin museonäyttelyissä kuin ulkoilupoluilla. Tilavuokraus ja tilausravintolapalvelut.

Lue uusin näköislehtemme

06-08/2019Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti
to 13.06.2019


06-08-liite/2019Kesäliite
to 13.06.2019


Seuraa meitä somessa