Julkaistu 10.01.2019 0          

Veritas ja Pensions-Alandia ovat nyt yksi yhtiö

Yhdistynyt yhtiö on pienin Suomen neljästä nykyisestä eläkeyhtiöstä markkinaosuudessa laskettuna, mutta sillä on vahva taloudellinen asema.

Yhtiöt fuusioituivat 1.1.2019 ja jatkavat yhdessä Veritas Eläkevakuutuksena. Toimitusjohtaja Carl Petterssonin mukaan nyt on saatu vahvistus sille, että kaikki fuusion odotetut vaikutukset myös toteutuvat.

- Fuusio vahvistaa vakavaraisuuttamme noin prosenttiyksiköllä. Se on hyvä todiste siitä, että sekä Veritas että Pensions-Alandia ovat aikojen saatossa onnistuneet erittäin hyvin sijoitustoiminnassaan. Olemme vakavaraisuudessa toisella sijalla, kun katsotaan alan tuloksia viime vuoden kolmannen neljänneksen jälkeen.

- Entistä vahvemman vakavaraisuuden ansiosta puskurimme kasvaa ja saamme lisää liikkumavaraa sijoituspäätöksiimme. Hallinnoimme nyt kymmenisen prosenttia suurempaa sijoitussalkkua kuin aikaisemmin, Pettersson sanoo.

Yhdistymisen jälkeen Veritaksen sijoitussalkku on kaikkiaan noin 3,5 miljardin euron suuruinen.

Myös yhtiön vakuutuskanta kasvoi likimäärin kymmenellä prosentilla vuodenvaihteessa. Fuusion jälkeen Veritaksella on arviolta 19 500 vakuutuksenottajaa ja se huolehtii yhteensä lähes 120 000 suomalaisen eläketurvasta.

Asiakkaille fuusio näkyy ennen kaikkea aikaisempaa isompina asiakashyvityksinä.

- Siirrämme koko hallintokustannuksista syntyvän säästön asiakashyvityksiin, noin miljoona euroa vuosittain.

Petterssonin mukaan tehokkaampi toiminta parantaa yhtiön hoitokustannusprosenttia kolmesta neljään prosenttiyksikköä.

Fuusio ei vaadi toimenpiteitä asiakkailta. Vakuutukset ja eläkkeet jatkuvat entisellään.


Kommentit

Ei kommentteja!

Lisää kommenttisi täyttämällä allaoleva lomake kokonaisuudessaan.

SelinSelin

SelinSelin

Coaching, Esimiesvalmennus, Konsultointi, Koulutuspalveluja, Laatujärjestelmät, Liikkeenjohdon konsultointi, Myyntivalmennus, Yrityspalveluja

Yhteistyökumppaneiden blogit

Kokouspalvelut

FresCo Ravintolat Oy - Korkki

Linnankatu 43, Turku

www.frescoravintolat.fi

R 75, KP 5-24 (75). Kokouspalvelu: videoneuvottelulaitteet, AV-laitteet. Juhlapalvelu. Lounas arkisin klo 10:45-13:30. Tervetuloa tutustumaan uuteen ravintolaamme! Lue verkkosivuiltamme lisää toiminnastamme ja tutustu myös Raumalla sijaitseviin toimipaikkoihimme, www. frescoravintolat.fi

Lue uusin näköislehtemme

03/2019Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti
to 14.03.2019


Seuraa meitä somessa