Julkaistu 01.02.2019 0          

Lounaisrannikko tarvitsee lisää kaistoja ja osaajia

Turun, Uudenkaupungin, Rauman ja Porin kaupungit lisäävät yhteistä edunvalvontaa eduskuntavaalien lähestyessä.

- Uuden hallituskauden lähestyessä meidän on tarpeen entisestään tiivistää rivejämme, sanoo Uudenkaupungin kaupunginjohtaja Atso Vainio. Tarvitsemme esimerkiksi lisää keskustelua siitä, miten Lounais-Suomen kasvu tuottaa parasta mahdollista vastinetta suomalaisten verorahoille. Sijoitukset osaamisen vahvistamiseen, liikenneinfraan ja liikennepalveluihin tukevat elinkeinoelämää, mikä puolestaan hyödyttää koko maata, Vainio jatkaa.

Osaavan työvoiman saatavuuden turvaaminen ja logistinen saavutettavuus ovat lounaisrannikon keskuskaupunkien yhteisen edunvalvonnan kärkiä.

- Monet yritykset ovat nostaneet tuotantokapasiteettia uudelle tasolle ja yrityksissä jo sisällä olevien tilausten toimittaminen pitää talouden positiivista kehitystä yllä pitkään, kertoo Minna Arve, Turun kaupunginjohtaja.

- Voimakkailla koulutukseen ja liikenneinfraan tehtävillä ratkaisuilla voimme pysyvästi lisätä Lounais-Suomesta muualle maahan leviävää arvonlisää ja hyvinvointia, Arve muistuttaa.

Myös Rauman kaupunginjohtaja Kari Koski kiirehtii yritysten toimintaympäristöä tukevia panostuksia.

- Yritysten uudet tilaukset synnyttävät lähiaikoina 1 500 henkilötyövuoden verran uutta työtä pelkästään Rauman seudulle, Koski kertoo. Kosken mukaan koulutus on avainasemassa vastattaessa osaajatarpeisiin sekä lyhyellä että pitkällä aikavälillä.

- Tuemme voimakkaasti ponnisteluja lisätä diplomi-insinöörikoulutusta Turussa. Jos koulutuspolitiikkamme ei tässä tilanteessa kykene reagoimaan yritysten tarpeisiin, ei sitten koskaan, Koski sanoo.

Liikenneministeriön asetukseen liikenneverkoston pääväylistä kaupunginjohtajat sen sijaan ovat tyytyväisiä. Ehdotus tukee Tunnin juna –investointia ja valtatie 8:n kehittämistavoitteita.

- Kasvun edellytysten turvaamiseksi on tärkeää, että VT 8:n Turku-Pori-yhteysväli rakennetaan koko matkalta nelikaistaiseksi, sanoo Porin kaupunginjohtaja Aino-Maija Luukkonen.

Lounais-Suomessameriteollisuuden ohella energia- ja bioaloilla tehdään isoja investointeja tulevaisuuteen. Kaupan alalla sekä auto- ja akkuteollisuudessa näkymät ovat niin ikään todella positiiviset.

- VT 8:n vaikutusalueella tapahtuu paljon hyviä asioita. Liikenteen tukkoisuus ja nopeusrajoituksia alemmat keskinopeudet kuitenkin heikentävät yritysten toimintaedellytyksiä, Luukkonen jatkaa.


Kommentit

Ei kommentteja!

Lisää kommenttisi täyttämällä allaoleva lomake kokonaisuudessaan.

Palotekninen Insinööritoimisto

Palotekninen Insinööritoimisto

Palotekninen konsultointi ja suunnittelu

BLOGIT

Yrityskummit Varsinais-Suomi

Ota yhteyttä ajoissa

Yrityskummit Varsinais-Suomi

Yrityskummit Varsinais-Suomi

Kasvavia yrityksiä, onnellisia yrityskummeja

Yrityskummit Varsinais-Suomi

Yhteistyökumppaneiden blogit

Kokouspalvelut

Turun Messukeskus

Messukentänkatu 9-13, Turku

www.turunmessukeskus.fi

KP 20-3000, R, A 200-700

Lue uusin näköislehtemme

06-08/2019Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti
to 13.06.2019


06-08-liite/2019Kesäliite
to 13.06.2019


Seuraa meitä somessa