Julkaistu 01.02.2019 0          
HUIMA-kilpailu käynnissä

Onko mielessäsi maailmaa mullistava ratkaisu hukkalämmön hyötykäyttöön?

Huima ajatus päässäsi voi jo nyt olla idea, joka tulee hidastamaan ilmastonmuutosta. Posintra Oy ja Turku Science Park Oy järjestävät 1.2.-15.4.2019 kilpailun, jossa etsitään uusia innovatiivisia ratkaisuja ylijäämälämmön keräämiseen ja hyödyntämiseen.

Teollisuudessa syntyy runsaasti hukkalämpöä, jolle ei ole vielä keksitty hyötykäyttöä. Hukkalämmön hyödyntäminen on tuottavaa, mutta siitä huolimatta lämpö karkaa usein harakoille. Jos lämpö valjastettaisiin käyttöön, Suomen hiilidioksidipäästöt vähenisivät merkittävästi.

Kehitysyhtiöt Posintra Oy ja Turku Science Park järjestävät 1.2.-15.4.2019 kilpailun, jossa etsitään uusia innovatiivisia ratkaisuja teollisuuden ylijäämälämmön keräämiseen ja hyödyntämiseen. Ideat voivat olla poikkitieteellisiä, vallankumouksellisia, paperiluonnoksia tai kovaa insinööriosaamista vaativia ehdotuksia hyötylaskelmineen. Ratkaisuna voi olla liiketoimintamalli tai digitaalinen palvelu - tai jotain aivan muuta.

Esitystapa on vapaa ja kilpailuun voi osallistua kuka tahansa: yritykset, yhdistykset, yhteisöt tai yksittäiset ihmiset.

Kiinnostavimpien ehdotusten keksijät pääsevät kertomaan ideansa tuomaristolle Turussa 15.5.2019. Parhaat ideat napataan jatkojalostukseen, ja ne saavat asiantuntijoiden apua ideoittensa kaupallistamiseen. Voittaja ratkeaa elokuussa 2020.

- Haluamme tuoda esille, että jokainen voi tuoda oman panoksensa suurten ongelmien ratkomiseen. Joskus pienikin idea voi kasvaa suuriin mittoihin. Usein tämä vaatii kyllä aikaa ja pohdiskelua ja eri asioiden huomioon ottamista, ja juuri tämän vuoksi kilpailun jatkoon päässeet ideat saavat vuoden verran apua idean kypsyttelyyn ja kehittelyyn, Posintran ympäristöliiketoimintajohtaja Leena Tuomi kertoo.

Kilpailu järjestetään osana EAKR-rahoitteista HUIMA - Teollisuuden energiatehokkuuteen uusia ideoita -hanketta.


Kommentit

Ei kommentteja!

Lisää kommenttisi täyttämällä allaoleva lomake kokonaisuudessaan.

Rockfun Promotions & Agency Oy

Rockfun Promotions & Agency Oy

Juontajapalvelut, Konsultointipalveluja, Mainosspiikkaus, Mediatoimistoja, Ohjelmatoimistoja, Promootiopalvelut, Viestintätoimistoja, Äänimainontaa

BLOGIT

Yrityskummit Varsinais-Suomi

Ota yhteyttä ajoissa

Yrityskummit Varsinais-Suomi

Yrityskummit Varsinais-Suomi

Kasvavia yrityksiä, onnellisia yrityskummeja

Yrityskummit Varsinais-Suomi

Yhteistyökumppaneiden blogit

Kokouspalvelut

Ruissalon Kylpylä

Ruissalon puistotie 640, Turku

www.ruissalospa.fi

Kokoukset, juhlat, tyhy-päivät, majoitus- ja ravintolapalvelut, sauna- ja allasosasto, oheisohjelmat.

Lue uusin näköislehtemme

06-08/2019Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti
to 13.06.2019


06-08-liite/2019Kesäliite
to 13.06.2019


Seuraa meitä somessa