Julkaistu 01.02.2019 0          
HUIMA-kilpailu käynnissä

Onko mielessäsi maailmaa mullistava ratkaisu hukkalämmön hyötykäyttöön?

Huima ajatus päässäsi voi jo nyt olla idea, joka tulee hidastamaan ilmastonmuutosta. Posintra Oy ja Turku Science Park Oy järjestävät 1.2.-15.4.2019 kilpailun, jossa etsitään uusia innovatiivisia ratkaisuja ylijäämälämmön keräämiseen ja hyödyntämiseen.

Teollisuudessa syntyy runsaasti hukkalämpöä, jolle ei ole vielä keksitty hyötykäyttöä. Hukkalämmön hyödyntäminen on tuottavaa, mutta siitä huolimatta lämpö karkaa usein harakoille. Jos lämpö valjastettaisiin käyttöön, Suomen hiilidioksidipäästöt vähenisivät merkittävästi.

Kehitysyhtiöt Posintra Oy ja Turku Science Park järjestävät 1.2.-15.4.2019 kilpailun, jossa etsitään uusia innovatiivisia ratkaisuja teollisuuden ylijäämälämmön keräämiseen ja hyödyntämiseen. Ideat voivat olla poikkitieteellisiä, vallankumouksellisia, paperiluonnoksia tai kovaa insinööriosaamista vaativia ehdotuksia hyötylaskelmineen. Ratkaisuna voi olla liiketoimintamalli tai digitaalinen palvelu - tai jotain aivan muuta.

Esitystapa on vapaa ja kilpailuun voi osallistua kuka tahansa: yritykset, yhdistykset, yhteisöt tai yksittäiset ihmiset.

Kiinnostavimpien ehdotusten keksijät pääsevät kertomaan ideansa tuomaristolle Turussa 15.5.2019. Parhaat ideat napataan jatkojalostukseen, ja ne saavat asiantuntijoiden apua ideoittensa kaupallistamiseen. Voittaja ratkeaa elokuussa 2020.

- Haluamme tuoda esille, että jokainen voi tuoda oman panoksensa suurten ongelmien ratkomiseen. Joskus pienikin idea voi kasvaa suuriin mittoihin. Usein tämä vaatii kyllä aikaa ja pohdiskelua ja eri asioiden huomioon ottamista, ja juuri tämän vuoksi kilpailun jatkoon päässeet ideat saavat vuoden verran apua idean kypsyttelyyn ja kehittelyyn, Posintran ympäristöliiketoimintajohtaja Leena Tuomi kertoo.

Kilpailu järjestetään osana EAKR-rahoitteista HUIMA - Teollisuuden energiatehokkuuteen uusia ideoita -hanketta.


Kommentit

Ei kommentteja!

Lisää kommenttisi täyttämällä allaoleva lomake kokonaisuudessaan.

Mk-Kassamasiina Oy

Mk-Kassamasiina Oy

Kassajärjestelmiä

Viikon luetuimmat uutiset

Yhteistyökumppaneiden blogit

Kokouspalvelut

Viking Line

PL 265, Turku

www.vikingline.fi

Amorella klo 08:45. Kokoustiloja 12 (10-180 hlöä), Auditorio 180 hlöä. Kokoustilojen kapasiteetti yht. n. 400 hlöä. Monitoimitila Panoraama messu- ja näyttelykäyttöön (max 200, istumapaikat 140) Useita ravintoloita, saunaosasto. Viking Grace klo 20:55. Kokoustiloja 11 (6-230 hlöä) Auditorio 230. Kokousosaston kokonaiskapasiteetti yht. n. 400 hlöä. Kuvaa ja ääntä on mahdollista välittää useaan kokoushuoneeseen ja Club Vogueen samanaikaisesti. Useita ravintoloita, Spa osasto. Ryhmille omaa erikoisohjelmaa – kysy lisätietoja.

Lue uusin näköislehtemme

04/2019Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti
to 11.04.2019


Seuraa meitä somessa