Julkaistu 01.02.2019 0          

Sitra ja Turku tekevät ilmastopositiivista kaupunkia

Sitra ja Turun kaupunki solmivat tänään uuden Kestävän kehityksen kumppanuussopimuksen. Kumppanusten yhteinen tavoite on tehdä Turusta ilmastopositiivinen kaupunki – ja selvittää samalla tarkemmin, mitä tämä käytännössä edellyttää? Kehittelyyn ja toteutukseen haastetaan mukaan kansalaiset, yritykset ja yhteisöt.

Ilmastopositiivisuus tarkoittaa, että Turun alueen nettovaikutus muutetaan ilmastoa lämmittävästä sitä viilentäväksi. Tämä kova tavoite sisältyy Turun kaupunginvaltuuston 11.6.2018 hyväksymään ilmastosuunnitelmaan.

- Turku on asettanut ensimmäisenä Suomessa tavoitteen ilmastopositiivisesta kaupungista. Tiedämme, että tavoite on mahdollinen ja laajemmassa kuvassa myös välttämätön saavuttaa. Nyt katsomme Sitran kanssa tarkemmin, mitä kaikkea tämä tarkoittaa ja miten pääsemme siihen hiilineutraaliuden maalivuodesta 2029 alkaen, kuvailee ilmastopolitiikan kehittämispäällikkö Risto Veivo Turun kaupungilta.

Turun kaupunki on jo onnistunut vähentämään alueensa kasvihuonepäästöjä yli neljänneksellä vuoden 1990 tasosta. Turku ja Sitra ovat myös jo luoneet yhdessä uusia kestävän kehityksen ratkaisuja vuodesta 2015 alkaen. Yrityksillä, yhteisöillä, kansalaisilla ja korkeakouluilla on ilmastoratkaisujen kehittämisessä merkittävä rooli ja paljon voitettavaa.

- Ilmastonmuutos on suurin ja kallein maapalloa uhkaava riski ja sen hillitseminen on kiireellistä ja välttämätöntä. llmastoratkaisujen kehittäminen ja toteuttaminen kaupungeissa on tämän ajan suurin mahdollisuus luoda uutta kannattavaa liiketoimintaa, josta hyötyy koko maailma. Turkulainen osaaminen ja suomalaiset yritykset ovat tässä jo nyt kokoaan paljon suuremmassa roolissa ja kasvun mahdollisuudet ovat valtavat, innostaa Sitran johtaja Mari Pantsar.

Yhteistyösopimuksen allekirjoittivat tänään Sitrassa pidetyssä tilaisuudessa Sitran yliasiamies Mikko Kosonen ja Turun kaupunginjohtaja Minna Arve. Sopimuksen mukaisesti Turku ja Sitra työstävät vuoden 2019 aikana kolmea yhteistä hanketta. Tavoitteena on haastaa koko yhteiskunta mukaan ilmastotyöhön ja kehittää uusia kiertotalousratkaisuja yhdessä. Ilmastopositiivisuus voisi alkaa vaikka muutamista kaupunginosista, kuten Ylioppilaskylästä ja Skanssista.

- Sitra on meille loistava kumppani kehittämään uusia lähestymistapoja ja ratkaisuja. Teemme kehitystyötämme Turussa, mutta siitä hyötyy koko Suomi ja maailma laajemminkin. Tervetuloa kaikki turkulaiset tekemään ilmastopositiivista kaupunkia kanssamme! Haaste on yhteinen eikä aikaa ei ole tuhlattavaksi, kutsuu kaupunginjohtaja Minna Arve.

- Turun kaupunki on ilmastopolitiikan edelläkävijä ja Varsinais-Suomi on vahva kiertotalouden kehitysalue. Sitra haastaa Suomea ja maailmaa uudistumaan ekologisen kriisin välttämiseksi. Tässä työssä kaupungit ovat avainasemassa ja kumppanuus Turun kanssa on meille loistava kehitysikkuna ja esimerkki, kiittää Sitran yliasiamies Mikko Kosonen.

Turun kaupungin ja Sitran yhteistyösopimuksen tavoitteena on vahvojen esimerkillisten ilmastoratkaisujen avulla inspiroida ja haastaa erityisesti kaupunkeja ja samalla myös muita ilmastopolitiikan toimijoita parantamaan ilmastotavoitteitaan sekä kehittämään ja toteuttamaan toimenpiteitä nopeammin ja vaikuttavammin – kohti ilmastopositiivisia kaupunkeja, Suomea ja maailmaa. Samalla haastetaan ja tuetaan kaikkia turkulaisia pienentämään arjen ilmastovaikutuksia.


Kommentit

Ei kommentteja!

Lisää kommenttisi täyttämällä allaoleva lomake kokonaisuudessaan.

Master Promo Suomi Oy

Master Promo Suomi Oy

Esitetelineet, Mainostaulut, Messut, Promootiopalvelut

BLOGIT

Yrityskummit Varsinais-Suomi

Ota yhteyttä ajoissa

Yrityskummit Varsinais-Suomi

Yrityskummit Varsinais-Suomi

Kasvavia yrityksiä, onnellisia yrityskummeja

Yrityskummit Varsinais-Suomi

Yhteistyökumppaneiden blogit

Kokouspalvelut

BEST WESTERN Hotel Seaport

Matkustajasatama Toinen Poikkikatu 2, Turku

www.hotelseaport.fi

Kokoustilat:Aulakabinetti 12 hlö, kapasiteetti 14 hlö diplomaatti. Tulli ja Konttorikabinetit, kumpaankin tilaan max 10 hlö, tilassa 8-10 hlön ryhmätyöpöytä. Conferens 1+2, max 45 hlöä/tila, kapasiteetti 18 hlö U-muoto, 45 hlö luokkamuoto, 60 hlö teatterimuoto. Kaikissa kokoustiloissa piirtoheitin, fläppitaulu, valkokangas ja datatykki. Conferens-tilassa lisäksi dvd-äänentoistolaitteet, puhelin.

Lue uusin näköislehtemme

06-08/2019Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti
to 13.06.2019


06-08-liite/2019Kesäliite
to 13.06.2019


Seuraa meitä somessa