Julkaistu 05.02.2019 0          

Lauttaliikenteen palvelutasoa parannetaan lisäliikenteellä

Saaristoliikenteestä vastaava ELY-keskus parantaa lauttaliikenteen palvelutasoa lauttapaikoilla Parainen-Nauvo, Nauvo-Korppoo, Kustavi-Iniö ja Kasnäs-Hiittinen tilaamalla lisäliikennettä. Palvelutason nostot on tehty tienkäyttäjäpalautteiden ja liikenneseurannan perusteella. ELY-keskus kerää jatkuvasti tietoja lauttapaikkakohtaisesti välityskyvyn riittävyydestä ja pyrkii vastaamaan kysyntään ja kehittämään lauttaliikennettä osana toimivaa liikennejärjestelmää.

Parainen-Nauvo -reitillä viime vuoden juhannuksen kokemusten perusteella Elektran tuoma lisäkapasiteetti ei riittänyt vastaamaan sesongin liikennekysyntään riittävästi. Sopimusvuosina 2019-2022 liikennöidään kahden lautan sijasta kolmella lautalla juhannusviikolla juhannusta edeltävänä torstaina, juhannusaattona ja juhannuksen jälkeisenä sunnuntaina. Myös pääsiäisen liikennettä lisätään.

ELY-keskus on parantanut lauttapaikkojen Korppoo-Norrskata-Houtskari ja Parainen-Nauvo välityskykyä, minkä johdosta Nauvo-Korppoo lauttapaikasta on muodostunut Saaristotien pullonkaula. Lauttapaikalla on liikennöity kahdella lautalla juhannuksen jälkeisen maanantain ja heinäkuun lopun välisenä aikana päivittäin sekä juhannusta edeltävänä torstaina, perjantaina ja juhannussunnuntaina. Viime vuonna lauttapaikan pullonkaulaa pyrittiin helpottamaan tilaamalla kahden lautan liikennettä perjantaisin ja sunnuntaisin koko kesän ajan eli kesäkuun alusta elokuun loppuun. Se ei kuitenkaan ollut riittävä toimenpide pullonkaulan helpottamiseksi, sillä liikennettä oli runsaasti jo toukokuussa ja vielä syyskuussa. Sopimusvuosina 2019-2022 tullaan liikennöimään kahdella lautalla perjantaisin ja sunnuntaisin 1.5.-30.9. välisenä aikana.

Lisäksi ELY-keskus tutkii mahdollisuuksia lauttapaikan kehittämiseksi pidemmällä aikavälillä. Tällä hetkellä suunnitellaan rantamuutoksia, jotka mahdollistaisivat isomman lautan liikenteen.

Kustavi-Iniön lauttapaikan haasteena on ollut erityisesti lokakuun viikonloppujen paluuliikenteeseen käytettävissä olleen kapasiteetin riittämättömyys. Jo aiemmin viikonloppujen paluuliikennettä on helpotettu ajamalla 5 vuoroa huhtikuun alusta syyskuun loppuun. Nyt lauttapaikan palvelutasoa parannetaan lisäämällä 1 edestakainen vuoro lokakuun sunnuntaiden aikatauluun sopimusvuosina 2019-2022. Näin myös lokakuussa liikennöidään sunnuntaisin 5 vuorolla. Lisävuoro on tulossa sunnuntai iltapäiviin.

Kasnäs-Hiittinen lauttapaikan liikennöintikapasiteetissa on ollut puutteita sekä matkailu- että paikallisten asiointiliikenteen osalta. Suurimmat puutteet ovat olleet viikonlopun liikenteessä. Lauttapaikan palvelutasoa parannetaan sopimusvuosina 2019-2022 mahdollisimman laajasti työaikalainsäädännön mahdollistamissa rajoissa. Liikenteeseen lisätään 1.5.-30.9. välisenä aikana 1 edestakainen vuoro ma-ti, to-su aikatauluun.


Kommentit

Ei kommentteja!

Lisää kommenttisi täyttämällä allaoleva lomake kokonaisuudessaan.

Kaarinan Autokoulu Oy

Kaarinan Autokoulu Oy

Ammattipätevyyskoulutus, Autokoulu, CE- luokan koulutus

Viikon luetuimmat uutiset

Yhteistyökumppaneiden blogit

Kokouspalvelut

FresCo Ravintolat Oy - Korkki

Linnankatu 43, Turku

www.frescoravintolat.fi

R 75, KP 5-24 (75). Kokouspalvelu: videoneuvottelulaitteet, AV-laitteet. Juhlapalvelu. Lounas arkisin klo 10:45-13:30. Tervetuloa tutustumaan uuteen ravintolaamme! Lue verkkosivuiltamme lisää toiminnastamme ja tutustu myös Raumalla sijaitseviin toimipaikkoihimme, www. frescoravintolat.fi

Lue uusin näköislehtemme

04/2019Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti
to 11.04.2019


Seuraa meitä somessa