Julkaistu 07.02.2019 0          

Taiteilijat meriteollisuuden yrityshaasteiden kimpussa

Kuva: Teemu Nurminen.

Tiistaina 5.2.2019 sai loppuhuipennuksensa IRM-Tool hankkeen ja Taiteen edistämiskeskuksen yhteistyö, jossa seitsemän eri alan ammattitaiteilijaa ovat luoneet taidekonsepteja kolmen eri meriteollisuuden yrityksen, Meyer Turku, Arctech Helsinki Shipyard ja Wilhelmsen Ships Service, esittämiin haasteisiin. Mukana yhteistyössä ovat olleet kuvataiteilija Heini Aho, kuvataiteilija Jukka Hautamäki, kuvataiteilija Sini-Meri Hedberg, tanssija Sampo Kerola, sarjakuvataiteilija Ville Pirinen, kuvanveistäjä ja tilataiteilija Oona Tikkaoja sekä näyttelijä Tobias Zilliacus.

Taiteilijat esittelivät kehittämiään luovia konsepteja ja yritysten edustajat antoivat kuulemastaan pienen feedbackin: Miten konseptit vastaavat tarpeeseen ja mikä on innostavaa? Ensikäden palaute oli erittäin positiivista.

Esimerkiksi Arctechille esitettiin mielenkiintoisia konsepteja liittyen dilemmaan Telakka keskellä kaupunkia. Hiljaisen tiedon siirtämiseen liittyen tuli yrityksille useampiakin eri ratkaisuja taiteen avulla. Meyer Turulle ehdotettiin mm. pelillistä konseptia ja neuroverkkoja hyödyntäviä konsepteja. Wilhelmsenin haasteita liittyen laatuun ja turvallisuuteen lähestyttiin sarjakuvataiteen avulla. Yhteensä konsepteja esitettiin yhdeksän.

Päätösseminaari järjestettiin 5.2.2019 merenkulun koulutuskeskus Aboa Maressa. Tapahtuma oli osa Yrkeshögskolan Novian koordinoimaa IRM-Tool hanketta, jota rahoittaa Euroopan Sosiaalirahasto. Hankkeen tavoitteena on edistää uusien luovien työpaikkojen syntymistä meriteollisuuteen. Hanke kehittää innovaatiotyökalua, jonka avulla yrityksen voivat kehittää innovaatio-osaamistaan ja luovan alan osaajat voivat toimia innovaatiokonsultteina meriteollisuudessa. Työpajan jälkeen oli myös mahdollisuus tutustua Aboa Maren simulaattoreihin.


Kommentit

Ei kommentteja!

Lisää kommenttisi täyttämällä allaoleva lomake kokonaisuudessaan.

Uotila & Laine Oy

Uotila & Laine Oy

Kirjanpitotoimistoja, Tilitoimistoja, Verokonsultointi

Yhteistyökumppaneiden blogit

Kokouspalvelut

Naantalin Kylpylä

Matkailijantie 2, Naantali

www.naantalispa.fi

Kokoukset, juhlat, näyttelyt, tyhy-päivät, majoitus- ja ravintolapalvelut, sauna- ja allasparatiisi, oheisohjelmat.

Lue uusin näköislehtemme

04/2020Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti
to 16.04.2020


Seuraa meitä somessa