Julkaistu 11.02.2019 0          

Shakespeare kohtaa Kalevalan monologinäytelmässä

Monologinäytelmä Shakespearesta Kalevalaan tuo turkulaisen Teatteri Mundon lavalle koko elämänkirjon kaikessa kauneudessaan ja rumuudessaan.

Näyttelijä Kati Urho puhaltaa henkiin Shakespearen näytelmien värikkäimmät hahmot sekä Kalevalan traagisimmat tarinat ja luo vahvan linkin menneen ja nykypäivän välille. Väkevät kielikuvat ja vahvat, monitahoiset roolit kuljettavat katsojan kohtaamaan itsensä. Olemmeko vain pelinappuloita vai luommeko oman kohtalomme? Rakkaus, rikkaus, valta ja ahneus. Pyörittävätkö samat teemat edelleenkin maailmaa?

Lontoossa näyttelijäksi valmistunut Kati Urho sai ensi kosketuksen Shakespearen teksteihin ja näytelmiin 2000-luvun alussa, ja ne tekivät häneen suuren vaikutuksen. Perustaessaan ensimmäistä teatteriryhmäänsä joitain vuosia myöhemmin Kalevala sai uuden innokkaan lukijan, kun työryhmä lähti kirjoittamaan modernisoituun Kalevalaan perustuvia näytelmiä. Nyt nämä kaksi suurta intohimoa, Shakespeare ja Kalevala, kohtaavat saman katon alla intiimissä Teatteri Mundossa. Luvassa on draamaa, komediaa sekä takuuvarmasti tragikomediaa.

Esityksen ensi-ilta nähdään 28.2.2019.


Kommentit

Ei kommentteja!

Lisää kommenttisi täyttämällä allaoleva lomake kokonaisuudessaan.

J&T Pajunen

J&T Pajunen

Kuljetusliikenne, Kuljetuspalveluja

Yhteistyökumppaneiden blogit

Kokouspalvelut

Tuorlan Majatalo

Tuorlantie 1 E, Kaarina

A 40-100, KP 5-25, R 80. Kokoukset, juhlat,yritystilaisuudet, luontoaktiviteetit, hostellimajoitus kauniissa kartanoympäristössä. Kauttamme myös Tuorlan tiedekeskuksen tilojen vuokraus.

Lue uusin näköislehtemme

04/2019Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti
to 11.04.2019


Seuraa meitä somessa