Julkaistu 18.02.2019 0          

Turun keskustan kunnossapito Desentille

Turun keskusta-alueen kunnossapidon hankinnassa viimeiseen vaiheeseen pääsi tarjousryhmittymä Desentti. Desentti tulee huolehtimaan keskustan katualueiden ja viheralueiden kunnossapidosta lokakuun alusta alkaen.

Kaupunkiympäristölautakunta päätti tiistain 12.2. kokouksessaan keskustan kunnossapidon hankinnan seuraavaan vaiheeseen siirtymisestä. Hankinta tehtiin kaksivaiheisen neuvottelumenettelyn kautta ja urakkamuotona on allianssi. Kyseessä on normaali hankintamenettely, jossa viimeiseen vaiheeseen on päässyt tarjousryhmittymä Desentti. Desentin muodostavat infrayhtiö Destia Oy ja viherrakennus- ja ylläpitoalan yritys Entti Oy. Pöytäkirjan allekirjoittamiseen asti hankinta-asiat ovat salaisia.

Käytännössä tämä tarkoittaa, että maaliskuun alussa alkaa hankinnan viimeinen vaihe eli kehitysvaihe, joka kestää syyskuun loppuun. Kehitysvaiheen aikana tilaaja ja urakoitsija suunnittelevat yhdessä, miten töitä jatkossa tehdään. Malli itsessään mahdollistaa joustavamman toiminnan ja töiden tekemisen. Joustavuus, asukaslähtöisyys, turvallisuus ja terveellisyys ovat tärkeimpiä asioita kun kyse on Turun keskusta-alueesta, joka on kaupungin näyteikkuna.

Kehitysvaiheen jälkeen laaditaan palveluvaiheensopimus 1.10.2019 alkaen, jonka jälkeen Desentti huolehtii keskusta-alueen kunnossapidosta. Kunnossapidon urakka pitää sisällään katualueiden ja viheralueiden kunnossapidon.

Kunnossapidon töissä allianssi on uudenlainen hankintatapa. Päätös allianssiin siirtymisestä tehtiin 6.2.2018.

-Koko viime vuosi tehtiin tämän kanssa töitä ja nyt saimme kehityskumppanin, kertoo kunnossapitopäällikkö Mari Helin.

Perusperiaate on se, että normaalisti on tilaaja ja urakoitsija, kun taas allianssissa tehdään yhteinen tiimi, joka koostuu tilaajista ja urakoitsijoista. Molemmat tuovat pöytään oman osaamisensa ja asioita mietitään alusta asti koko prosessin ajan yhdessä.


Kommentit

Ei kommentteja!

Lisää kommenttisi täyttämällä allaoleva lomake kokonaisuudessaan.

BLOGIT

Yrityskummit Varsinais-Suomi

Ota yhteyttä ajoissa

Yrityskummit Varsinais-Suomi

Yrityskummit Varsinais-Suomi

Kasvavia yrityksiä, onnellisia yrityskummeja

Yrityskummit Varsinais-Suomi

Yhteistyökumppaneiden blogit

Kokouspalvelut

Ruissalon Kylpylä

Ruissalon puistotie 640, Turku

www.ruissalospa.fi

Kokoukset, juhlat, tyhy-päivät, majoitus- ja ravintolapalvelut, sauna- ja allasosasto, oheisohjelmat.

Lue uusin näköislehtemme

06-08/2019Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti
to 13.06.2019


06-08-liite/2019Kesäliite
to 13.06.2019


Seuraa meitä somessa