Julkaistu 21.02.2019 0          

21. Opasruusu Uudenkaupungin Hahmopellon tekijöille

21. helmikuuta vietetään Kansainvälistä matkailuoppaan päivää. Uudenkaupungin matkailuoppaat juhlistavat opaspäivää jakamalla vuosittain ruusun sellaisille paikallisille tahoille tai henkilöille, jotka ovat työllään ja toiminnallaan tehneet kaupunkia myönteisellä tavalla tunnetuksi. Uudessakaupungissa on tällä hetkellä 15 auktorisoitua matkailuopasta. Suomen Opasliitossa on 85 jäsenyhdistystä, joissa on noin 1350 jäsentä.

Tämänvuotinen ruusu ojennettiin Hahmopellon tekijöille. Palkitsemisen perusteena on se ilo ja hauskuus, joka työryhmän kokoamilla näyttelyillä on ollut. Työryhmän ensimmäinen idea oli päällystää vanha Saab 96 -auto erilaisilla virkatuilla ja neulotuilla pitsiliinoilla juhlistamaan Uudenkaupungin 400-juhlavuotta vuonna 2017. Työryhmään kuuluvat Birgit Ilmanen, Hilkka Knaapinen, Anne Kuusisto ja Vuokko Tyvi avustajineen. Kaupungin keskustassa torilla ollutta Saabia kuvattiin ahkerasti lehtiin ja somemaailmaan. Autokorteista saaduilla varoilla hankittiin mm. rollaattori Uudenkaupungin seurakuntakeskukseen sekä käynnistettiin Uudenkaupungin torin opasteviittojen hankinta yhteistyössä mm. paikallisten yrittäjien kanssa.

Viime vuonna tämä iloisen kekseliäs naisporukka kokosi Uuteenkaupunkiin johtavan Lokalahdentien viereiselle pellolle noin 200 ahkeran ammattilaisen Hahmopellon. Heinäseipäiden päälle koottujen isokokoisten nukkien päällä olleet entiset työasut ja eri yritysten merkki logoilla varustetut lippalakit ym. saivat monet vanhemmat katselijat muistelemaan menneitä. Lapsilla oli hauskaa istua esim. johtoryhmän kokouspöytään jätetyille tyhjille tuoleille tai kierrellä tanssijoiden ympärillä.

Kuuman kesän aikana näyttely saavutti suuren suosion niin paikallisten kuin matkailijoiden keskuudessa. Useita linja-autoryhmiäkin pysähtyi ihastelemaan ja kuvaamaan ahkeria ammattilaisia. Näyttelyn kokoamiseen osallistuivat monet uusikaupunkilaiset joko lahjoittamalla vaatteita ja asusteita tai olemalla mukana näyttelyä rakentamassa.

Näyttelystä otettujen valokuvakorttien myynnistä saaduista varoista on tehty lahjoituksia mm. hankkimalla seniorituoli Sakunkulmaan ja järjestämällä joulusiivous Uudenkaupungin kotipalvelun kautta usealle ikäihmiselle. Kortteja myytiin yli 3000 kpl.

Tulevana kesänä kaupungin keskustaa, ja miksei myös muita alueita elävöittävät eri tavalla koristellut ja maalatut tuolit. Kaikki halukkaat voivat maalata ja koristella erilaisia tuoleja ja asetella niitä oman asuntonsa eteen tai lahjoittaa vanhat tuolit projektiryhmälle, joka etsii niille sopivan paikan koristelun jälkeen.

Ruusun jakoivat kunniakirjan kera Uudenkaupungin matkailuoppaiden edustajat; puheenjohtaja Tuula-Riitta Karlin ja sihteeri Annukka Markela-Välimäki. Ruusun ja kunniakirjan vastaanottivat Birgit Ilmanen, Hilkka Knaapinen, Anne Kuusisto ja Vuokko Tyvi.

Opasruusu jaettiin nyt 21. kerran. Edellisvuonna ruusun sai Kenkäkauppa Alina ja viime vuonna Uudenkaupungin museo.


Kommentit

Ei kommentteja!

Lisää kommenttisi täyttämällä allaoleva lomake kokonaisuudessaan.

BLOGIT

Yrityskummit Varsinais-Suomi

Ota yhteyttä ajoissa

Yrityskummit Varsinais-Suomi

Yrityskummit Varsinais-Suomi

Kasvavia yrityksiä, onnellisia yrityskummeja

Yrityskummit Varsinais-Suomi

Yhteistyökumppaneiden blogit

Kokouspalvelut

Ravintola Verkahovi

Verkatehtaankatu 4, Turku

KP 10-40, R 140, myös kokoustarjoilut ja pitopalvelu.

Lue uusin näköislehtemme

06-08/2019Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti
to 13.06.2019


06-08-liite/2019Kesäliite
to 13.06.2019


Seuraa meitä somessa