Julkaistu 20.02.2019 0          

Palkittu säveltäjä-kapellimestari Outi Tarkiainen johtaa Turku Jazz Orchestraa maaliskuussa

Outi Tarkiainen saapuu Turku Jazz Orchestran vieraaksi. Kuva: Saara Salmi.

50-vuotista taivaltaan juhlivan Turku Jazz Festivalin lavalla kuullaan maaliskuussa tuoretta big band -musiikkia, kun Turku Jazz Orchestra saa vieraakseen huippukapellimestari Outi Tarkiaisen. Tarkiainen on uuden polven säveltäjä, joka tunnetaan niin jazzin kuin klassisen musiikin kentällä omintakeisesta nykymusiikistaan.

Vuonna 1985 syntynyt Outi Tarkiainen on kansainvälisesti palkittu säveltäjä ja kapellimestari, jonka teoksia ovat esittäneet useat eurooppalaiset huippuorkesterit kuten Arctic Philharmonic Orchestra, Metropole Orchestra ja UMO Jazz Orchestra. Maaliskuussa Tarkiainen saapuu ensimmäistä kertaa Turkuun työskentelemään Turku Jazz Orchestran kanssa, ja Turku Jazz Festivalin konsertin vierailevana rumpalina soittaa Jaska Lukkarinen.

Turku Jazz Festivalin ohjelmistossa Logomon Teatro-salissa esitettävä sävellyssarja Unpainted Portraits on Grammy-palkitun Norrbotten Big Bandin residenssissä vuonna 2017 valmistunut tilausteos. Teos maalaa musiikillisen muotokuvasarjan eri aikoina eläneistä taiteilijoista ja naisaktivisteista. Musiikillisesti konsertti kaartaa tarttuvista melodioista ja komeista arkkitehtuurisista rakennelmista kuulaisiin pohjoisiin sointiväreihin sekä nykymusiikillisiinkin vivahteisiin.

- Säveltäminen on aina ollut luonteva osa minua. Kun lähdin lapsena metsään kävelemään, tiesin, että minulla on takaisin tullessa mukanani laulu, jonka voin kirjoittaa ylös, Outi Tarkiainen kertoo.


Kommentit

Ei kommentteja!

Lisää kommenttisi täyttämällä allaoleva lomake kokonaisuudessaan.

Viestintäharju Oy

Viestintäharju Oy

Internet-palveluja, Lehtiä, Viestintätoimistoja

Yhteistyökumppaneiden blogit

Kokouspalvelut

Ravintola Verkahovi

Verkatehtaankatu 4, Turku

KP 10-40, R 140, myös kokoustarjoilut ja pitopalvelu.

Lue uusin näköislehtemme

09/2019Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti
to 05.09.2019


Seuraa meitä somessa