Julkaistu 20.02.2019 0          

Tulorekisteriin paperilla ilmoitettujen palkkatietoilmoitusten käsittelyssä on viivettä

Jos olet ilmoittanut palkkatietoja paperilomakkeella tulorekisteriin, mutta työnantajavelvoitteet eivät näy OmaVerossa, voi puute johtua tietojen siirtymisessä olevasta viiveestä. Jos palkkatietoilmoitukset on annettu paperilomakkeella, vie ilmoitusten siirtyminen tulorekisteristä Verohallintoon normaalitilanteessa muutaman arkipäivän. Tällä hetkellä paperisten ilmoitusten käsittelyssä on tulorekisterissä ruuhkaa ja viive voi olla huomattavasti pidempi. Verohallinto pahoittelee tästä asiakkaille aiheutuvaa haittaa.

Jos tulorekisteriin ilmoittamasi tiedot eivät vielä näy OmaVerossa velvoitteiden yhteismäärässä, Verohallinto kehottaa maksamaan työnantajasuoritukset kuitenkin antamiesi ilmoitusten mukaisina, jotta vältyt viivästyskorolta.

- Lähetämme muistutuskirjeet ilmoittamisvelvollisuuden laiminlyönnistä tammikuun verokauden osalta tavallista myöhemmin. Myöhennetty aikataulu koskee myös muuten kuin paperilla lähetettyjä ilmoituksia, kerrotaan Verohallinnon tiedotteessa.

Tulorekisteriin myöhässä annetuista ilmoituksista ei pääsääntöisesti määrätä vuonna 2019 myöhästymismaksua. Myöhästymismaksu määrätään vuonna 2019 vain, jos ilmoittamisvelvollisuuden laiminlyönti osoittaa ilmeistä piittaamattomuutta.

Tulorekisteriin sähköisesti annetut ilmoitukset siirtyvät Verohallintoon päivittäin. Suositeltavaa ja vaivattominta on lähettää tiedot suoraan palkanlaskentaohjelmasta. Käytössä on myös tulorekisterin oma sähköinen ilmoituspalvelu. Tiedot tulorekisteriin voi ilmoittaa myös Verohallinnon tarjoaman maksuttoman palkanlaskentaohjelman, Palkka.fi:n avulla.

- Anna palkkatietoilmoitus tulorekisteriin 5 päivän kuluessa palkanmaksupäivästä. Anna lisäksi työnantajan erillisilmoitus viimeistään palkanmaksukuukautta seuraavan kuun 5. päivä Ilmoita erillisilmoituksella työnantajan sairausvakuutusmaksun määrä tai ei palkanmaksua -tieto. On tärkeää antaa puuttuvat ilmoitukset vaikka ne olisivatkin myöhässä. Jos olet ilmoittanut maksaneesi palkkoja, mutta et ole ilmoittanut työnantajan sairausvakuutusmaksua erillisilmoituksella, Verohallinto voi lähettää puuttuvista tiedoista selvityspyynnön ja lopulta suorittaa veron määräämisen ilmoittamattomasta työnantajan sairausvakuutusmaksusta, muistutetaan Verohallinnosta.


Kommentit

Ei kommentteja!

Lisää kommenttisi täyttämällä allaoleva lomake kokonaisuudessaan.

Studio Brahe

Studio Brahe

Valokuvaus, Valokuvauspalveluja, Valokuvausstudio

BLOGIT

Yrityskummit Varsinais-Suomi

Ota yhteyttä ajoissa

Yrityskummit Varsinais-Suomi

Yrityskummit Varsinais-Suomi

Kasvavia yrityksiä, onnellisia yrityskummeja

Yrityskummit Varsinais-Suomi

Yhteistyökumppaneiden blogit

Kokouspalvelut

Ruissalon Kylpylä

Ruissalon puistotie 640, Turku

www.ruissalospa.fi

Kokoukset, juhlat, tyhy-päivät, majoitus- ja ravintolapalvelut, sauna- ja allasosasto, oheisohjelmat.

Lue uusin näköislehtemme

06-08/2019Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti
to 13.06.2019


06-08-liite/2019Kesäliite
to 13.06.2019


Seuraa meitä somessa