Julkaistu 21.02.2019 0          

Soveltuvuuskokeet palaavat Rasekoon

Opetus- ja kulttuuriministeriö palautti edellisviikolla mahdollisuuden karsivan pääsy- ja soveltuvuuskokeen käyttämiseen ammatillisen koulutuksen tiettyjen alojen opiskelijavalinnoissa. Jatkossa opiskelija voidaan jättää valitsematta, jos hän on selkeästi soveltumaton toimimaan sosiaali- ja terveysalalla. Rasekossa tämä mahdollisuus hyödynnetään jo kevään 2019 yhteishaussa.

- Haluamme kouluttaa aidosti sitoutuneita ja osaamisestaan vastuun ottavia ammattilaisia sote-alalle, johtava rehtori Maria Taipale sanoo. Vaikka testauksella ei koskaan voida täysin selvittää yksilön soveltuvuutta tai motivaatiota, soveltuvuuskoe mahdollisesti kuitenkin karsii pois alalle selvästi soveltumattomat hakijat.

- Rasekossa opettajien kokemukset puoltavat soveltuvuuskokeiden järjestämistä ja luotamme heidän asiantuntemukseensa ja näkemykseensä. On hyvä, että oppilaitoksilla on mahdollisuus jättää valitsematta koulutukseen ne, joiden ei katsota olevan soveltuvia vastaamaan esimerkiksi alaikäisten terveydestä tai turvallisuudesta.

Opetus- ja kulttuuriministeriö käynnistää myös yhtenäisen valtakunnallisen soveltuvuuskokeen valmistelun alalle. Tänä keväänä Rasekossa kuitenkin käytetään tutun yhteistyökumppanin kanssa räätälöityä koetta. Rasekon lähihoitajakoulutukseen hakeville pääsy- ja soveltuvuuskoe pidetään yksipäiväisenä toukokuussa ja siihen kutsutaan henkilökohtaisella kirjeellä Rasekoon sosiaali- ja terveysalan perustutkintokoulutukseen hakeneet.

Rasekolla on tiistaina alkaneessa nuorten yhteishaussa tarjolla 48 paikkaa lähihoitajakoulutukseen. Lisäksi Raseko järjestää alan työvoimakoulutusta. Jatkuvan haun kautta aloittaa vuosittain kahdesta kolmeen ryhmää aikuisia opiskelijoita. Myös jatkuvan haun kautta hakeutuville palautetaan jatkossa pääsy- ja soveltuvuuskokeet.

Perustutkinnon lisäksi ammatti- ja erikoisammattitutkintokoulutusta

Rasekon tarjontaan kuuluu sosiaali- ja terveysalan perustutkintokoulutuksen lisäksi mielenterveys- ja päihdetyön ammatti- ja erikoisammattitutkintokoulutukset, kasvatus- ja ohjausalan ammattitutkinto sekä vanhustyön erikoisammattitutkinto. Osaamisaloja perustutkintoon Rasekossa on tarjolla kaikkiaan viisi, joista yhtä voi opiskella vain oppisopimuksella.

- Haluamme tarjota kattavan setin alan koulutusta, Maria Taipale kertoo.

- Perustutkinnon suorittamisen ja muutaman vuoden työkokemuksen jälkeen voi jatkaa opiskelua oman osaamisen syventämiseksi.

- Myös kaksoistutkintoon opiskeleminen on lähihoitajakoulutuksessa todella helppoa, sillä opetusjärjestelyt on hyvin hoidettu ja yhteistyökumppanin Raision lukion toimitilat sijaitsevat kävelymatkan päässä. Meillä on myös mahtavat verkostot lähihoitajaopiskelijoiden kansainvälisiin vaihtojaksoihin sekä uniikkeja oppimisympäristöjä, esimerkiksi LastenAmis-konsepti erityisesti lasten ja nuorten kasvatuksen ja hoidon osaamisalan opiskeluun, Taipale kehuu.


Kommentit

Ei kommentteja!

Lisää kommenttisi täyttämällä allaoleva lomake kokonaisuudessaan.

Master Promo Suomi Oy

Master Promo Suomi Oy

Esitetelineet, Mainostaulut, Messut, Promootiopalvelut

BLOGIT

Yrityskummit Varsinais-Suomi

Ota yhteyttä ajoissa

Yrityskummit Varsinais-Suomi

Yrityskummit Varsinais-Suomi

Kasvavia yrityksiä, onnellisia yrityskummeja

Yrityskummit Varsinais-Suomi

Yhteistyökumppaneiden blogit

Kokouspalvelut

Viking Line

PL 265, Turku

www.vikingline.fi

Amorella klo 08:45. Kokoustiloja 12 (10-180 hlöä), Auditorio 180 hlöä. Kokoustilojen kapasiteetti yht. n. 400 hlöä. Monitoimitila Panoraama messu- ja näyttelykäyttöön (max 200, istumapaikat 140) Useita ravintoloita, saunaosasto. Viking Grace klo 20:55. Kokoustiloja 11 (6-230 hlöä) Auditorio 230. Kokousosaston kokonaiskapasiteetti yht. n. 400 hlöä. Kuvaa ja ääntä on mahdollista välittää useaan kokoushuoneeseen ja Club Vogueen samanaikaisesti. Useita ravintoloita, Spa osasto. Ryhmille omaa erikoisohjelmaa – kysy lisätietoja.

Lue uusin näköislehtemme

06-08/2019Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti
to 13.06.2019


06-08-liite/2019Kesäliite
to 13.06.2019


Seuraa meitä somessa