Julkaistu 21.02.2019 0          

Soveltuvuuskokeet palaavat Rasekoon

Opetus- ja kulttuuriministeriö palautti edellisviikolla mahdollisuuden karsivan pääsy- ja soveltuvuuskokeen käyttämiseen ammatillisen koulutuksen tiettyjen alojen opiskelijavalinnoissa. Jatkossa opiskelija voidaan jättää valitsematta, jos hän on selkeästi soveltumaton toimimaan sosiaali- ja terveysalalla. Rasekossa tämä mahdollisuus hyödynnetään jo kevään 2019 yhteishaussa.

- Haluamme kouluttaa aidosti sitoutuneita ja osaamisestaan vastuun ottavia ammattilaisia sote-alalle, johtava rehtori Maria Taipale sanoo. Vaikka testauksella ei koskaan voida täysin selvittää yksilön soveltuvuutta tai motivaatiota, soveltuvuuskoe mahdollisesti kuitenkin karsii pois alalle selvästi soveltumattomat hakijat.

- Rasekossa opettajien kokemukset puoltavat soveltuvuuskokeiden järjestämistä ja luotamme heidän asiantuntemukseensa ja näkemykseensä. On hyvä, että oppilaitoksilla on mahdollisuus jättää valitsematta koulutukseen ne, joiden ei katsota olevan soveltuvia vastaamaan esimerkiksi alaikäisten terveydestä tai turvallisuudesta.

Opetus- ja kulttuuriministeriö käynnistää myös yhtenäisen valtakunnallisen soveltuvuuskokeen valmistelun alalle. Tänä keväänä Rasekossa kuitenkin käytetään tutun yhteistyökumppanin kanssa räätälöityä koetta. Rasekon lähihoitajakoulutukseen hakeville pääsy- ja soveltuvuuskoe pidetään yksipäiväisenä toukokuussa ja siihen kutsutaan henkilökohtaisella kirjeellä Rasekoon sosiaali- ja terveysalan perustutkintokoulutukseen hakeneet.

Rasekolla on tiistaina alkaneessa nuorten yhteishaussa tarjolla 48 paikkaa lähihoitajakoulutukseen. Lisäksi Raseko järjestää alan työvoimakoulutusta. Jatkuvan haun kautta aloittaa vuosittain kahdesta kolmeen ryhmää aikuisia opiskelijoita. Myös jatkuvan haun kautta hakeutuville palautetaan jatkossa pääsy- ja soveltuvuuskokeet.

Perustutkinnon lisäksi ammatti- ja erikoisammattitutkintokoulutusta

Rasekon tarjontaan kuuluu sosiaali- ja terveysalan perustutkintokoulutuksen lisäksi mielenterveys- ja päihdetyön ammatti- ja erikoisammattitutkintokoulutukset, kasvatus- ja ohjausalan ammattitutkinto sekä vanhustyön erikoisammattitutkinto. Osaamisaloja perustutkintoon Rasekossa on tarjolla kaikkiaan viisi, joista yhtä voi opiskella vain oppisopimuksella.

- Haluamme tarjota kattavan setin alan koulutusta, Maria Taipale kertoo.

- Perustutkinnon suorittamisen ja muutaman vuoden työkokemuksen jälkeen voi jatkaa opiskelua oman osaamisen syventämiseksi.

- Myös kaksoistutkintoon opiskeleminen on lähihoitajakoulutuksessa todella helppoa, sillä opetusjärjestelyt on hyvin hoidettu ja yhteistyökumppanin Raision lukion toimitilat sijaitsevat kävelymatkan päässä. Meillä on myös mahtavat verkostot lähihoitajaopiskelijoiden kansainvälisiin vaihtojaksoihin sekä uniikkeja oppimisympäristöjä, esimerkiksi LastenAmis-konsepti erityisesti lasten ja nuorten kasvatuksen ja hoidon osaamisalan opiskeluun, Taipale kehuu.


Kommentit

Ei kommentteja!

Lisää kommenttisi täyttämällä allaoleva lomake kokonaisuudessaan.

Henkilöstökoulutus Interaktiva

Henkilöstökoulutus Interaktiva

Henkilöstökonsultointia, Henkilöstökoulutusta, Koulutuspalveluja, Valmennukset

Viikon luetuimmat uutiset

Yhteistyökumppaneiden blogit

Kokouspalvelut

Ravintola Prego

Uimahallintie 2, Kaarina

www.ravintolaprego.fi

KP 60 + 25, R 80, myös kokous-ja catering -palvelut.

Lue uusin näköislehtemme

05/2019Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti
to 16.05.2019


Seuraa meitä somessa