Julkaistu 21.02.2019 0          

Kelan Kysy kansainvälisistä tilanteista -palsta on avattu

Kysy kansainvälisistä asioista -palsta antaa asiakkaille mahdollisuuden kysyä Kelan asiantuntijoilta esimerkiksi ulkomailla työskentelystä matalalla kynnyksellä. Vuonna 2018 Kysy Kelasta -palstoilla vieraili yli 1,5 miljoonaa kävijää.

Kuinka pitkä on isyysvapaa? Voinko saada opintotukea? Kelan asiantuntijat vastaavat arkisin Kysy Kelasta -palstalla muun muassa lapsiperheitä, opiskelijoita, työttömiä ja toimeentulotukea saavia askarruttaviin kysymyksiin. Tähän saakka asiakkaat, joilla on kansainvälisiin tilanteisiin liittyvä kysymys, on ohjattu puhelinpalveluun.

Kysy Kelasta -palstoilla kysymyksiin vastaavat palveluasiantuntijat ovat kuitenkin huomanneet, että kansainvälisiin tilanteisiin liittyvät kysymykset tarvitsevat oman palstansa. Kansainväliset tilanteet voivat tarkoittaa esimerkiksi ulkomailla työskentelyä, maasta muuttoa tai ulkomailta saatavaa eläkettä. Kansainvälisiin tilanteisiin kuuluvat myös esimerkiksi Suomessa tilapäisesti opiskelun tai työn vuoksi oleskelevien kysymykset.

Suomesta ulkomaille ja ulkomailta Suomeen muuttavien oikeuksiin saada Kelan etuuksia tulee muutoksia 1.4. alkaen, ja tämä tuo lisätarpeen tarjota asiakaspalvelua kansainvälisissä tilanteissa.

Kysy Kelasta -palstalla voi kysyä myös englanniksi

Vuonna 2018 Kysy Kelasta -palstoilla vieraili yli 1,5 milj. kävijää ja viestejä asiakkaat lähettivät palstoille yli 32 000. Erityisesti mobiilikäyttäjät ovat ottaneet palstat omakseen.

Asiakas voi rekisteröityä palstalle, jolloin hän voi helpommin seurata itse aloittamiaan tai muiden keskusteluja. Kysyä voi myös nimettömästi ilman rekisteröitymistä. Tiedon vastauksesta voi pyytää sähköpostitse tai puhelimitse. Vastauksen omaan kysymykseensä saattaa kuitenkin löytää pelkästään palstaa selailemallakin.

Kysymyksiin vastataan mahdollisimman nopeasti, mutta vastausaika riippuu kysymysten määrästä. Palstalla asiakkaat voivat myös keskustella ja neuvoa toisiaan. Tietoturvasyistä palstalla ei vastata yksityiskohtaisiin kysymyksiin yksittäisen henkilön etuuksista.

Kaikilla Kysy Kelasta -palstoilla voi esittää kysymyksiä suomeksi ja englanniksi. Ruotsinkielisille kysymyksille on oma palsta. Kysymyksiin vastaa kansainvälisten asioiden asiakaspalveluryhmä.


Kommentit

Ei kommentteja!

Lisää kommenttisi täyttämällä allaoleva lomake kokonaisuudessaan.

Turun Tehohuolto Oy

Turun Tehohuolto Oy

Kiinteistönhoito, Siivouspalveluja, Sähköalan töitä, Sähköasennukset, Trukkien huolto

BLOGIT

Yrityskummit Varsinais-Suomi

Ota yhteyttä ajoissa

Yrityskummit Varsinais-Suomi

Yrityskummit Varsinais-Suomi

Kasvavia yrityksiä, onnellisia yrityskummeja

Yrityskummit Varsinais-Suomi

Yhteistyökumppaneiden blogit

Kokouspalvelut

Ruissalon Kylpylä

Ruissalon puistotie 640, Turku

www.ruissalospa.fi

Kokoukset, juhlat, tyhy-päivät, majoitus- ja ravintolapalvelut, sauna- ja allasosasto, oheisohjelmat.

Lue uusin näköislehtemme

06-08/2019Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti
to 13.06.2019


06-08-liite/2019Kesäliite
to 13.06.2019


Seuraa meitä somessa