Julkaistu 08.03.2019 0          

Fennian asema vahvistui pk-yrittäjien vakuuttajana

Varsinais-Suomessa ja Satakunnassa Fennian vahinkovakuutuksen maksutulo kasvoi vuoden aikana 37,3 miljoonaan euroon, jossa kasvua oli 5,4 prosenttia. Kasvu kiihtyi loppuvuotta kohden ja vuoden vaihduttua kasvu oli jo 10 prosenttia, mikä on alan parasta tasoa. Aktiivisella toiminnalla, hyvällä kumppaniyhteistyöllä ja systemaattisella palveluiden ja ratkaisujen luomisella, saavutettiin hyvä 7,7 prosentin myynnin kasvu.

Korvauksia maksettiin alueella 22,2 miljoonaa euroa. Voimakkainta korvausmenon kasvu oli yritysten ajoneuvoissa, jossa kasvua oli edellisvuoteen yli 20 prosenttia.

Säästämisen ja varainhoidon palveluiden kysyntä säilyi voimakkaana ja näistä erityisesti erikoissijoitusrahastomme Fennica Toimitilat ja Fennica Tontit säilyttivät suosionsa.

– Vuoden tulokseen voimme olla kokonaisuutena tyytyväisiä. Palveleva, ammattitaitoinen ja iloinen henkilökuntamme on kaiken toimintamme perustana, jonka varaan on helppo rakentaa erinomaisia asiakaskokemuksia, toteaa Fennian lounaisen alueen aluejohtaja Marko Leppänen.

Fennia kehittää asiakaskohtaamisia

– Merkittävä yksittäinen aikaansaamisemme asiakkuuksien näkökulmasta on asemamme vahvistuminen pk-yrittäjien vakuuttajana. Lanseerasimme asiakkaittemme taloudelliseen turvallisuuteen liittyviä uusia palveluita yhdessä kumppaniemme kanssa, kuten Hyvinvointiturvan. Uusien palveluiden ja kumppaneiden vastaanotto on yritysasiakkaissa ollut positiivinen ja vahvistaa entisestään Fennian asemaa asiakkaan taloudellisen turvallisuuden kumppanina ja neuvonantajana, Leppänen kertoo.

Asiakkaalle muutos tarkoittaa syvempää ja laajempaa tarjottavaa asiantuntemusta sekä yhtä lailla laajaa valikoimaa erilaisia taloudellisen turvallisuuden palveluja.

– Olemme tuottaneet taloudellisen turvallisuuden kysymyksiin palveluja ja ratkaisuja, joista on yritysasiakkaiden parissa iso kysyntä, Leppänen sanoo.

Fennia korvasi vahinkoja yhteensä liki 300 miljoonalla eurolla

Vuonna 2018 Keskinäinen Vakuutusyhtiö Fennia korvasi vahinkoja yhteensä yli 276,6 miljoonalla eurolla (254,9 milj. euroa).

Tyypillisimmillään henkilökorvauksista korvattiin perinteisiä sairauksia kuten korvatulehduksia, flunssaa, vatsa- ja selkäkipuja ja poskiontelotulehduksia, sekä tapaturmaisesti aiheutuneita kaatumisia, kompastumisia ja liukastumisia.

Matkavakuutuksissa eniten vahinkotapahtumia tapahtui Espanjassa, Thaimaassa, Virossa ja Turkissa. Useimmin matkavakuutuksesta korvattiin älypuhelinten rikkoutumisia, matkatavaravarkauksia sekä matkan peruuntumisia ja sairastumisia.

Liikennevakuutuksesta korvattiin tyypillisesti peräänajoja ja peruutusvahinkoja, ja auton kaskosta puolestaan kolarivahinkoja, lasivahinkoja ja hinauspalveluja.

Kotivakuutuksista ylivoimaisesti eniten korvattavaa tuli älypuhelinten rikkoutumisesta, sekä muista irtaimiston rikkoutumisista. Myös kodinkoneiden rikkoutumisia ja polkupyörävarkauksia korvattiin paljon. Rakennuksissa taas korvattiin erityisesti putki- ja pesukonerikkojen aiheuttamia vesivahinkoja. Venevakuutuksista korvattiin yleisimmin karilleajoja ja myrskyn aiheuttamia vahinkoja.

Yrityksen lakisääteisestä tapaturmavakuutuksesta korvattiin tyypillisesti kaatumisen, törmäämisen tai terävän esineen aiheuttamia tapaturmia. Lakisääteisestä tapaturmavakuutuksesta korvatuista vahingoista noin 70 prosenttia oli työpaikalla sattuneita tapaturmia, 27 prosenttia työmatkalla tai vapaa-ajalla sattuneita tapaturmia ja 3 prosenttia ammattitauteja. Yrityksen muista vakuutuksista korvattiin tyypillisesti vuotovahinkoja, oikeudenkäyntikuluja ja vastuuvahinkoja.

Fennian kotitalousasiakkaat ovat tyytyväisiä

Fennian valitsi vakuutusyhtiökseen viime vuonna lähes 50 000 uutta kotitalousasiakasta. EPSI Ratingin tekemän tutkimuksen mukaan Fennia onnistui ainoana vakuutusyhtiönä parantamaan asiakastyytyväisyyttään yksityisasiakkaiden arvioimana ja nousi tutkimuksen toiselle sijalle.

– Fennian hieno nousu on osoitus hyvästä yhteistyöstä ja niistä tehdyistä toimenpiteistä, jotka ovat aidosti osa asiakkaan arkea. Tulosten takana ovat fennialaiset, jotka ovat ammattitaitoisesti ja positiivisella asenteella kohdanneet asiakkaat. Jokainen asiakaskohtaaminen on mahdollisuus kertoa Fennia-konsernin palveluista ja sitä kautta antaa paras asiakaskokemus, sanoo yksityisasiakkaista vastaava johtaja Jarkko Mattinen.

Fennian vahvuuksiksi ja onnistuneiksi toimenpiteiksi kotitalousasiakkaiden kohtaamisessa Mattinen mainitsee monen muun tekemisen lisäksi aktiivisen yhteydenpidon lisäämisen asiakkaiden kanssa ja monipuoliset vahingosta selviytymisen palvelut.


Kommentit

Ei kommentteja!

Lisää kommenttisi täyttämällä allaoleva lomake kokonaisuudessaan.

BLOGIT

Yrityskummit Varsinais-Suomi

Ota yhteyttä ajoissa

Yrityskummit Varsinais-Suomi

Yrityskummit Varsinais-Suomi

Kasvavia yrityksiä, onnellisia yrityskummeja

Yrityskummit Varsinais-Suomi

Yhteistyökumppaneiden blogit

Kokouspalvelut

Tuorlan Majatalo

Tuorlantie 1 E, Kaarina

A 40-100, KP 5-25, R 80. Kokoukset, juhlat,yritystilaisuudet, luontoaktiviteetit, hostellimajoitus kauniissa kartanoympäristössä. Kauttamme myös Tuorlan tiedekeskuksen tilojen vuokraus.

Lue uusin näköislehtemme

06-08/2019Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti
to 13.06.2019


06-08-liite/2019Kesäliite
to 13.06.2019


Seuraa meitä somessa