Julkaistu 13.03.2019 0          

Hyvän mielen syksy Turun Kaupunginteatterissa

- Ensi syksynä Turun Kaupunginteatterissa ollaan teatterileikin ja mielikuvituksen ytimessä. Pitkään Päänäyttämölle toivottu kokoperheen seikkailu, fantasiamaailmassa liikkuva musikaali ja Pienen näyttämön jykevät klassikot kutsuvat katsojan teatterin maagiseen maailmaan, kertoo Turun Kaupunginteatterin taiteellinen johtaja Mikko Kouki

Syksyn esitykset avataan myyntiin Turun Kaupunginteatterin ja Lippupisteen myyntikanaviin torstaina.

Urhea Babe kutsuu perheet teatteriin

Värikäs maaseutu eläimineen ja äänineen tulvahtaa Päänäyttämölle marraskuussa ja tempaa kaikenikäiset sympaattisen kasvutarinan pyörteisiin. David Woodin Babe - urhea possu on musiikkiteatteriesitys, jota toteuttamassa on hersyvä joukko näyttelijöitä, muusikkoja ja nukketeatterin ammattilaisia. Ohjaajina ovat Milko Lehto ja Timo Väntsi, nuket on luonut Heini Maaranen.

- Babe on kertomus urheasta ja ennakkoluulottomasta possusta, joka ei pelkää mitään. Esitys näyttää hellyttävällä, hauskalla ja liikuttavalla tavalla, että pieni voi olla suurta. Näytelmä valloittaa musiikillaan, nukeillaan ja värikkäillä hahmoillaan niin pienet kuin suuretkin katsojat, ohjaaja Milko Lehto kertoo.

Amélie-musikaali taikoo Turusta Pariisin

Craig Lucasin kirjoittamaa, vuonna 2015 ilmestynyttä musikaalia varten sävelletyn musiikin sovittaa Jussi Vahvaselkä. Äänimaailmassa otetaan harppaus takaisin kohti vuonna 2001 ilmestyneen Amélie-elokuvan ääniraitaa. Onnenkipinöitä sinkoilevassa Amélie-musikaalissa koetaan yllätyksiä, joita tulee vastaan, kun antaa mielikuvituksen johdattaa tietään. Amélie Poulain paikkaa ujouttaan kekseliäisyydellä ryhtyessään lähipiirinsä hyväntekijäksi Pariisin kortteleissa. Reija Wäreen ohjaaman musikaalin pääosissa hurmaavat Marketta Tikkanen ja Mikael Saari.

- Saimme luvan sovittaa musikaalin kappaleet lähemmäs Amélie-elokuvan alkuperäistä soundtrackia, joten Turussa tullaan kuulemaan esimerkiksi musette-haitaria ja vaikutteita ranskalaisista chansoneista, kapellimestari Jussi Vahvaselkä kertoo.

Eero Aho sarjahurmaa Don Juanina

Molièren klassikkokomedian Don Juan jakaa rakkautta Pienen näyttämön täydeltä. Jotakin hämmästyttävän tuttua Eero Ahon esittämässä Don Juanissa on. Naissankari liihottelee 1600-luvulta suoraan meidän aikamme ytimeen kintereillään kihlatut, velkojat ja Hannes Suomisen esittämä palvelija Sganarelle. Don Juan on Pasi Lampelan neljäs ohjaus Turun Kaupunginteatterissa.

- Molièren Don Juan kiehtoo minua, koska sen merkitykset eivät tyhjene lopullisesti koskaan. Se on yhtä aikaa riehakkaan koominen ja ajatuksia herättävä tarina kapinallisesta, joka näkee vallan väärinkäytön läpi sen kaikissa yhteiskunnallisissa muodoissa, mutta hairahtuu omalla tavallaan samaan vallan väärinkäyttöön itsekin. Tunnistan tämän omasta sukupolvestani, ohjaaja Pasi Lampela sanoo.

Pukija on draama täydellisestä omistautumisesta

Pukija avaa intiimin näkymän kiertueteatterin kulisseihin toisen maailmansodan aikaisessa Englannissa. Teatteriseurue valmistautuu esittämään Kuningas Learin, vaikka pommisireenit ulvovat ja pääosaa esittävä teatterinjohtaja Sir nyyhkyttää romahtamispisteessä. Tilannetta yrittää ratkaista elämänsä Sirin palvelemiseen omistanut pukija Norman. Illan kohtalokkain näytelmä tullaan näkemään takahuoneen puolella, jossa naamiot viimein riisutaan. Kvartetti-näytelmänkin kirjoittaneen Ronald Harwoodin klassikkodraaman ohjaa Mikko Kouki. Takahuoneen pääosissa loistavat näyttelijät Esko Roine ja Asko Sarkola.

Ohjelmistossa jatkavat keväältä tutut Näytelmä joka menee pieleen -farssi, dekkarikomedia Komisario Palmun erehdys ja Katoava maa -draama.

Yhteistyöesityksiä ja vierailuja

Turun Kaupunginteatteri jatkaa yhteistyötään vapaan kentän teatteriryhmien kanssa. Ohjelmistossa nähdään mm. jatkoa Stand up, Teatteri! -klubille, usean teatterin yhteistuotanto Riivaajat, Red Nose Companyn Don Quijote ja Kurnuttavan Sammakon uusi lastenesitys Pää tyynyyn!. Lisäksi näyttämöillä vierailee niin aiemmilta kausilta tuttuja suosikkeja kuin uusia esityksiä ja konserttejakin.


Kommentit

Ei kommentteja!

Lisää kommenttisi täyttämällä allaoleva lomake kokonaisuudessaan.

Autovuokraamo Lempinen St1 Stålarminkatu

Autovuokraamo Lempinen St1 Stålarminkatu

Autojen pesut, Autojen puhdistuspalvelut, Autojen ruosteen estokäsittely, Autovuokrausta, Kahviloita

Yhteistyökumppaneiden blogit

Kokouspalvelut

Ravintola Prego

Uimahallintie 2, Kaarina

www.ravintolaprego.fi

KP 60 + 25, R 80, myös kokous-ja catering -palvelut.

Lue uusin näköislehtemme

03/2020Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti
to 12.03.2020


Seuraa meitä somessa