Julkaistu 14.03.2019 0          

Raseko piti pintansa yhteishaussa

Yhteishaku päättyi tiistaina 12.3.2019. Rasekon hakijamäärä pysyi hyvällä tasolla ja nousi hieman. Ensisijaisia hakijoita oli lähes yhtä paljon kuin aloituspaikkoja eli yhteensä 357, kun aloituspaikkoja oli yhteensä 387. Yhteensä hakijoita oli kaikki hakusijat huomioiden 1578.

Suosituimpia aloja olivat sähkö- ja automaatioala sekä tieto- ja viestintätekniikka, joissa molemmissa ensisijaisia hakijoita oli huomattavasti enemmän kuin aloituspaikkoja. Myös autoala ja rakennusala olivat hakijoiden suosiossa.

- Olemme kaiken kaikkiaan tyytyväisiä hakijamääriin. Valtakunnallisesti ensisijaisista hakijoista 51% haki tänä vuonna ammatilliseen koulutukseen ja 49% lukioon. Meillä hakijoita oli kokonaisuutena hieman enemmän kuin viime vuonna, johtava rehtori Maria Taipale toteaa.

- Sosiaali- ja terveysalan opiskelijamäärät ovat jostain syystä Varsinais-Suomessa vähän laskeneet. Alan haasteet eivät toivottavasti ole pelottaneet alasta kiinnostuneita. Töitä alallahan riittää.

- Jatkuva haku Rasekossa toimii erittäin hyvin. Esimerkiksi lukion käyneiden, ylioppilaiden ja aikuisten hakureitti onkin juuri jatkuva haku suoraan oppilaitokseen. Yhteishaun tulokset julkistetaan kesäkuun puolivälissä ja ne nuoret, jotka jäävät yhteishaussa ilman opiskelupaikkaa, voivat myös hakeutua jatkuvan haun kautta, Taipale neuvoo.


Kommentit

Ei kommentteja!

Lisää kommenttisi täyttämällä allaoleva lomake kokonaisuudessaan.

Uotila & Laine Oy

Uotila & Laine Oy

Kirjanpitotoimistoja, Tilitoimistoja, Verokonsultointi

BLOGIT

Yrityskummit Varsinais-Suomi

Ota yhteyttä ajoissa

Yrityskummit Varsinais-Suomi

Yrityskummit Varsinais-Suomi

Kasvavia yrityksiä, onnellisia yrityskummeja

Yrityskummit Varsinais-Suomi

Yhteistyökumppaneiden blogit

Kokouspalvelut

Turun Messukeskus

Messukentänkatu 9-13, Turku

www.turunmessukeskus.fi

KP 20-3000, R, A 200-700

Lue uusin näköislehtemme

06-08/2019Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti
to 13.06.2019


06-08-liite/2019Kesäliite
to 13.06.2019


Seuraa meitä somessa