Julkaistu 14.03.2019 0          

Raseko piti pintansa yhteishaussa

Yhteishaku päättyi tiistaina 12.3.2019. Rasekon hakijamäärä pysyi hyvällä tasolla ja nousi hieman. Ensisijaisia hakijoita oli lähes yhtä paljon kuin aloituspaikkoja eli yhteensä 357, kun aloituspaikkoja oli yhteensä 387. Yhteensä hakijoita oli kaikki hakusijat huomioiden 1578.

Suosituimpia aloja olivat sähkö- ja automaatioala sekä tieto- ja viestintätekniikka, joissa molemmissa ensisijaisia hakijoita oli huomattavasti enemmän kuin aloituspaikkoja. Myös autoala ja rakennusala olivat hakijoiden suosiossa.

- Olemme kaiken kaikkiaan tyytyväisiä hakijamääriin. Valtakunnallisesti ensisijaisista hakijoista 51% haki tänä vuonna ammatilliseen koulutukseen ja 49% lukioon. Meillä hakijoita oli kokonaisuutena hieman enemmän kuin viime vuonna, johtava rehtori Maria Taipale toteaa.

- Sosiaali- ja terveysalan opiskelijamäärät ovat jostain syystä Varsinais-Suomessa vähän laskeneet. Alan haasteet eivät toivottavasti ole pelottaneet alasta kiinnostuneita. Töitä alallahan riittää.

- Jatkuva haku Rasekossa toimii erittäin hyvin. Esimerkiksi lukion käyneiden, ylioppilaiden ja aikuisten hakureitti onkin juuri jatkuva haku suoraan oppilaitokseen. Yhteishaun tulokset julkistetaan kesäkuun puolivälissä ja ne nuoret, jotka jäävät yhteishaussa ilman opiskelupaikkaa, voivat myös hakeutua jatkuvan haun kautta, Taipale neuvoo.


Kommentit

Ei kommentteja!

Lisää kommenttisi täyttämällä allaoleva lomake kokonaisuudessaan.

Yhteistyökumppaneiden blogit

Kokouspalvelut

FresCo Ravintolat Oy - Aitiopaikka

Valtion virastotalo, Itsenäisyydenaukio 2, Turku

www.frescoravintolat.fi

A 200-250, KP 2-50, R 300, S, terassi Aurajoelle, Maaherran edustustila 50 hengelle Aurajoki-näköaloin. Kokouspalvelu: videoneuvottelulaitteet 10, 20 ja 200 henkilölle, langaton verkko, äänentoistolaitteet, AV-laitteet, hää- ja juhlapalvelut, catering, näyttelytila aulassa, lounas arkisin klo 10:45-13:30. Tule paikan päälle tutustumaan. Lue verkkosivuiltamme lisää toiminnastamme ja tutustu myös Raumalla sijaitseviin toimipaikkoihimme, www.frescoravintolat.fi.

Lue uusin näköislehtemme

05/2019Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti
to 16.05.2019


Seuraa meitä somessa