Julkaistu 18.03.2019 0          

Varsinais-Suomessa on hyvää vesialan osaamista - vesipäivän seminaari tiistaina 19.3.

Ilmastonmuutos ja väestönkasvu sekä näistä seuraavat ympäristömuutokset ovat globaaleja ilmiöitä, jotka luovat kasvavaa tarvetta vesialan osaamiselle. Varsinais-Suomessa on vesialalle tarjolla niin osaavaa työvoimaa kuin hyvää laitososaamista. Lisäksi alueen korkeakouluissa tuetaan alan kehittymistä laadukkaalla tutkimus- ja kehitystyöllä. Vesialan eri toimijoiden verkostoitumisen toivotaan edistävän sekä alan yritysten kansainvälistymistä että nostavan vesialan tutkimuksen tasoa.

Valonia/Varsinais-Suomen Liitto ja Itämeren kaupunkien liiton kestävien kaupunkien komissio/IWAMA-hanke järjestävät Turussa tiistaina 19.3. Varsinais-Suomen vesipäivä -seminaarin. Seminaari edistää alueen vesiosaamista kokoamalla yhteen varsinaissuomalaisen vesialan osaajia juhlistamaan varsinaissuomalaista vesialaa sekä pohtimaan vesialan tulevaisuutta.

Tilaisuuden puheenvuoroissa esitellään mitä varsinaissuomalaisella vesiosaamisella on tarjota kuntien vesihuollolle. Tilaisuudessa myös muut asiasta kiinnostuneet saavat hyvän yleiskuvan siitä, mihin vesiala on kehittymässä ja mihin haasteisiin tulee varautua tulevaisuudessa. Tärkeänä teemana on myös, miten kunnissa tulisi varautua muun muassa ilmastonmuutoksen tuomiin riskeihin vesihuollossa.

Vesiala on laaja käsite ja kattaa monipuolisesti vesivarojen kestävän käytön sekä vesiensuojelun. Kuntalaiselle vesiala näyttäytyy konkreettisesti laadukkaana talousvetenä sekä tehokkaana jäteveden puhdistuksena. Vesiala tarjoaa myös tehokkaita menetelmiä niin kaupunkivesien hallintaan kuin vesiensuojelutoimenpiteiden kehittämiseen ja meriteollisuuden tarpeisiinkin. Niin alueellinen kuin kansallinenkin vesiala tarvitsee strategisen otteen vesiosaamisen kehittämiseen, joka vauhdittaa myös alan kansainvälistymistä.

Vesiosaamisella on mahdollisuuksia uusille kansainvälisille liiketoimintamahdollisuuksille liittyen muun muassa ruokaan, maatalouteen, energiaan, terveyteen tai turvallisuuteen. Menestyvät ratkaisut yhdistelevät monia eri tieteenaloja esimerkiksi älykästä ja puhdasta teknologiaa, palveluita, tutkimusta, rahoitusta, liiketoimintakehitystä ja konsultointia. Vesialan työelämä kehittyy ja yritysten toivotaankin kehittävän alan koulutusta yhdessä oppilaitosten kanssa, jotta alalla riittää jatkossakin osaavaa työvoimaa.

Tilaisuudessa katsotaan myös muiden Itämeren maiden vesihuollon tilannetta ja esitellään kansainvälisiä vientimahdollisuuksia suomalaiselle vesiosaamiselle.

Varsinais-Suomen vesipäivä -seminaari järjestetään tiistaina 19.3.2019 Åbo Akademin Auditorio Heliconissa.


Kommentit

Ei kommentteja!

Lisää kommenttisi täyttämällä allaoleva lomake kokonaisuudessaan.

Raision Puulevy Oy

Raision Puulevy Oy

Puutavaraa, Rakennustarvikkeita

BLOGIT

Yrityskummit Varsinais-Suomi

Ota yhteyttä ajoissa

Yrityskummit Varsinais-Suomi

Yrityskummit Varsinais-Suomi

Kasvavia yrityksiä, onnellisia yrityskummeja

Yrityskummit Varsinais-Suomi

Yhteistyökumppaneiden blogit

Kokouspalvelut

Viking Line

PL 265, Turku

www.vikingline.fi

Amorella klo 08:45. Kokoustiloja 12 (10-180 hlöä), Auditorio 180 hlöä. Kokoustilojen kapasiteetti yht. n. 400 hlöä. Monitoimitila Panoraama messu- ja näyttelykäyttöön (max 200, istumapaikat 140) Useita ravintoloita, saunaosasto. Viking Grace klo 20:55. Kokoustiloja 11 (6-230 hlöä) Auditorio 230. Kokousosaston kokonaiskapasiteetti yht. n. 400 hlöä. Kuvaa ja ääntä on mahdollista välittää useaan kokoushuoneeseen ja Club Vogueen samanaikaisesti. Useita ravintoloita, Spa osasto. Ryhmille omaa erikoisohjelmaa – kysy lisätietoja.

Lue uusin näköislehtemme

06-08/2019Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti
to 13.06.2019


06-08-liite/2019Kesäliite
to 13.06.2019


Seuraa meitä somessa