Julkaistu 21.03.2019 0          

Varainsiirto- ja kiinteistöverotukseen muutoksia

Varainsiirtoveron ilmoittaminen ja maksaminen muuttuu 1.11.2019. Yhteisöt ja kiinteistönvälittäjät voivat silloin tehdä varainsiirtoveroilmoituksen ainoastaan sähköisesti. Yhteisöt ilmoittavat varainsiirtoveron OmaVerossa ja kiinteistönvälittäjät joko rajapintapalvelun kautta tai verkkolomakkeella. Varainsiirtoveron prosentit ja veron laskeminen säilyvät ennallaan.

Vero on suoritettu vasta sitten, kun sekä varainsiirtoveroilmoitus että maksu ovat Verohallinnossa. Tämän vuoksi varainsiirtoveroa ei voi hoitaa enää yhdellä käyntikerralla verotoimistossa.

Myös kiinteistönkaupasta on annettava varainsiirtoveroilmoitus marraskuusta alkaen. Jokaisen ostajan on annettava oma varainsiirtoveroilmoituksensa ja maksettava oma osuutensa varainsiirtoverosta.

Kiinteistötietojen täydentäminen OmaVeroon

Muutokset kiinteistötietoihin ilmoitetaan tänä vuonna viimeistä kertaa Kiinteistötiedot verkossa -palvelussa. Keväällä 2020 kiinteistötietoja täydennetään OmaVerossa. Kiinteistötietojen korjaaminen paperilla ei ole enää ensi keväänä mahdollista yhteisöille, vaan muutokset on ilmoitettava sähköisesti.

Kiinteistöverotuspäätökseen on koottu samat tiedot kuin ennenkin. Jos tiedot ovat kunnossa, ei tarvitse tehdä mitään. Kiinteistöveron eräpäivät voivat olla jatkossa eri verovelvollisilla eri aikaan. Eräpäivät ja muut maksutiedot löytyvät kiinteistöverotuspäätöksestä ja OmaVerosta. Kiinteistöveron voi maksaa OmaVerossa.


Kommentit

Ei kommentteja!

Lisää kommenttisi täyttämällä allaoleva lomake kokonaisuudessaan.

Painotalo Painola, T. Nieminen Oy

Painotalo Painola, T. Nieminen Oy

Graafinen suunnittelu, Kirjansitomoja, Kirjapaino, Painotaloja, Pakkauspalvelu, Pakkaussuunnittelua, Suunnittelu, Suunnittelutoimistoja

BLOGIT

Yrityskummit Varsinais-Suomi

Ota yhteyttä ajoissa

Yrityskummit Varsinais-Suomi

Yrityskummit Varsinais-Suomi

Kasvavia yrityksiä, onnellisia yrityskummeja

Yrityskummit Varsinais-Suomi

Yhteistyökumppaneiden blogit

Kokouspalvelut

Ravintola Prego

Uimahallintie 2, Kaarina

www.ravintolaprego.fi

KP 60 + 25, R 80, myös kokous-ja catering -palvelut.

Lue uusin näköislehtemme

06-08/2019Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti
to 13.06.2019


06-08-liite/2019Kesäliite
to 13.06.2019


Seuraa meitä somessa