Julkaistu 21.03.2019 0          

Varainsiirto- ja kiinteistöverotukseen muutoksia

Varainsiirtoveron ilmoittaminen ja maksaminen muuttuu 1.11.2019. Yhteisöt ja kiinteistönvälittäjät voivat silloin tehdä varainsiirtoveroilmoituksen ainoastaan sähköisesti. Yhteisöt ilmoittavat varainsiirtoveron OmaVerossa ja kiinteistönvälittäjät joko rajapintapalvelun kautta tai verkkolomakkeella. Varainsiirtoveron prosentit ja veron laskeminen säilyvät ennallaan.

Vero on suoritettu vasta sitten, kun sekä varainsiirtoveroilmoitus että maksu ovat Verohallinnossa. Tämän vuoksi varainsiirtoveroa ei voi hoitaa enää yhdellä käyntikerralla verotoimistossa.

Myös kiinteistönkaupasta on annettava varainsiirtoveroilmoitus marraskuusta alkaen. Jokaisen ostajan on annettava oma varainsiirtoveroilmoituksensa ja maksettava oma osuutensa varainsiirtoverosta.

Kiinteistötietojen täydentäminen OmaVeroon

Muutokset kiinteistötietoihin ilmoitetaan tänä vuonna viimeistä kertaa Kiinteistötiedot verkossa -palvelussa. Keväällä 2020 kiinteistötietoja täydennetään OmaVerossa. Kiinteistötietojen korjaaminen paperilla ei ole enää ensi keväänä mahdollista yhteisöille, vaan muutokset on ilmoitettava sähköisesti.

Kiinteistöverotuspäätökseen on koottu samat tiedot kuin ennenkin. Jos tiedot ovat kunnossa, ei tarvitse tehdä mitään. Kiinteistöveron eräpäivät voivat olla jatkossa eri verovelvollisilla eri aikaan. Eräpäivät ja muut maksutiedot löytyvät kiinteistöverotuspäätöksestä ja OmaVerosta. Kiinteistöveron voi maksaa OmaVerossa.


Kommentit

Ei kommentteja!

Lisää kommenttisi täyttämällä allaoleva lomake kokonaisuudessaan.

Amandum

Amandum

Coaching, Hypnoterapiaa, Liikuntapalveluja, Psykologipalveluja, Työnohjaus

Yhteistyökumppaneiden blogit

Kokouspalvelut

BEST WESTERN Hotel Seaport

Matkustajasatama Toinen Poikkikatu 2, Turku

www.hotelseaport.fi

Kokoustilat:Aulakabinetti 12 hlö, kapasiteetti 14 hlö diplomaatti. Tulli ja Konttorikabinetit, kumpaankin tilaan max 10 hlö, tilassa 8-10 hlön ryhmätyöpöytä. Conferens 1+2, max 45 hlöä/tila, kapasiteetti 18 hlö U-muoto, 45 hlö luokkamuoto, 60 hlö teatterimuoto. Kaikissa kokoustiloissa piirtoheitin, fläppitaulu, valkokangas ja datatykki. Conferens-tilassa lisäksi dvd-äänentoistolaitteet, puhelin.

Lue uusin näköislehtemme

04/2019Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti
to 11.04.2019


Seuraa meitä somessa