Julkaistu 04.04.2019 0          

Kysely: Työpaikan paras sijainti on kaupungin ydinkeskustassa

Turun Ydinkeskustayhdistyksen valtakunnallisesta kyselystä käy ilmi, että kaupungin keskusta on vastaajien mielestä ykkösvalinta työpaikan sijainnille. Toiseksi suosituimmaksi vaihtoehdoksi kyselyssä nousi sijainti jonkin verran kaupungin keskustan ulkopuolella.

Kaupungin ydinkeskusta on suomalaisille mieluisin sijainti työpaikalle. Keskustassa haluavat työskennellä erityisesti naiset, yliopistokoulutuksen suorittaneet ja suurimpiin tuloluokkiin kuuluvat. Tämä selviää Turun Ydinkeskustayhdistyksen SynoIntillä teettämästä valtakunnallisesta kyselystä.

– Sijainti kaupungin ydinkeskustassa voi kyselyn perusteella olla merkittävä vetovoimatekijä yrityksille, jotka haluavat houkutella korkeasti koulutettuja työntekijöitä. Lähes joka kolmannelle korkeakoulutetulle keskusta on mieluisin sijainti omalle työpaikalle, Turun ydinkeskustayhdistyksen toiminnanjohtaja Katariina Räike kertoo.

Kaupungin keskustaan halutaan töihin erityisesti Pohjois-Suomessa, mutta myös Etelä- ja Länsi-Suomessa ydinkeskusta nousee ykkösvaihtoehdoksi. Sen sijaan Itä-Suomessa suosituin vaihtoehto on sijainti jonkin verran keskustan ulkopuolella.

Kaukana kaupungin keskustoista sijaitsevat yrityspuistoalueet näyttävät kyselyn perusteella olevan vain pienen vähemmistön mieleen. Vastaajista vain 10 % koki ne itselleen mieluisimmaksi vaihtoehdoksi. Lähes yhtä suosittu vaihtoehto yrityspuiston kanssa oli työpaikka luonnon keskellä, kaukana kaikesta.

– Keskustan suosiota työpaikan sijaintina selittänee monipuolinen palvelutarjonta esimerkiksi ravintoloiden osalta ja mahdollisuus hoitaa juoksevia asioita työpäivän tauoilla. Työntekijöiden kannalta näen kuitenkin tärkeänä, että kaupungit kiinnittävät huomiota keskustan helppoon saavutettavuuteen eri liikennevälineillä, Räike muistuttaa.

– Kyselymme mukaan ihmiset haluavat ennen kaikkea työskennellä lähellä omaa asuinpaikkaansa. Kaupunkien ydinkeskustojen elävänä pitämisessä onkin tärkeää ottaa huomioon, että keskustoja kehitetään niin asumisen kuin yrittämisenkin näkökulmasta, Räike tiivistää.

Työpaikan sijainti suosion mukaan:

1. Lähimmän kaupungin ydinkeskustassa

2. Jonkin verran kaupungin keskustan ulkopuolella

3. Selvästi kaupungin keskustan ulkopuolella, mutta hyvien yhteyksien päässä, esimerkiksi yrityspuistoalueella

4. Kaukana kaikesta luonnon keskellä

SynoIntillä teetettyyn kyselyyn vastasi 1 000 Suomessa asuvaa, ja otos oli demografisesti väestöä edistävä.


Kommentit

Ei kommentteja!

Lisää kommenttisi täyttämällä allaoleva lomake kokonaisuudessaan.

Camp Consulting

Camp Consulting

Konsultointi, Myyntivalmennus, Rekrytointipalveluja

BLOGIT

Yrityskummit Varsinais-Suomi

Ota yhteyttä ajoissa

Yrityskummit Varsinais-Suomi

Yrityskummit Varsinais-Suomi

Kasvavia yrityksiä, onnellisia yrityskummeja

Yrityskummit Varsinais-Suomi

Yhteistyökumppaneiden blogit

Kokouspalvelut

Turun Messukeskus

Messukentänkatu 9-13, Turku

www.turunmessukeskus.fi

KP 20-3000, R, A 200-700

Lue uusin näköislehtemme

06-08/2019Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti
to 13.06.2019


06-08-liite/2019Kesäliite
to 13.06.2019


Seuraa meitä somessa