Julkaistu 11.04.2019 0          

Saloon avattiin kyberturvallisuuden testilaboratorio

Kuva Pete Linforth Pixabaystä.

Salon IoT Campukselle on avattu Kyberturvallisuuslaboratorio, joka tukee yrityksiä tuotteiden kyberturvallisuuden varmistamisessa. Salon Cyber Test Lab tarjoaa IoT (esineiden internet- Internet Of Things)- ja teknologiatoimijoille mahdollisuuden olla mukana kyberturvallisuuden tutkimus- ja kehitystoiminnassa.

- Tämän kaltaista IoT-laitteiden testaukseen keskittynyttä toimintaa ei ole vielä paljoa tarjolla. Pystymme auttamaan yrityksiä tuotekehityksen eri vaiheissa. Kyberturvallisuuslaboratorio tukee hyvin Salon kaupungin aktiviteetteja olla edelläkävijä kyberturvallisuudessa, kertoo yliopettaja ja tutkimusvastaava Jarkko Paavola Turun ammattikorkeakoulusta.

Laboratorioinvestoinnit on tehty Opetus- ja kulttuuriministeriön tuella. Toimintaa kehitetään EU:n Euroopan aluekehitysrahaston rahoituksella KYBERVALIOT-yhteishankkeessa, jossa ovat mukana Turun ammattikorkeakoulun lisäksi Turun yliopisto ja Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu XAMK.

- Osallistumalla laboratorion toimintaan yritykset edesauttavat yhteistä hyvää. Tuloksemme hyödyntävät kaikkia yrityksiä toimialasta riippumatta, sillä kyberturvallisuus leikkaa läpi koko yhteiskunnan ja toimijaverkostot yksittäisten yritysten, tekniikoiden ja toimijoiden lisäksi, toteaa lehtoriAntti Tuomisto Turun yliopiston kauppakorkeakoulusta.

Kyberturvallisuuslaboratorion ensimmäisiin kohdeyrityksiin lukeutuu Salossa toimiva NordicID.

- KyberVALIOT-hanke on todella hieno ja merkittävä avaus. Tälle on kysyntää, sillä kyberturvallisuus on yhä merkittävämmässä roolissa yritysten arjessa, CTO Mika Karttunen toteaa.


Kommentit

Ei kommentteja!

Lisää kommenttisi täyttämällä allaoleva lomake kokonaisuudessaan.

X-Index Oy

X-Index Oy

Toimitilamyyntiä, Toimitilavuokrausta

BLOGIT

Yrityskummit Varsinais-Suomi

Ota yhteyttä ajoissa

Yrityskummit Varsinais-Suomi

Yrityskummit Varsinais-Suomi

Kasvavia yrityksiä, onnellisia yrityskummeja

Yrityskummit Varsinais-Suomi

Yhteistyökumppaneiden blogit

Kokouspalvelut

Ravintola Prego

Uimahallintie 2, Kaarina

www.ravintolaprego.fi

KP 60 + 25, R 80, myös kokous-ja catering -palvelut.

Lue uusin näköislehtemme

06-08/2019Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti
to 13.06.2019


06-08-liite/2019Kesäliite
to 13.06.2019


Seuraa meitä somessa