Julkaistu 11.04.2019 0          

Jacob Hashimoton näyttely avautuu Turussa

Jacob Hashimoton näyttely avautuu huomenna galleria Makasiini Contemporaryssa. Hashimoto on tullut tunnetuksi erityisesti riisipaperisista pienoisleijoistaan, joista hän rakentaa vaikuttavia reliefejä ja installaatioita. Näyttely on avoinna Turussa 12.4.—20.6.

Hashimoton leijat ovat ympyrän, ellipsin, neliön tai kuusikolmion muotoisia moduuleja, jotka toisiinsa liitettyinä voivat kasvaa suuriksi installaatioiksi. Teosten tekniikan voi nähdä heijastavan taiteilijan japanilaista sukutaustaa, mutta sisällöllisesti leijat viittaavat ympäröivään arkkitehtuuriin, vanhoihin kuvakudoksiin, videopeleihin tai karttoihin.

Leijat jäljittelevät videopelien pikseleitä, jotka yhdessä muodostavat, kaukaa katsottuna, digitaalisen kuvan. Mutta kun ihminen liikkuu työn ympärillä ja katselee sitä eri näkökulmista, kuva purkautuukin fragmenteiksi ja upeat yksityiskohdat ja hieno kädenjälki nousevat pääosaan.

­­– Kaikki esiteltävät työt ovat uusia ja ensimmäistä kertaa näytteillä. Pääsalissa on uniikkiteoksia. Niiden lisäksi gallerian studiossa on esillä ensimmäistä kertaa Suomessa nähtävää leijoihin pohjautuvaa grafiikkaa, jota myydään kolmen kappaleen sarjoissa. Mukana on myös aivan uudella tekniikalla tehtyjä teoksia: suurten The Hashimoto Index I-II -teosten lähtökohta on perinteinen xylografia, jonka tietokoneohjatussa versiossa kohopainolaattaa leikkaa CNC-reitittimen ohjaama sorvi. Näistä otettuja vedoksia Hashimoto kutsuu puukaiverrusreliefeiksi, kertoo galleristi Frej Forsblom.

New Yorkin osavaltion Ossiningissa asuva ja työskentelevä Hashimoto on maailmalla arvostettu taiteilija. Hänen töitään on ollut viimeksi esillä muun muassa Venetsiassa, Dubaissa, Veronassa, New Yorkissa, Tukholmassa ja Dallasissa. Suomessa Hashimoton töitä nähtiin toissa kesänä Wäinö Aaltosen museossa. Näyttely oli WAM:n ylivoimaisesti suosituin kautta aikain ja siihen tutustui ennätysmäärä, yli 80 000 ihmistä.

Makasiini Contemporary kustantaa näyttelyyn liittyen myös taidekirjan Jacob Hashimotosta, jossa on taidehistorioitsija Lars Saaren teksti. Kirja ilmestyy näyttelyn yhteydessä toukokuun puolella.


Kommentit

Ei kommentteja!

Lisää kommenttisi täyttämällä allaoleva lomake kokonaisuudessaan.

VTM-Datamove

VTM-Datamove

Atk-asennukset, atk-huolto, Atk-konsultointia, Atk-laitteet, varaosat, tarvikkeet, Atk-ohjelmistoja, sovelluksia, Atk-palveluja, Atk-verkkojärjestelmät ja ylläpito, Ict-Palvelut

Yhteistyökumppaneiden blogit

Kokouspalvelut

FresCo Ravintolat Oy - Aitiopaikka

Valtion virastotalo, Itsenäisyydenaukio 2, Turku

www.frescoravintolat.fi

A 200-250, KP 2-50, R 300, S, terassi Aurajoelle, Maaherran edustustila 50 hengelle Aurajoki-näköaloin. Kokouspalvelu: videoneuvottelulaitteet 10, 20 ja 200 henkilölle, langaton verkko, äänentoistolaitteet, AV-laitteet, hää- ja juhlapalvelut, catering, näyttelytila aulassa, lounas arkisin klo 10:45-13:30. Tule paikan päälle tutustumaan. Lue verkkosivuiltamme lisää toiminnastamme ja tutustu myös Raumalla sijaitseviin toimipaikkoihimme, www.frescoravintolat.fi.

Lue uusin näköislehtemme

04/2019Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti
to 11.04.2019


Seuraa meitä somessa