Julkaistu 15.04.2019 0          

Vastuullisuus vaikuttaa suomalaisten ostopäätöksiin

Suomalaiset pitävät tuotteita ja palveluita valitessaan tärkeänä, että yritys pystyy osoittamaan toimintansa vastuullisuuden. Tätä mieltä on Suomalaisen Työn Liiton selvityksen mukaan 87 prosenttia suomalaisista ja määrä on kasvanut parin vuoden aikana peräti 11 prosenttia. Lähes neljä viidestä suomalaisesta on lisäksi valmis maksamaan tuotteesta tai palvelusta enemmän, jos he tietäisivät yrityksen käyttävän voitoistaan vähintään puolet yhteiskunnallisen hyvän tuottamiseen.

Valtaosa suomalaisista, eli lähes 75 prosenttia, pitää tärkeänä, että yritykset viestivät omista yhteiskunnallisista teoistaan ja niiden vaikutuksista. Erittäin tärkeänä tätä pitää kolmannes kaikista suomalaisista. Yritysten tavoissa kertoa vastuullisuudestaan on kuitenkin kosolti parantamisen varaa, sillä vain hieman alle puolet suomalaisista kokee, että yritykset ovat onnistuneet viestimään yhteiskunnallisista teoistaan ja niiden vaikutuksista. Ainoastaan kuusi prosenttia vastaajista kokee yritysten onnistuneen viestinnässään erittäin hyvin.

Suomalaisen Työn Liitto selvitti kyselyssään suomalaisten odotuksia ja käsityksiä yritysten vastuullisuudesta osana sen Hyvät yritykset näkyviksi -kampanjaa, joka käynnistyy 15.4. Kampanjan avulla halutaan tehdä yhteiskunnallisia yrityksiä tunnetuksi suurelle yleisölle ja tuoda esille niiden hyvää tekevää liiketoimintaa.

Suomalaisen Työn Liiton hallinnoima Yhteiskunnallinen yritys -merkki kertoo siitä, että yritys ratkoo liiketoiminnallaan yhteiskunnallisia tai ympäristöongelmia ja se käyttää yli puolet voitostaan yhteiskunnallisen tavoitteensa edistämiseen. Yhteiskunnallisen yrityksen erottaa muista yrityksistä sen arvopohjainen missio ja ensisijainen päämäärä, joka voi olla vaikkapa hyvinvoinnin edistäminen, pitkäaikaistyöttömien tai vajaakuntoisten työllistäminen, nuorten tai vanhusten syrjäytymisen ehkäiseminen tai erityisryhmien kuntouttaminen. Yhteiskunnallinen yritys -merkkiä kantavia yrityksiä on jo yli 200 ja niiden yhteenlaskettu liikevaihto on yli viisi miljardia euroa ja niissä työskentelee yli 19 000 henkilöä.


Kommentit

Ei kommentteja!

Lisää kommenttisi täyttämällä allaoleva lomake kokonaisuudessaan.

J&T Pajunen

J&T Pajunen

Kuljetusliikenne, Kuljetuspalveluja

BLOGIT

Yrityskummit Varsinais-Suomi

Ota yhteyttä ajoissa

Yrityskummit Varsinais-Suomi

Yrityskummit Varsinais-Suomi

Kasvavia yrityksiä, onnellisia yrityskummeja

Yrityskummit Varsinais-Suomi

Yhteistyökumppaneiden blogit

Kokouspalvelut

Ravintola Verkahovi

Verkatehtaankatu 4, Turku

KP 10-40, R 140, myös kokoustarjoilut ja pitopalvelu.

Lue uusin näköislehtemme

06-08/2019Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti
to 13.06.2019


06-08-liite/2019Kesäliite
to 13.06.2019


Seuraa meitä somessa