Julkaistu 16.04.2019 0          

Kokeilunhaluisen kondiittorin maistelumenu Pinellassa

Kondiittori Pinja Paakkonen suunnitteli Pinellaan uniikin jälkiruokamaistelumenun.

Kondiittori Pinja Paakkonen tuo maailmalla trendikkään maistelumenuidean Turkuun - toukokuussa Pinellassa herkutellaan kolmen ruokalajin jälkkärimenulla.

Jälkiruuat ovat yksi ravintolamaailman tulevista trendeistä. Maailmalla on avattu pelkästään jälkiruokia tarjoilevia ravintoloita ja Suomessakin jälkiruoka on noussut entistä tärkeämmäksi osaksi ateriakokonaisuutta.

- Jälkiruokaosaamista ei Suomessa ole perinteisesti korostettu. Meiltä löytyy paljon variaatioita esimerkiksi naapurimaiden klassikkoherkuista, mutta suomalainen jälkiruokaidentiteetti ei ole kovin vahva, pohtii kondiittori Pinja Paakkonen.

Tilanne on kuitenkin muuttumassa. Toukokuussa Turussakin päästään uutuuden makuun, kun Pinjan makea maistelumenu tulee tarjolle Pinellaan.

Kokeilunhaluinen kondiittori

Pinjan rakkaus ruokaan, intohimo käsillä tekemiseen ja taiteellinen luonne johtivat hänet alunperin kondiittorikouluun Turkuun, minkä jälkeen Pinja suoritti vielä arvostetun patisserie-tutkinnon Ranskassa. Siitä lähtien Pinja on luonut uraa kondiittorina Suomessa ja maailmalla.

Pinja käyttää luomuksissan mieluusti kunkin sesongin raaka-aineita, joskin tunnustaa, että suklaan kanssa työskentely on aina mukavaa.

- Jälkiruoissa voi hyvin käyttää myös raaka-aineita, jotka yhdistetään enemmän suolaiseen ruokaan, esimerkiksi juureksia, hän kertoo, ja jatkaa, että hyvin usein asiakkaat toivovat, ettei jälkiruoka olisi liian makea.

- Jälkiruuasta ei kuulu tulla ällö olo. Itse teen mielelläni raikkaita, kepeitä annoksia.

Kokeilunhaluinen kondiittori ei juuri palaa samoihin resepteihin.

- Uusia makuja on kiva kokeilla, kun hyvä perustekniikka antaa siihen eväät – toki kaikki annokset pitää aina myös testata, hän nauraa.

Paras jälkiruoka syntyy, kun siihen yhdistää eri tekstuureja, lämpötiloja ja suutuntumaa.

- Esimerkiksi maistelumenun suklaa-annoksessa halusin yhdistää suklaan herkullisimmat olomuodot. Siinä on lämpöä, viileyttä, rapeutta ja pehmeyttä.

Menun uniikeissa annoksissa maistuu mm. raparperi, passion ja musta tee.

Maistuisiko jälkiruoka?

Entä saako ravintolassa syödä pelkkää jälkiruokaa?

- Tottakai saa!, Pinja huudahtaa.

Menu on suunniteltu kuin mikä tahansa ateria – siltä löytyy kaksi alkuruokaa, täyteläinen pääruoka ja vähän yllätyksiä. Menulle on suunniteltu myös oma juomapaketti.

- Menun voi nauttia toisaalta myös aterian päätteeksi. Meillä on hyvin samanlainen ajatusmaailma ruoanlaitosta Pinellan keittiömestarin Kimin kanssa - teemme hyvää hyvistä raaka-aineista, tyylejä sekoitellen. Jälkiruokamenu pelaa siis hyvin yhteen Kimin suunnittelemien alku- ja pääruokien kanssa, Pinja vakuuttaa.

Maistelumenu on tarjolla Pinellassa toukokuussa 3.5. alkaen.


Kommentit

Ei kommentteja!

Lisää kommenttisi täyttämällä allaoleva lomake kokonaisuudessaan.

Painotalo Painola, T. Nieminen Oy

Painotalo Painola, T. Nieminen Oy

Graafinen suunnittelu, Kirjansitomoja, Kirjapaino, Painotaloja, Pakkauspalvelu, Pakkaussuunnittelua, Suunnittelu, Suunnittelutoimistoja

BLOGIT

Yrityskummit Varsinais-Suomi

Ota yhteyttä ajoissa

Yrityskummit Varsinais-Suomi

Yrityskummit Varsinais-Suomi

Kasvavia yrityksiä, onnellisia yrityskummeja

Yrityskummit Varsinais-Suomi

Yhteistyökumppaneiden blogit

Kokouspalvelut

Liedon Vanhalinna

Vanha Härkätie 111, Lieto

www.abocatering.fi

Viihtyisätja monipuoliset kokous- ja juhlatilat Linnavuoren kartanomiljöössä – historiaa, kulttuuria ja luontoa lähellä. Oheisohjelmaksi opastettuja kierroksia niin museonäyttelyissä kuin ulkoilupoluilla. Tilavuokraus ja tilausravintolapalvelut.

Lue uusin näköislehtemme

06-08/2019Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti
to 13.06.2019


06-08-liite/2019Kesäliite
to 13.06.2019


Seuraa meitä somessa