Julkaistu 16.04.2019 0          
NUORTEN YRITTÄJIEN KOLUMNI

Hyvinvoiva yrittäjä on hyvä yrittäjä

Kuvassa olemme yhtiökumppanini kanssa viettämässä etätyöviikkoa Rukalla maaliskuussa 2019 ja samalla huolehtimassa hyvinvoinnistamme.

Olen juuri 30 vuotta täyttänyt lakialan yrittäjä. Lakitoimisto LAKIA Oy on nyt puolitoista vuotta vanha ja meitä on toimistossa kaksi nuorta yrittäjää. Näin puolentoista vuoden yrittäjyyden jälkeen yksi aihealue on noussut ylitse muiden: hyvinvointi.

Suhteellisen tuoreena yrittäjänä olen huomannut, että töitä tehdään välillä enemmän kuin jaksaisi ja eteenpäin mennään tuoreen yrittäjän innolla. Töiden suuri määrä ja innokkuus ovat tietysti yrittäjän näkökulmasta hyviä asioita, mutta yrittäjän tulisi heti toiminnan alusta alkaen muistaa, että omasta hyvinvoinnista huolehtiminen on ensiarvoisen tärkeää. Se, että yrittäjä on kunnossa, on yrityksen menestymisen elinehto.

Itse aloin kiinnittämään huomiota omaan jaksamiseeni noin vuoden jälkeen yritystoimintani alkamisesta. Totesin, että hyvinvointiin tulee alkaa panostaa, jotta jaksan yrittäjänä nyt ja myös tulevaisuudessa. Yrittäjyyden myötä omalla kohdallani jäivät säännölliset työajat ja niiden myötä säännöllinen päivärytmi urheiluineen, lepäämisineen jne. Epäsäännöllisen elämän vaikutukset huomasin viime vuoden puolella ja vuoden 2019 olenkin pyhittänyt oman hyvinvointini huomioimiselle ja kehittämiselle.

Tänä vuonna aion panostaa enemmän urheiluun, terveelliseen ruokavalioon sekä riittävään lepoon, kaikkiin sopivassa suhteessa. Lisäksi panostan työn ulkopuolisiin harrastuksiin, varaan aikaa omalle vapaa-ajalleni ja yritän myös lomailla. Tarkoituksena on löytää samanlainen säännöllinen elämänrytmi, mikä oli ennen yrittäjyyttä. Tämä saattaa kuulostaa yksinkertaiselta, mutta kiireen keskellä säännöllisen rytmin löytyminen on helpommin sanottu kuin tehty ja edellä mainitut kolme asiaa (urheilu, ruokavalio ja lepo) ovat helposti ne asiat, jotka tulevat laiminlyödyksi.

Olemme pyrkineet myös yhdessä kollegani ja yhtiökumppanini kanssa kiinnittämään huomiota hyvinvointiimme. Aloitimme viime vuoden puolella työnohjauksessa käymisen ja tapaamme työnohjaajamme kanssa kerran kuukaudessa. Työnohjauksen tarkoituksena on tarkastella kriittisesti omaa työntekoa ja jäsennellä työhön liittyviä tuntemuksia. Katsoimme työnohjauksen tarpeelliseksi, jotta kehittäisimme omaa työssäjaksamistamme ja yleisesti työntekometodejamme. Lisäksi työnohjaus auttaa käsittelemään oman alamme erityispiirteitä eli sitä, että teemme työtä jatkuvasti negatiivisten, vaikeiden ja raskaiden asioiden parissa. Henkiseen hyvinvointiin panostamisen lisäksi olemme päättäneet panostaa fyysiseen hyvinvointiin palkkaamalla yhteisen personal trainerin, jonka treeneissä pyrimme käymään kerran viikossa työajalla.

Yrittäjänä on hyvä muistaa, että elämä ei saa olla pelkkää työtä. Jos voitte itse hyvin, myös yrityksenne voi hyvin.

Pauliina Koski
Lakia Oy

Kommentit

Ei kommentteja!

Lisää kommenttisi täyttämällä allaoleva lomake kokonaisuudessaan.

VTM-Datamove

VTM-Datamove

Atk-asennukset, atk-huolto, Atk-konsultointia, Atk-laitteet, varaosat, tarvikkeet, Atk-ohjelmistoja, sovelluksia, Atk-palveluja, Atk-verkkojärjestelmät ja ylläpito, Ict-Palvelut

Yhteistyökumppaneiden blogit

Kokouspalvelut

FresCo Ravintolat Oy - Korkki

Linnankatu 43, Turku

www.frescoravintolat.fi

R 75, KP 5-24 (75). Kokouspalvelu: videoneuvottelulaitteet, AV-laitteet. Juhlapalvelu. Lounas arkisin klo 10:45-13:30. Tervetuloa tutustumaan uuteen ravintolaamme! Lue verkkosivuiltamme lisää toiminnastamme ja tutustu myös Raumalla sijaitseviin toimipaikkoihimme, www. frescoravintolat.fi

Lue uusin näköislehtemme

09/2019Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti
to 05.09.2019


Seuraa meitä somessa