Julkaistu 22.04.2019 0          
LUKUVINKKI VSY 2019/04

Työnohjaus parantaa työhyvinvointia

Maarit Vihiniemi tekee yksilötyönohjausta ja valmennusta työhuoneellaan, koska siellä ihminen pystyy rauhoittumaan. - Matkalla valmennukseen ehtii miettimään, mitä asioita haluaa käsitellä, jos niitä ei ole miettinyt jo ennakkoon. Työnohjaus on tavoitteellista toimintaa.

Monella työpaikalla voidaan huonosti ja moni työntekijä kokee stressiä, vaikka ei välttämättä osaa edes sanoa, mistä kaikesta se johtuu. Ollaan epämääräisen tyytymättömiä ja valitetaan asioista, mikä taas ei johda mihinkään.

Tilanteen selkeyttämiseen saatetaan tarvita objektiivista ulkopuolista katsetta. Apua saa työnohjauksesta, joka auttaa työntekijää löytämään omia voimavarojaan tilanteen ratkaisemiseksi.

- Työnohjaus ei ole terapiaa, vaikka sillä on usein terapeuttinen vaikutus. Työnohjauksen keinona on pääasiassa tasa-arvoinen keskustelu ja keskustelusta nousevat kysymykset, määrittelee voimavarakeskeistä työnohjausta antava Maarit Vihiniemi.

- Kun stressi tai joku muu asia painaa mieltä, siitä puhumalla syntyy ajatuksia ja niille merkitys. Merkityksen tiedostaessaan ihminen alkaa toimia ongelmaksi kokemiensa asioiden hyväksi, jolloin asiat etenevät tai niihin löytyy ratkaisu.

Kuuntelemalla ja kyselemällä koulutettu työnohjaaja auttaa työntekijää jäsentämään omia ajatuksiaan, jolloin työntekijän motivaatio ja toimijuus omassa ammatissaan kasvaa. Samalla työuupumisen riski vähenee.

Työnohjauksesta on hyötyä myös monissa vähemmän kärjistetyissä tilanteissa. Esimerkiksi jos työhön on tulossa muutoksia, niistä keskusteleminen yleensä auttaa. Muutoksen merkitys pienenee, eikä sitä koeta niin uhkaavana.

Lue koko juttu huhtikuun numerosta https://www.y-lehti.fi/lehdet/2019/04/#p=12

anneli.perkio@y-lehti.fi

Kommentit

Ei kommentteja!

Lisää kommenttisi täyttämällä allaoleva lomake kokonaisuudessaan.

J&T Pajunen

J&T Pajunen

Kuljetusliikenne, Kuljetuspalveluja

Yhteistyökumppaneiden blogit

Kokouspalvelut

FresCo Ravintolat Oy - Korkki

Linnankatu 43, Turku

www.frescoravintolat.fi

R 75, KP 5-24 (75). Kokouspalvelu: videoneuvottelulaitteet, AV-laitteet. Juhlapalvelu. Lounas arkisin klo 10:45-13:30. Tervetuloa tutustumaan uuteen ravintolaamme! Lue verkkosivuiltamme lisää toiminnastamme ja tutustu myös Raumalla sijaitseviin toimipaikkoihimme, www. frescoravintolat.fi

Lue uusin näköislehtemme

03/2020Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti
to 12.03.2020


Seuraa meitä somessa