Julkaistu 22.04.2019 0          
LUKUVINKKI VSY 2019/04

Työnohjaus parantaa työhyvinvointia

Maarit Vihiniemi tekee yksilötyönohjausta ja valmennusta työhuoneellaan, koska siellä ihminen pystyy rauhoittumaan. - Matkalla valmennukseen ehtii miettimään, mitä asioita haluaa käsitellä, jos niitä ei ole miettinyt jo ennakkoon. Työnohjaus on tavoitteellista toimintaa.

Monella työpaikalla voidaan huonosti ja moni työntekijä kokee stressiä, vaikka ei välttämättä osaa edes sanoa, mistä kaikesta se johtuu. Ollaan epämääräisen tyytymättömiä ja valitetaan asioista, mikä taas ei johda mihinkään.

Tilanteen selkeyttämiseen saatetaan tarvita objektiivista ulkopuolista katsetta. Apua saa työnohjauksesta, joka auttaa työntekijää löytämään omia voimavarojaan tilanteen ratkaisemiseksi.

- Työnohjaus ei ole terapiaa, vaikka sillä on usein terapeuttinen vaikutus. Työnohjauksen keinona on pääasiassa tasa-arvoinen keskustelu ja keskustelusta nousevat kysymykset, määrittelee voimavarakeskeistä työnohjausta antava Maarit Vihiniemi.

- Kun stressi tai joku muu asia painaa mieltä, siitä puhumalla syntyy ajatuksia ja niille merkitys. Merkityksen tiedostaessaan ihminen alkaa toimia ongelmaksi kokemiensa asioiden hyväksi, jolloin asiat etenevät tai niihin löytyy ratkaisu.

Kuuntelemalla ja kyselemällä koulutettu työnohjaaja auttaa työntekijää jäsentämään omia ajatuksiaan, jolloin työntekijän motivaatio ja toimijuus omassa ammatissaan kasvaa. Samalla työuupumisen riski vähenee.

Työnohjauksesta on hyötyä myös monissa vähemmän kärjistetyissä tilanteissa. Esimerkiksi jos työhön on tulossa muutoksia, niistä keskusteleminen yleensä auttaa. Muutoksen merkitys pienenee, eikä sitä koeta niin uhkaavana.

Lue koko juttu huhtikuun numerosta https://www.y-lehti.fi/lehdet/2019/04/#p=12

anneli.perkio@y-lehti.fi

Kommentit

Ei kommentteja!

Lisää kommenttisi täyttämällä allaoleva lomake kokonaisuudessaan.

Cafe Ravintola Masku /Maskun Juhlapalvelu Ky

Cafe Ravintola Masku /Maskun Juhlapalvelu Ky

Juhlapalveluja, Kahviloita, Pitopalvelua

Yhteistyökumppaneiden blogit

Kokouspalvelut

Ravintola Kåren

Hämeenkatu 22, Turku

www.karen.fi

KP 10-200, R. Juhlasali 200 hlö, Ruokasali 70 hlö, Argentinasali 60 hlö, Kabinetit 10 ja 12 hlöä. Langaton internetyhteys, dataprojektori, valkokangas juhlasalissa, äänentoistolaitteet.

Lue uusin näköislehtemme

05/2019Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti
to 16.05.2019


Seuraa meitä somessa