Julkaistu 23.04.2019 0          
LUKUVINKKI VSY 2019/04

Yrittäjä pääsee samaan pöytään verottajan kanssa

Strategia on tärkein. Verotus on vain yksi asia liiketoiminnan kokonaisuudessa, sanovat Niklas Oikia ja Jaakko Niskala KPMG:stä.

Tämän vuoden alusta lähtien osakeyhtiömuodossa toimivilla pk-yrityksillä on mahdollisuus pyytää Verohallinnolta ennakollista keskustelua haastaviin verokysymyksiin liittyen. Isommilla konserneilla on ollut tämä mahdollisuus jo muutaman vuoden ajan. Ennakolliset keskustelut ovat maksuttomia ja keskusteluun osallistuu aina vähintään kaksi Verohallinnon asiantuntijaa.

- Keskustelussa voidaan selvittää esimerkiksi yritysjärjestelyn verovaikutuksia. Ennakollinen keskustelu saattaa olla yritykselle hyvä vaihtoehto maksullisen ja enemmän aikaa vievän ennakkoratkaisun hakemisen sijaan, kertoo Verohallinnon asiantuntija Kirsti Piiskoppel.

Yrittäjä pääsee ehdottamaan ennakollista keskustelua lähettämällä sähköpostia osoitteeseen ennakollinenkeskustelu@vero.fi. Keskustelun kohdeasia kannattaa pyrkiä kuvaamaan sähköpostissa mahdollisimman tarkasti, jotta verottajan puolelta pystytään hankkimaan keskusteluun aiheen parhaat mahdolliset asiantuntijat. Tapaamisen sijasta keskustelu voidaan käydä myös Skypen välityksellä.

Tavoitteena verotuksen ennakoitavuus ja varmuus

- Toivomme, että kysymykset ovat riittävän haastavia ja sellaisia, joihin ei löydy vastausta suoraan vero.fi-verkkosivuilta. Yrittäjä voi esimerkiksi miettiä muutamia erilaisia vaihtoehtoja yritysjärjestelyjen osalta ja me kerromme sitten erilaisten vaihtoehtojen vaikutukset verotukseen. Me emme ole yrityskonsultteja, mutta neuvomme mielellämme yrittäjää ennakoivasti, ettei myöhemmin tarvitse korjailla verotuksen osalta tehtyjä vääriä tai kalliita ratkaisuja. Verotuksen tulisi aina olla yrittäjän näkökulmasta ennakoitavaa ja varmaa, Piiskoppel sanoo.

Lue koko juttu huhtikuun numerosta https://www.y-lehti.fi/lehdet/2019/04/#p=18

Anne Pentti

Kommentit

Ei kommentteja!

Lisää kommenttisi täyttämällä allaoleva lomake kokonaisuudessaan.

Rockfun Promotions & Agency Oy

Rockfun Promotions & Agency Oy

Juontajapalvelut, Konsultointipalveluja, Mainosspiikkaus, Mediatoimistoja, Ohjelmatoimistoja, Promootiopalvelut, Viestintätoimistoja, Äänimainontaa

BLOGIT

Yrityskummit Varsinais-Suomi

Ota yhteyttä ajoissa

Yrityskummit Varsinais-Suomi

Yrityskummit Varsinais-Suomi

Kasvavia yrityksiä, onnellisia yrityskummeja

Yrityskummit Varsinais-Suomi

Yhteistyökumppaneiden blogit

Kokouspalvelut

BEST WESTERN Hotel Seaport

Matkustajasatama Toinen Poikkikatu 2, Turku

www.hotelseaport.fi

Kokoustilat:Aulakabinetti 12 hlö, kapasiteetti 14 hlö diplomaatti. Tulli ja Konttorikabinetit, kumpaankin tilaan max 10 hlö, tilassa 8-10 hlön ryhmätyöpöytä. Conferens 1+2, max 45 hlöä/tila, kapasiteetti 18 hlö U-muoto, 45 hlö luokkamuoto, 60 hlö teatterimuoto. Kaikissa kokoustiloissa piirtoheitin, fläppitaulu, valkokangas ja datatykki. Conferens-tilassa lisäksi dvd-äänentoistolaitteet, puhelin.

Lue uusin näköislehtemme

06-08/2019Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti
to 13.06.2019


06-08-liite/2019Kesäliite
to 13.06.2019


Seuraa meitä somessa