Julkaistu 23.04.2019 0          
LUKUVINKKI VSY 2019/04

Yrittäjä pääsee samaan pöytään verottajan kanssa

Strategia on tärkein. Verotus on vain yksi asia liiketoiminnan kokonaisuudessa, sanovat Niklas Oikia ja Jaakko Niskala KPMG:stä.

Tämän vuoden alusta lähtien osakeyhtiömuodossa toimivilla pk-yrityksillä on mahdollisuus pyytää Verohallinnolta ennakollista keskustelua haastaviin verokysymyksiin liittyen. Isommilla konserneilla on ollut tämä mahdollisuus jo muutaman vuoden ajan. Ennakolliset keskustelut ovat maksuttomia ja keskusteluun osallistuu aina vähintään kaksi Verohallinnon asiantuntijaa.

- Keskustelussa voidaan selvittää esimerkiksi yritysjärjestelyn verovaikutuksia. Ennakollinen keskustelu saattaa olla yritykselle hyvä vaihtoehto maksullisen ja enemmän aikaa vievän ennakkoratkaisun hakemisen sijaan, kertoo Verohallinnon asiantuntija Kirsti Piiskoppel.

Yrittäjä pääsee ehdottamaan ennakollista keskustelua lähettämällä sähköpostia osoitteeseen ennakollinenkeskustelu@vero.fi. Keskustelun kohdeasia kannattaa pyrkiä kuvaamaan sähköpostissa mahdollisimman tarkasti, jotta verottajan puolelta pystytään hankkimaan keskusteluun aiheen parhaat mahdolliset asiantuntijat. Tapaamisen sijasta keskustelu voidaan käydä myös Skypen välityksellä.

Tavoitteena verotuksen ennakoitavuus ja varmuus

- Toivomme, että kysymykset ovat riittävän haastavia ja sellaisia, joihin ei löydy vastausta suoraan vero.fi-verkkosivuilta. Yrittäjä voi esimerkiksi miettiä muutamia erilaisia vaihtoehtoja yritysjärjestelyjen osalta ja me kerromme sitten erilaisten vaihtoehtojen vaikutukset verotukseen. Me emme ole yrityskonsultteja, mutta neuvomme mielellämme yrittäjää ennakoivasti, ettei myöhemmin tarvitse korjailla verotuksen osalta tehtyjä vääriä tai kalliita ratkaisuja. Verotuksen tulisi aina olla yrittäjän näkökulmasta ennakoitavaa ja varmaa, Piiskoppel sanoo.

Lue koko juttu huhtikuun numerosta https://www.y-lehti.fi/lehdet/2019/04/#p=18

Anne Pentti

Kommentit

Ei kommentteja!

Lisää kommenttisi täyttämällä allaoleva lomake kokonaisuudessaan.

X-Index Oy

X-Index Oy

Toimitilamyyntiä, Toimitilavuokrausta

Yhteistyökumppaneiden blogit

Kokouspalvelut

Juuvannin merenrantamökit

Viliskerintie 27, Kustavi

www.juuvanni.fi

Tule kokemaan aito saaristolaistunnelma Juuvannin merenrantamökeissä Kustavin Vartsalassa. Varattavissa hirsimökkejä lyhyt- ja pitempiaikaiseen käyttöön ympäri vuoden. Perinteisen saunomisen ja rentoutumisen lisäksi voit halutessasi tutustua lähiympäristöön omalla autolla, polkupyörällä tai vaikkapa vuokraamalla kanootin.

Lue uusin näköislehtemme

01-02/2020Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti
to 06.02.2020


Seuraa meitä somessa