Julkaistu 23.04.2019 0          

Yrittäjän tukiverkko on matalan kynnyksen apu

Apua saa. Yrityskummi Timo Aho ja aluekoordinaattori Hanna Tarvainen lupaavat, että Yrittäjän tukiverkkoon voi soittaa aivan kaikenlaisissa mieltä askarruttavissa asioissa.

Matalan kynnyksen apua yrittäjille tarjoava Yrittäjän tukiverkko toimii jälleen. Markku Wuotin 1990-luvun lama-aikana alulle panema maksuton ja luottamuksellinen puhelinpalvelu oli pienellä tauolla, kunnes käynnistettiin viime kesänä uudelleen.

Varsinais-Suomen Yrittäjät on nyt ottanut vastuun toiminnasta, ja ohjaa virka-aikana tulevat puhelut palvelussa vapaaehtoisesti mukana oleville Varsinais-Suomen yrityskummeille, aluekoordinaattori Hanna Tarvainen kertoo.

- Puhelinpäivystyksestä vastaa 11 yrityskummia. Tukiverkko toimii 24/7. Virka-ajan ulkopuolella puhelut menevät suoraan päivystäville yrityskummeille. Tehtävässä vuorottelee kaksi kummia.

Toinen heistä on Timo Aho, eläkkeelle jäänyt mynämäkeläinen metallialan yrittäjä.

- On hyvä, että yrittäjä voi soittaa myös virka-ajan ulkopuolella, sillä kun yrittäjä on liemessä, hänellä on päiväaikaan muuta puuhaa. Illalla voi sitten tulla mieleen soittaa.

- Olemme varautuneet kaikenlaisiin puheluihin, mutta kyllä ne ovat olleet hyvin asiallisia toistaiseksi. Yrittäjä on tarvinnut juttukaveria, tai ihan neuvoa. Pahimmillaan tilanne on voinut olla, että jääkaapissa on vain valo ja kaikki maksut olleet pitkän aikaa maksamatta, Aho kuvailee.

Toisaalta Yrittäjän tukiverkkoon voi soittaa myös yrittäjä, jolla menee ihan hyvin.

- Hän haluaa ehkä vain testata ja sparrata ajatuksiaan, kun perhe ei enää jaksa kuunnella. On hyvä päästä puhumaan jollekin. Mehän ollaan parhaita siinä, kun olemme itse kokeneita yrittäjiä, sanoo Aho.

- Tarkoitushan ei ole, että Yrittäjän tukiverkko olisi pelkkä kriisipuhelin, vaan että sinne voi soittaa helposti, oli se asia sitten melkein mikä vaan. Yrittäjä saa nopeasti luottamuksellista keskusteluapua kaikissa yrityksen vaikeuksissa tai haasteissa. Eikä tarvitse olla edes yrittäjäjärjestön jäsen, Hanna Tarvainen huomauttaa.

Timo Ahoa kannustaa toimintaan halu auttaa.

- Se ei aina jää välttämättä pelkkään puheluun. Jos on joku isompi ongelma, olemme myös tavanneet. Ja jos asia ei selviä yhdellä tapaamisella, siitä voidaan tehdä myös kummikeissi, hän toteaa.

Varsinais-Suomen alueen Yrittäjän tukiverkkoon voi ottaa yhteyttä soittamalla numeroon 02 275 7112 tai nettilomakkeella osoitteessa www.yrittajat.fi/vsy/tukiverkko.

Puheluihin vastaa arkisin klo 9-16 Varsinais-Suomen Yrittäjien toimiston henkilökunta, joka välittää puhelun Yrittäjän tukiverkon tukihenkilölle. Viikonloppuisin, pyhäpäivinä ja kello 16-9 välisenä aikana puhelut ohjautuvat suoraan päivystävälle tukihenkilölle.

-ap.

Kommentit

Ei kommentteja!

Lisää kommenttisi täyttämällä allaoleva lomake kokonaisuudessaan.

Tilitoimisto Kimmo Heikkinen Ky

Tilitoimisto Kimmo Heikkinen Ky

Kirjanpitotoimistoja, Tilitoimistoja

Yhteistyökumppaneiden blogit

Kokouspalvelut

Kultaranta Resort Oy

Särkänsalmentie 178, Naantali

www.kultarantaresort.fi

Kokoukset, yritystilaisuudet, juhlat, aktiviteetit, majoitus. Kaikki samasta paikasta isommallekin ryhmälle.

Lue uusin näköislehtemme

01-02/2020Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti
to 06.02.2020


Seuraa meitä somessa