Julkaistu 23.04.2019 0          

Merellinen Salo tutuksi Huvilat@Ruukki-tapahtumassa

Mathildedalin ruukkikylässä järjestetään neljättä kertaa asumista, rakentamista ja harrastamista esittelevä Huvilat@Ruukki -tapahtuma. Lauantaina 18.5. klo 11-16 pääasiassa Mathildedalin rannassa ja ruukkitehtaiden alueella järjestettävän tapahtuman teemoina ovat huvit ja herkut, mökkeily ja harrastukset sekä asuminen ja rakentaminen.

Paikallisten yrittäjien, lähiruokatuottajien ja käsityöläisten lisäksi tapahtumassa on esillä myynnissä olevia tontteja ja kiinteistöjä sekä alueen monipuolisia harrastusmahdollisuuksia. Salon Meripelastajat esittelevät toimintaansa ja käytettävissä olevaa kalustoaan, samoin kalastusopas Pasi Tuike Naturalbornfishers.comista. Myös S/Y Sagassa on avoimet ovet ja jaossa tietoa kesän purjehduskouluista. Kylän yritysten ovet ovat avoinna koko tapahtuman ajan. Teijon Alueen Kyläyhdistys pitää perinteiseen tapaan avoimet ovet Teijon kyläsaunalla ja -kirkossa.

– Tapahtuma on suunnattu kaikille, jotka haluavat päästä nauttimaan ruukkikylän merellisestä tunnelmasta. Tavoitteenamme on markkinoida omakotitalo- ja vapaa-ajanasumisen tontteja ja kiinteistöjä Teijon ruukkikylissä ja tuoda samalla esiin kylillä ja koko alueella toimivien yrittäjien palveluita, tuotteita ja yhteisöllistä toimintaa. Pyrimme samalla kasvattamaan alueen tunnettuutta ja houkuttelemaan alueelle lisää kävijöitä kaikkina vuodenaikoina, yrittäjä Maria Rantanen Mathildan Marinasta kertoo.

Mathildedalin vireässä ruukkikylässä järjestettävä tapahtuma on hänen mukaansa mainio päiväretkikohde kaikille niille, jotka kaipaavat rauhallista kyläyhteisöä, luontoa ja merta.

– Muita kohderyhmiä ovat pääkaupunkiseudulla sekä Turun ja Tampereen alueella asuvat henkilöt, jotka kaipaavat vapaa-ajan asuntoa, harrastusaktiviteetteja ja luonnossa rauhoittumista, mutta myös Salon seudulla jo vakituisesti asuvat, mökkeilevät, veneilevät tai alueelle lomailemaan saapuvat.

Tapahtumassa on uusinta uutta Mathildan Marinan Valli Valas -hahmo, joka seikkailee päivän aikana kylässä. Lapsille ja lapsiperheille tarkoitetut opastetut kyläkierrokset tutustuttavat Valli Valaaseen ja hänen mainioihin eläinkavereihinsa liikunnallisten toimintojen kautta. Kierroksille pääsee omatoimisesti tapahtumapäivän jälkeenkin. Elokuussa ensimmäistä kertaa järjestettävä Salo Circus Festival esittäytyy myös Mathildedalin satamassa.

Pari vuotta sitten perustettu Matildan Meriseura on järjestämässä julkkiskippareilla varustetun Melges-purjehduskisan ja merikirppiksen, joiden tuotto ohjataan Itämeren suojeluun.

– Kisan osallistujat varmistuvat huhtikuun aikana. Tuomme samalla esille vielä tuntematonta, suojaisaa ja hyväksi vaihtoehdoksi suositeltavaa reittiä Hangosta Airistolle, Saaristomeren ns. koillisväylää, kommodori Pasi Pyysiäinen kisan järjestävästä Matildan Meriseurasta toteaa.

Tapahtumaan on vapaa pääsy.


Kommentit

Ei kommentteja!

Lisää kommenttisi täyttämällä allaoleva lomake kokonaisuudessaan.

Mediatoimisto Laulava Ovipumppu

Mediatoimisto Laulava Ovipumppu

Mediatoimistoja, Ulkomainontaa

Yhteistyökumppaneiden blogit

Kokouspalvelut

Naantalin Kylpylä

Matkailijantie 2, Naantali

www.naantalispa.fi

Kokoukset, juhlat, näyttelyt, tyhy-päivät, majoitus- ja ravintolapalvelut, sauna- ja allasparatiisi, oheisohjelmat.

Lue uusin näköislehtemme

03/2020Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti
to 12.03.2020


Seuraa meitä somessa