Julkaistu 24.04.2019 0          

Toukokuu avaa tapahtumien sesongin Turussa

Alkava kesäsesonki lisää Turun tapahtumatarjontaa ja tuo kulttuurikaupungin parhaat puolet esiin. Pöhinää on luvassa toukokuusta lähtien.

Uutena tapahtumana Turkuun rantautuu Finfringe-festivaali 9.-12.5. Maailmalla festivaalia on järjestetty jo 250 kaupungissa ja nyt joukkoon liittyy myös Turku ja ottaa kansainväliset esiintyjät vastaan. Tapahtuman tunnelmaan kannattaa heittäytyä kuin rokkifestivaalille ja katsoa useampikin esittävän taiteen keikka samana päivänä. Yksittäisen esityksen kesto on maksimissaan tunti.

Uusi on myös 6.-11.5. järjestettävä Ihmisiä tässä ollaan -keskustelufestivaali. Pääkirjaston studiossa sekä muissa paikoissa käydään keskusteluja vaihtuvista aiheista hyvinvoinnista lavarunouteen. Myös yleisö pääsee kommentoimaan ja haastamaan panelisteja aiheista.

Lauantaina 11.5. hauska liikuntatapahtuma Color Obstacle Rush - väriestejuoksu tarjoaa Impivaarassa esteitä, musiikkia ja värjäyspisteitä. 18.5. Knit 'n' Tag -neulegraffititapahtuma tuo koristusta jokirantaan ja Vähätorille, ja samana päivänä Varissuolla järjestettävä Etnofest tarjoilee Turun värikkäimmät kevätjuhlat.

Keväiseen tapaan pääkirjaston pihalla soi jälleen 20.-24.5. Turun puhallinmusiikkijuhlat. Konserteissa kuullaan muun muassa Sohon Torwia ja eri vapaapalokuntien soittokuntia. Turun filharmonista orkesteria kuullaan puolestaan TFO telakalla -festivaalilla Ruissalon tapahtumatelakalla.

Turun merellisen tapahtumakesän käynnistää Jokisataman avajaiset 23.–26.5. Tapahtuma laajenee tänä vuonna suuremmaksi kuin koskaan aikaisemmin ja kokonaisuus sisältää noin 40 yksittäistä tapahtumaa. Esimerkiksi 23.5. Ruissalon telakalla järjestetään Pax Navis, joka avaa huviveneilykauden merirauhan julistuksella. Viikonloppuna avataan Funikulaari kaikelle kansalle ja Varvintorille levittäytyy Nuku rauhassa -turvallisuustapahtuma. Lauantaina Suomen Joutsenen lavalle nousee muun muassa Ruotsin suurin ukuleleorkesteri Tobbes Ukuleleorkester. Jokisataman avajaiset huipentuu sunnuntaina 26.5. lapsille ja lapsenmielisille omistettuun Kapteeni Kumiankan puuhapäivään.

Kulttuurinnälkään voi piipahtaa näyttelyissä. Esimerkiksi Turun Taidehallissa on esillä 26.4. lähtien Turun Taideakatemian kuvataidelinjalta valmistuvien näyttely NYTT 2019. Makasiini Contemporary puolestaan esittelee Jacob Hashimoton uusia töitä. Videotaidetta on tarjoilla VAFT - Video Art Festival Turku ilmaisnäytöksissä 22.-26.5.

24.-26.5. yleisöllä on mahdollisuus nähdä huippuvoimistelua, kun Turussa kisataan Voimistelun SM-kilpailut. Kupittaan palloiluhallissa sekä Urheiluhallissa ratkotaan kaikkien kahdeksan voimistelulajin mestaruudet.

Toukokuun lopuksi Tuomiokirkkotorilla pääsee kajauttamaan perinteisen Suvivirren helatorstaina 30.5. Seurakuntien yhteinen Suvivirsikirkko kokoaa tuhansia osallistujia kevätjuhlamessuun sekä piknikille Tuomiokirkkopuistoon.

Helatorstaina 30.5. järjestetään myös näytösajotapahtuma Itäharjun Ajot 1955-65. Ikimuistoinen päivä vanhojen klassikoiden parissa kokoaa paikalle 70 moottoripyörää ja 50 autoa.


Kommentit

Ei kommentteja!

Lisää kommenttisi täyttämällä allaoleva lomake kokonaisuudessaan.

Aputeam Oy

Aputeam Oy

Henkilöstön vuokrausta ja välitystä, Rekrytointipalveluja

Yhteistyökumppaneiden blogit

Kokouspalvelut

Linnateatteri

Humalistonkatu 7, Turku

www.linnateatteri.fi

Muutautumiskykyinen komeljanttari. Linnateatteri on vuodesta 2003 toiminut turkulainen komediaan, musiikkiin ja maistuvaan ruokaan keskittyvä teatteri, jossa ei turhia jäpitetä.

Lue uusin näköislehtemme

03/2020Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti
to 12.03.2020


Seuraa meitä somessa