Julkaistu 06.05.2019 0          

Tallink Silja teki matkustajaennätyksen

Baltic Princess liikennöi Turun ja Tukholman välillä yhdessä Galaxyn kanssa.

Tallink-konsernin kuljettama matkustajien ja rahdin määrä oli ennätyslukemissa vuonna 2018, kertoi Tallink Silja Oy:n toimitusjohtaja Margus Schults Baltic Princessilla maanantaina 6.5. järjestetyssä tiedotustilaisuudessa. Matkustajia Tallinkin laivoilla oli viime vuonna 9 756 611.

- Tulos jäi kuitenkin pienemmäksi kuin edellisvuonna. Syynä tähän oli muun muassa, että keväällä 2018 Baltic Princess oli suunniteltua kauemmin – yhdeksän viikkoa – telakalla vaihdelaatikoiden vaihdon takia. Toinen tekijä oli Stena Linelle vuokratun laivan myynti vuoden 2017 lopussa, mitkä tulot olivat pois taseesta, ja sitten tottakai polttoaineen hinnan nousu, mikä yli 10 miljoonaa korkeampi kuin edellisenä vuonna.

- Ottaen huomioon Baltic Princessin pitkän huoltotauon, tulos oli kuitenkin aika hyvä. Suomen ja Ruotsin välinen liikenne kehittyi tasaisesti. Perusbisnes meillä sujui hyvin, Schults arvioi.

-Viime aikoina kasvu on tullut lähinnä aasialaisista matkustajista, erityisesti Helsingin ja Tallinnan välillä, mutta myös Turun reitillä. Kun aikaisemmin esimerkiksi kiinalaiset tekivät tyypillisesti matkan vain yhteen suuntaan, nyt he yhä useammin tulevat Tukholmasta, tekevät Suomessa bussilla kiertomatkan ja palaavat sitten vielä toisella laivalla.

Tallink Siljalla ollaan erityisen tyytyväisiä myös 11 tunnin päiväristeilyn suosioon. Viime vuonna matkustajamäärä tässä kategoriassa kasvoi jo yli sadan tuhannen, kertoi Turun aluejohtaja Nina Honkaranta.

- Viimeisten parin vuoden aikana päiväristelyissä on ollut kasvua 20 000 vuodessa. Päiväristeilystä on kehitetty omaa risteilykokemusta. Siihen on panostettu ja asiakkaista huolehtii muun muassa oma Saaristo Host.

Palveluita parannettu entisestään Turun reitillä

Helsingin pörssiin vuoden 2018 lopussa listautunut Tallink tilasi maaliskuussa Tallinnan liikenteeseen uuden shuttle-aluksen Rauma Marine Constructions Oy:ltä. Tammikuussa 2022 valmistuva laiva on RMC:n suurin tilaus tähän asti ja arvoltaan noin 250 miljoonaa euroa.

Liikenteessä olevia laivojaan Tallink on uudistanut viime vuosina noin 90 miljoonalla eurolla.

Palveluja on parannettu ja monipuolistettu. Viime vuonna esimerkiksi Baltic Princessin vaatekauppaa laajennettiin ja laivalle tehtiin Fast Lane -ravintola, josta voi ostaa ruoka-annoksia myös yöaikaan, ja jonka kokkien työskentelyä saa seurata avokeittiössä. Samalla myös buffet-ravintola uudistettiin.

Tallinkin myyntivalikoimaa on kasvatettu, ja laivoille on tullut uusia kauppoja. Uutena laivoilta löytyvät muun muassa Superdry ja Tommy Hilfiger -brändit.

Laivoilla erityistä huomiota on kiinnitetty lapsiperheiden viihtyvyyteen. Lasten leikkihuoneet löytyvät nyt molemmista laivoista ja viime kesänä lanseerattiin Galaxyllä virtuaalitodellisuuteen perustuva seikkailu Turun saaristossa. Kaikenikäisille sopivaan seikkailuun pääsee uppoutumaan VR-lasien ja käsiohjaimen avulla.

Aikuisille tärkeä houkutin tulla laivalle on Tallinkin viihdetarjonta.

- Satsaamme suomalaisiin artisteihin. Baltic Princessillä esiintyvät kaikki Suomen tähtiartistit, ja laiva on tärkeä esiintymispaikka muun muassa tanssibändeille, kertoi Baltic Princessin intendentti Pasi Heinonen.

- Pienellä lipun hinnalla saa laivalta saa todella paljon: ohjelman, yöpymisen ja ainutlaatuiset saaristomaisemat.

Siitä huolimatta ihmisten houkuttelemiseen on panostettava eri tavalla kuin ennen – esimerkiksi personoimalla tarjouksia. Toimitusjohtaja Margus Schultsin mukaan Tallink Siljan pahin kilpailija ei ole punaiset laivat vaan kotisohva ja Netflix.

Tallink Siljan toimitusjohtaja Margus Schults ja Turun aluejohtaja Nina Honkaranta kertoivat Tallinkin ajankohtaisia kuulumisia Baltic Princessin vuosihuollon yhteydessä järjestetyssä tiedotustilaisuudessa.

Lapsiperheet ovat tärkeä asiakasryhmä, jonka viihtyvyyteen on panostettu.


Kommentit

Ei kommentteja!

Lisää kommenttisi täyttämällä allaoleva lomake kokonaisuudessaan.

Autovuokraamo Lempinen St1 Stålarminkatu

Autovuokraamo Lempinen St1 Stålarminkatu

Autojen pesut, Autojen puhdistuspalvelut, Autojen ruosteen estokäsittely, Autovuokrausta, Kahviloita

BLOGIT

Yrityskummit Varsinais-Suomi

Ota yhteyttä ajoissa

Yrityskummit Varsinais-Suomi

Yrityskummit Varsinais-Suomi

Kasvavia yrityksiä, onnellisia yrityskummeja

Yrityskummit Varsinais-Suomi

Yhteistyökumppaneiden blogit

Kokouspalvelut

FresCo Ravintolat Oy - Korkki

Linnankatu 43, Turku

www.frescoravintolat.fi

R 75, KP 5-24 (75). Kokouspalvelu: videoneuvottelulaitteet, AV-laitteet. Juhlapalvelu. Lounas arkisin klo 10:45-13:30. Tervetuloa tutustumaan uuteen ravintolaamme! Lue verkkosivuiltamme lisää toiminnastamme ja tutustu myös Raumalla sijaitseviin toimipaikkoihimme, www. frescoravintolat.fi

Lue uusin näköislehtemme

06-08/2019Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti
to 13.06.2019


06-08-liite/2019Kesäliite
to 13.06.2019


Seuraa meitä somessa