Julkaistu 07.05.2019 0          

Salon ekovoimalaitoksen peruskivi muurattiin maanantaina

Toimitusjohtaja Petri Onikki muuraamassa peruskiveä sekä tilaisuuden puhujia ja vieraita.

Ekovoimalaitoksen peruskivi muurattiin aurinkoisessa, mutta tuulisessa säässä maanantaina 6.5.2019. Valmistuessaan vuonna 2021 Korvenmäen ekovoimalaitos tuottaa kierrätyskelvottomasta polttokelpoisesta jätteestä sähköä ja noin 90 prosenttia Salon alueen kaukolämmöntarpeesta.

Juhlan pääpuhujaksi oli kutsuttu talousvaikuttaja ja naapuri Björn Wahlroos. Juhlassa puheenvuoron pitivät ja mukana peruskiveä muuraamassa olivat myös ympäristöministeriön ylijohtaja Leena Ylä-Mononen, Salon kaupunginjohtaja Lauri Inna sekä Lounavoiman toimitusjohtaja Petri Onikki ja hallituksen puheenjohtaja Jukka Heikkilä.

Puheissa korostettiin yhdessä tekemistä ja tulevaisuuteen katsomista. Hankkeen toteutuminen on ollut pitkän yhteistyön tulos, kun jätehuollon ja energiantuotannon tarpeet vihdoin kohtasivat sopivassa aikaikkunassa. Jäteralli ulkomaille päättyy kahden vuoden päästä ja Salossa otetaan merkittävä askel kohti ympäristöystävällisempää kaukolämmön tuotantoa fossiilisten polttoaineiden korvautuessa jätepolttoaineella. Ekovoimalaitoksen toteutuminen mahdollistaa lisäksi useiden innovatiivisten hankkeiden toteutumisen laitoksen ympärille rakentuvassa ekoteollisuuspuistossa.

Muurattu peruskivi on tulevan arinakattilarakennuksen kulma-antura. Peruskiven sisään muurattuun aikakapseliin jätettiin terveisiä tuleville sukupolville nykypäivästä ja hankkeen toteutuksesta. Peruskiven muuraustilaisuudessa esiintyivät salolaisen Leticia-kuoron nuoret sekä Anniina Jokinen duo. Tilaisuus järjestettiin paikallisin voimin lähiruokapöytää, aikakapselin valmistamista ja peruskirjan lasertulostusta myöten.

Lounavoima Oy on alueellinen jätteestä energiaa tuottava yhtiö. Yhtiön omistavat Lounais-Suomen Jätehuolto Oy ja Salon Kaukolämpö Oy.


Kommentit

Ei kommentteja!

Lisää kommenttisi täyttämällä allaoleva lomake kokonaisuudessaan.

Amandum

Amandum

Coaching, Hypnoterapiaa, Liikuntapalveluja, Psykologipalveluja, Työnohjaus

Yhteistyökumppaneiden blogit

Kokouspalvelut

Viking Line

PL 265, Turku

www.vikingline.fi

Amorella klo 08:45. Kokoustiloja 12 (10-180 hlöä), Auditorio 180 hlöä. Kokoustilojen kapasiteetti yht. n. 400 hlöä. Monitoimitila Panoraama messu- ja näyttelykäyttöön (max 200, istumapaikat 140) Useita ravintoloita, saunaosasto. Viking Grace klo 20:55. Kokoustiloja 11 (6-230 hlöä) Auditorio 230. Kokousosaston kokonaiskapasiteetti yht. n. 400 hlöä. Kuvaa ja ääntä on mahdollista välittää useaan kokoushuoneeseen ja Club Vogueen samanaikaisesti. Useita ravintoloita, Spa osasto. Ryhmille omaa erikoisohjelmaa – kysy lisätietoja.

Lue uusin näköislehtemme

05/2019Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti
to 16.05.2019


Seuraa meitä somessa