Julkaistu 07.05.2019 0          

Salon ekovoimalaitoksen peruskivi muurattiin maanantaina

Toimitusjohtaja Petri Onikki muuraamassa peruskiveä sekä tilaisuuden puhujia ja vieraita.

Ekovoimalaitoksen peruskivi muurattiin aurinkoisessa, mutta tuulisessa säässä maanantaina 6.5.2019. Valmistuessaan vuonna 2021 Korvenmäen ekovoimalaitos tuottaa kierrätyskelvottomasta polttokelpoisesta jätteestä sähköä ja noin 90 prosenttia Salon alueen kaukolämmöntarpeesta.

Juhlan pääpuhujaksi oli kutsuttu talousvaikuttaja ja naapuri Björn Wahlroos. Juhlassa puheenvuoron pitivät ja mukana peruskiveä muuraamassa olivat myös ympäristöministeriön ylijohtaja Leena Ylä-Mononen, Salon kaupunginjohtaja Lauri Inna sekä Lounavoiman toimitusjohtaja Petri Onikki ja hallituksen puheenjohtaja Jukka Heikkilä.

Puheissa korostettiin yhdessä tekemistä ja tulevaisuuteen katsomista. Hankkeen toteutuminen on ollut pitkän yhteistyön tulos, kun jätehuollon ja energiantuotannon tarpeet vihdoin kohtasivat sopivassa aikaikkunassa. Jäteralli ulkomaille päättyy kahden vuoden päästä ja Salossa otetaan merkittävä askel kohti ympäristöystävällisempää kaukolämmön tuotantoa fossiilisten polttoaineiden korvautuessa jätepolttoaineella. Ekovoimalaitoksen toteutuminen mahdollistaa lisäksi useiden innovatiivisten hankkeiden toteutumisen laitoksen ympärille rakentuvassa ekoteollisuuspuistossa.

Muurattu peruskivi on tulevan arinakattilarakennuksen kulma-antura. Peruskiven sisään muurattuun aikakapseliin jätettiin terveisiä tuleville sukupolville nykypäivästä ja hankkeen toteutuksesta. Peruskiven muuraustilaisuudessa esiintyivät salolaisen Leticia-kuoron nuoret sekä Anniina Jokinen duo. Tilaisuus järjestettiin paikallisin voimin lähiruokapöytää, aikakapselin valmistamista ja peruskirjan lasertulostusta myöten.

Lounavoima Oy on alueellinen jätteestä energiaa tuottava yhtiö. Yhtiön omistavat Lounais-Suomen Jätehuolto Oy ja Salon Kaukolämpö Oy.


Kommentit

Ei kommentteja!

Lisää kommenttisi täyttämällä allaoleva lomake kokonaisuudessaan.

SelinSelin

SelinSelin

Coaching, Esimiesvalmennus, Konsultointi, Koulutuspalveluja, Laatujärjestelmät, Liikkeenjohdon konsultointi, Myyntivalmennus, Yrityspalveluja

BLOGIT

Yrityskummit Varsinais-Suomi

Ota yhteyttä ajoissa

Yrityskummit Varsinais-Suomi

Yrityskummit Varsinais-Suomi

Kasvavia yrityksiä, onnellisia yrityskummeja

Yrityskummit Varsinais-Suomi

Yhteistyökumppaneiden blogit

Kokouspalvelut

Ravintola Verkahovi

Verkatehtaankatu 4, Turku

KP 10-40, R 140, myös kokoustarjoilut ja pitopalvelu.

Lue uusin näköislehtemme

06-08/2019Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti
to 13.06.2019


06-08-liite/2019Kesäliite
to 13.06.2019


Seuraa meitä somessa