Julkaistu 07.05.2019 1          
Tarjolla ilmaista myyntioppia Turussa

Myynnin pelko on konkurssin alku

Pasi Rautio rautio pitää Myyntiiltamat Turussa 9.5. Kuva: MacWhirter Photography.

Valtakunnallinen Myynti-iltamat -kiertue vierailee Turussa 9.5. tarjoamassa apua niin noviisille kuin kokeneemmallekin myyjälle.

Myyjä keikkuu tutkimuksesta toiseen arvostetuimpien ammattien listan häntäpäässä. Moni vakuuttaa olevansa huono myyjä eikä suin surminkaan voisi kuvitella tekevänsä myyntityötä elääkseen. Silti myyjän työ ratkaisee yrityksen menestyksen. Ilman heitä työt loppuisivat isolta joukolta ammattilaisia.

Yrittäjän kohdalla tilanne on erityisen kinkkinen, sillä myyjän palkkaaminen on monelle mahdotonta. Siispä yrittäjän täytyy itse tarttua härkää sarvista ja ryhtyä myyjäksi, vaikka kuinka pelottaisi. Myynti-iltamat -tapahtuman järjestäjä ja myyntikuiskaaja Pasi Raution mukaan myynnin pelko on nimittäin konkurssin alku.

– Moni kantaa mukanaan täysin vääriä mielikuvia siitä, millaisia myyjät ovat ja millainen hyvän myyjän pitäisi olla. Ne luovat sitten pelkotiloja, jotka heikentävät tehokkaasti onnistumisen mahdollisuuksia tai jopa estävät ihmistä edes yrittämästä. Muun muassa näitä vääriä ajatuksia iltamissa kitketään, Pasi Rautio lupaa.

Kun uskallusta ja osaamista puuttuu, ihminen kaipaa ulkopuolista tukea. Hän kaipaa käytännön ohjeita ja positiivista kannustamista. Raution mukaan juuri tätä on luvassa kolmen tunnin verran.

– Aivan kuten aiemmin Markkinointi-iltamissa, nytkin keskitytään käytännön neuvoihin, ei hyödyttömään ylätason höpinään. Ja tälläkin kerralla tarjoamme hyväntahtoista, mutta päättäväistä takapuolelle potkimista. Sitä yrittäjät ovat kertoneet kaivanneensa.

Turun Messukeskuksessa järjestettävä Myynti-iltamat on osallistujille ilmainen ja kaikille avoin tapahtuma. Laskun kuittaavat kumppanit: vakuutusyhtiö Fennia, työeläkeyhtiö Elo, Pihlajalinna sekä Millpoint. Käytännön järjestelyistä vastaa Turussa Varsinais-Suomen Yrittäjät.

Vuosina 2016 ja 2017 Markkinointi-iltamat-kiertue sai yrittäjät liikkeelle kuulemaan asiaa markkinoinnista. Yli 7000 yrittäjää tai yrittäjäksi aikovaa kerääntyi 46 tapahtumaan ympäri Suomen. Syksyllä 2018 iltamat saivat jatkoa toisella, vähintäänkin yhtä tärkeällä teemalla, kun Myynti-iltamiin saapui väkeä 2700 henkeä 20 eri paikkakunnalle. Suuren suosion myötä päätettiin palata tien päälle vielä kerran.


Kommentit

Pirkko 07.05.2019 klo 11:05

Mielestäni hyvä myyjä on ennenkaikkea ammattilainen. Ei voida sanoa vaatimattomasti että hän on "myyjä", josta sitten helposti päätelläänkin että hän on "vain myyjä". Hänen pitää ymmärtää asiakkaan tarpeet ja ei pelkästään myy tuotteitaan vaan ensisjaisesti ajattelee myös asiakkaansa menestystä. Hänen pitää myös ns. ensin osata myydä itsensä asiakkaalleen, silloin asiakaas luottaa häneen. Sen jälkeen on hyvät edellytykset olla se hyvä myyjä, jota arvostetaan.


Lisää kommenttisi täyttämällä allaoleva lomake kokonaisuudessaan.

Servikal Oy

Servikal Oy

Mittalaitteiden kalibrointi ja huolto

BLOGIT

Yrityskummit Varsinais-Suomi

Ota yhteyttä ajoissa

Yrityskummit Varsinais-Suomi

Yrityskummit Varsinais-Suomi

Kasvavia yrityksiä, onnellisia yrityskummeja

Yrityskummit Varsinais-Suomi

Yhteistyökumppaneiden blogit

Kokouspalvelut

FresCo Ravintolat Oy - Korkki

Linnankatu 43, Turku

www.frescoravintolat.fi

R 75, KP 5-24 (75). Kokouspalvelu: videoneuvottelulaitteet, AV-laitteet. Juhlapalvelu. Lounas arkisin klo 10:45-13:30. Tervetuloa tutustumaan uuteen ravintolaamme! Lue verkkosivuiltamme lisää toiminnastamme ja tutustu myös Raumalla sijaitseviin toimipaikkoihimme, www. frescoravintolat.fi

Lue uusin näköislehtemme

06-08/2019Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti
to 13.06.2019


06-08-liite/2019Kesäliite
to 13.06.2019


Seuraa meitä somessa