Julkaistu 08.05.2019 0          

Päivitetty Kakolanruusu avaa muurien sisällä

- Kaikilla kokeilla on kunnon työpisteet itsensä toteuttamiseen, ja laitteisiin, kylmiötiloihin sekä materiaaleihin on voitu panostaa kunnolla, kertoo perustaja Erik Mansikka.

Turun ikonisimmassa miljöössä sijaitseva Ravintola Kakolanruusu aukeaa huomenna uusissa tiloissa. Samalla se sementoi pysyvästi paikkansa turkulaisessa ravintolakentässä.

Ravintola Kakolanruusu aukesi pop up -ravintolana keväällä 2017. Sen reppuun oli pakattu hyvät eväät: upea sijainti Kakolan vanhassa vankilassa, Michelin-suositellusta Kaskiksesta tutut kovat tekijät ja rouhea ote ruoanlaittoon. Ravintola otettiin hyvin vastaan ja ”pop up -aika” venyi lopulta puolentoista vuoden mittaiseksi.

Nyt Kakolanruusu on muuttanut vankilan ulkomuurista sisäpihan suojiin. Uudet tilat tarjoavat rutkasti mahdollisuuksia.

– Nyt ollaan virallisissa ja viimeisissä tiloissa. Tämän myötä pystytään hiomaan myös tuotetta entistä paremmaksi. Kaikilla kokeilla on kunnon työpisteet itsensä toteuttamiseen, ja laitteisiin, kylmiötiloihin sekä materiaaleihin on voitu panostaa kunnolla, kertoo perustaja Erik Mansikka.

– Aika iso muutos verrattuna pop upiin, jossa keittiö oli pykätty tyhjään merikonttiin.

Avainsanana rento meininki

Muutoksen keskellä hyväksi havaituista asioista pidetään kiinni. Vanhoissa tiloissa työskennellyt henkilökunta palaa uuteen Ruusuun viimeistä henkeä myöten. Keittiön puolella avotuli jatkaa Kakolanruusun tavaramerkkinä.

– Pop upin ideana olikin olla esimakua tulevasta. Testattiin konseptia, grillattiin avotulella ja lanseerattiin Kakolan pidot, joita tarjotaan jatkossakin. Uutuuksia ovat pysyvä á la carte -lista sekä pitopalvelumahdollisuudet tiloihin, valottaa ravintoloitsija Sanna Gullstén.

– Kaikkein tärkein asia on se rento, mutta ammattimainen meininki, joka erottaa meidät monesta muusta. Siitä ei luovuta mistään hinnasta, Mansikka paaluttaa.

Uudistuvasta Kakolasta löytyy koko joukko yrityksiä, joiden keskuuteen on jo syntynyt ainutlaatuinen yhteishenki. Gullsténin ja Mansikan mukaan on upeaa olla osa tällaista yhteisöä.

– On panimoa, paahtimoa, leipomoa... Pystymme auttamaan toinen toisiamme. Esimerkiksi kaikki Kakola Brewing Co:n panimotuotteet ovat saatavilla meiltä. Tarjoilemme myös Mäki-lageria, jota ei saa mistään muualta maailmasta kuin Kakolanmäeltä, Gullstén kertoo.


Kommentit

Ei kommentteja!

Lisää kommenttisi täyttämällä allaoleva lomake kokonaisuudessaan.

AC & Heating System Oy

AC & Heating System Oy

Ilmalämpö- ja ilmavesilämpöpumput, Ilmalämpöpumppujen huolto

BLOGIT

Yrityskummit Varsinais-Suomi

Ota yhteyttä ajoissa

Yrityskummit Varsinais-Suomi

Yrityskummit Varsinais-Suomi

Kasvavia yrityksiä, onnellisia yrityskummeja

Yrityskummit Varsinais-Suomi

Yhteistyökumppaneiden blogit

Kokouspalvelut

Turun Messukeskus

Messukentänkatu 9-13, Turku

www.turunmessukeskus.fi

KP 20-3000, R, A 200-700

Lue uusin näköislehtemme

06-08/2019Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti
to 13.06.2019


06-08-liite/2019Kesäliite
to 13.06.2019


Seuraa meitä somessa