Julkaistu 08.05.2019 0          

Päivitetty Kakolanruusu avaa muurien sisällä

- Kaikilla kokeilla on kunnon työpisteet itsensä toteuttamiseen, ja laitteisiin, kylmiötiloihin sekä materiaaleihin on voitu panostaa kunnolla, kertoo perustaja Erik Mansikka.

Turun ikonisimmassa miljöössä sijaitseva Ravintola Kakolanruusu aukeaa huomenna uusissa tiloissa. Samalla se sementoi pysyvästi paikkansa turkulaisessa ravintolakentässä.

Ravintola Kakolanruusu aukesi pop up -ravintolana keväällä 2017. Sen reppuun oli pakattu hyvät eväät: upea sijainti Kakolan vanhassa vankilassa, Michelin-suositellusta Kaskiksesta tutut kovat tekijät ja rouhea ote ruoanlaittoon. Ravintola otettiin hyvin vastaan ja ”pop up -aika” venyi lopulta puolentoista vuoden mittaiseksi.

Nyt Kakolanruusu on muuttanut vankilan ulkomuurista sisäpihan suojiin. Uudet tilat tarjoavat rutkasti mahdollisuuksia.

– Nyt ollaan virallisissa ja viimeisissä tiloissa. Tämän myötä pystytään hiomaan myös tuotetta entistä paremmaksi. Kaikilla kokeilla on kunnon työpisteet itsensä toteuttamiseen, ja laitteisiin, kylmiötiloihin sekä materiaaleihin on voitu panostaa kunnolla, kertoo perustaja Erik Mansikka.

– Aika iso muutos verrattuna pop upiin, jossa keittiö oli pykätty tyhjään merikonttiin.

Avainsanana rento meininki

Muutoksen keskellä hyväksi havaituista asioista pidetään kiinni. Vanhoissa tiloissa työskennellyt henkilökunta palaa uuteen Ruusuun viimeistä henkeä myöten. Keittiön puolella avotuli jatkaa Kakolanruusun tavaramerkkinä.

– Pop upin ideana olikin olla esimakua tulevasta. Testattiin konseptia, grillattiin avotulella ja lanseerattiin Kakolan pidot, joita tarjotaan jatkossakin. Uutuuksia ovat pysyvä á la carte -lista sekä pitopalvelumahdollisuudet tiloihin, valottaa ravintoloitsija Sanna Gullstén.

– Kaikkein tärkein asia on se rento, mutta ammattimainen meininki, joka erottaa meidät monesta muusta. Siitä ei luovuta mistään hinnasta, Mansikka paaluttaa.

Uudistuvasta Kakolasta löytyy koko joukko yrityksiä, joiden keskuuteen on jo syntynyt ainutlaatuinen yhteishenki. Gullsténin ja Mansikan mukaan on upeaa olla osa tällaista yhteisöä.

– On panimoa, paahtimoa, leipomoa... Pystymme auttamaan toinen toisiamme. Esimerkiksi kaikki Kakola Brewing Co:n panimotuotteet ovat saatavilla meiltä. Tarjoilemme myös Mäki-lageria, jota ei saa mistään muualta maailmasta kuin Kakolanmäeltä, Gullstén kertoo.


Kommentit

Ei kommentteja!

Lisää kommenttisi täyttämällä allaoleva lomake kokonaisuudessaan.

TMK Teollisuuden Mittaus- ja Kalibrointipalvelu Oy

TMK Teollisuuden Mittaus- ja Kalibrointipalvelu Oy

Kalibrointipalvelut, Mittauspalveluja, Optisten tuotteiden valmistus, Tietokoneiden valmistus

Yhteistyökumppaneiden blogit

Kokouspalvelut

Tuorlan Majatalo

Tuorlantie 1 E, Kaarina

A 40-100, KP 5-25, R 80. Kokoukset, juhlat,yritystilaisuudet, luontoaktiviteetit, hostellimajoitus kauniissa kartanoympäristössä. Kauttamme myös Tuorlan tiedekeskuksen tilojen vuokraus.

Lue uusin näköislehtemme

05/2019Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti
to 16.05.2019


Seuraa meitä somessa